Teknolojinin Kalbi Nerede Atıyor?

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Bilişim teknolojileri konusunda bazı ülkeler ve şehirler, diğerlerine göre çok daha önde. Peki ilk 10'daki bilişim teknolojisi merkezi hangileri?

Maraş'ın dondurması, Karaman'ın koyunu, Şenzen'in baskılı devre kartı ve Kaliforniya'nın Silikon Vadisi'ndeki ar-ge merkezleri, dünyadaki yöresel zenginliklerin bazılarını oluşturuyor. Teknoloji konusunda ise dünyada öne çıkan on yer var. Yapılan bir çalışma, bu on bölgenin hangileri olduğunu gözler önüne seriyor. Aralarında Türkiye henüz yok, ama neler var?

SDN - http://shiftdelete.net

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Vallahi inşallah olur diyorum zaten 3 ya da 4'ü Amerika

Gerisi ayrı ayrı ülkeler.Bazıları şehir zaten.

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bizim türkiye hindistan gibi olur anca yazılım satar galiba oda nekadar gelişmişse artık

sipi_raca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bizde en gelişmiş durum teknokent ler. bunun da çok ötesine geçemeyiz sanırım. Belki birgün devletin idaresi memur zihniyetini aşabilirse böyle olmak için yürümeye başlamış oluruz. koşmak bize çok uzak tabi :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Teşekkürler anlatım için :)
Hindistan ve Romanya kadar da mı yokuz ?

Bizde en gelişmiş durum teknokent ler. bunun da çok ötesine geçemeyiz sanırım. Belki birgün devletin idaresi memur zihniyetini aşabilirse böyle olmak için yürümeye başlamış oluruz. koşmak bize çok uzak tabi :)

Maalesef

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Elbet bir gün bizde teknoloji devi olacaz !

namsot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye'nin gerçekten böyle teknolojiye ihtiyacı var mı? Yok canım yanılıyorsunuz Türkiye'nin darbelere ihtiyacı var!!!!!

deepnees

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
bence ayrı olarak teknoloji bakanlığı falan olması gerek..
gelecek teknoloji ile şekillencek ama bizimkiler hala kavgalarla nasıl oy kapanırım ,nasıl koltugumu devam ettirim derdindeler..

bu teknoloji konusunda saçma ve çok kötü idare edilen ülkede yaşıyoruz. ve ben utanıyorum.bu konuda bu kadar özürlü oldugumuzdan ötürü

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
İnşallah Bi gün Arkadaşlar İnşallah Bi Gün :D
O Da teknoloji bayramı felan olursa Jest Olsun Diye 1 Gün Başa koyarlar Anca :D :D

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
selam.a. arkadaslar,
aslinda ilk önce söyle baslamamiz lazim,tüm teknik üniversiteleri serbest birakmamiz lazim yani yasaklari ortadan kalkmasi gerekiyor.ister acik basli ister kapali kizlarimiz olsun ister sakalli yada sakalsiz biyikli erkek arkadaslarimiz olsun serbest hareket etmeleri gerekir.onlarin yollarini kesersek yada sikarsak en yüksek verimlerini alamayiz.birde bu yollarin pesini birakmayacaksiniz.bu konuda professörler de arkasini birakmayip daima dürüst dogru ve iyi egitmeleri lazim.bu üniversiteleri tabiki birde yeni donanmis teknoliji makinalar bilgisayarlar olsun her zaman aktiv ve yeni nesillerden olmasi lazim, gencler bu nesillere göre hazirlikli olmasi gerekiyor.ilk önce egitim sonra bulus sonra ihcraat.ancak bu sekilde kendimizi dünyaya tanitiriz.tabiki birde kendi yetisdirdigimizi genclere sahip cikip ülke de tutmak lazim yoksa aksi taktirde bu gencleri yabanci ülkeler faydalaniyor.