Teknoloji Çarpışmaları

prototip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.
Uzun süredir takip ediyorum ve formda gayet bilgilendirici konular açılıyor. Bunları okumaktan zevk alıyorum. Umarım ileride diğer forumlar gibi reklam çöplüğüne dönüşmez ve bizde teknolojik çarpışmaların yaşandığı bu ultra milenyum çağında buradan yorumlarımızı yaparız. Artık günümüz öyle bir hal aldıki insanlar kendilerine 'Nasıl teknoloji alırım' diye değil 'Nasıl teknolojiye yetişirim' diye sormaya başladı. Umarım bu çılgınlığın boyutu bizi bilinmeyen bir sona götürmez.
Bundan çok değil 30 sene önce sine gidilse ve birine cep telefonunu anlatmaya kalksaydık bize deli gözüyle bakarlardı. Çünkü bu onlar için kabullenilemez tamamen mantık dışı bir olay olurdu. Şu anda ise teknoloji okadar ilerlediki bunlardan az çok haberi olan birisine 'IŞINLANMA' icat edilmişdir desek heralde okadarda yadırgamayacak ve hemen inanacaktır. Artık ufkumuzu aşan şeylerin peşindemiyiz yoksa hayellerimizinmi peşindeyiz bilemiyorum ama bildiğim tek şey var oda bu teknolojik gelişmelerin tam ortasında kendimize bir yer edinmek. Bunuda inşallah savaşla değilde barışla yaparız.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Bir yorum yapamıyorum ama haklısın :)

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Geçenlerde Çağrı Koç'un bir röportajını okumuştum.
"Kriptomuzu ancak uzaylılar çözebilir" diyordu. Türkiye yavaş yavaş teknoloji ve savunma alanında gelişiyor.

Röportajdan bir bölüm;

Koç: Bir örnek vermekte yarar var. ABD`de NSA(Ulusal Güvenlik Ajansı) var, orada ülkelerin her birisi için birer masa var. Oradan ayrılıp, tekrar dönmüş birisi ofisi gezerken Türkiye masasını görüyor, hiç kimse yok. `Ne oldu burada? Türkiye masası neden bu kadar boşaldı` diye soruyor, `Yeni Türk kriptosunu kıramıyoruz` diye yanıt alıyor. Bu da bir gazetede yayınlanmış. Sene 1980`ler. UEKAE`nin ilk ürünü MİLON-1`in ilk devreye girdiği yıl.