Teknoloji Banka Soygunlarını Engelleyecek

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Bankacılık üst kurulu tarafından, hazırlanan uygulamaya göre artık internet şubeleri daha güvenli hale gelecek. Bakın Garanti bankası, hackerlara karşı nasıl bir yöntem geliştirdi?

Garanti Bankası, İnternet Şubesi'ne girişte, BDDK tarafından zorunlu hale getirilen tek kullanımlık şifre uygulaması için müşterilerine,Şifrematik başta olmak üzere farklı alternatif çözümler sunmaya hazırlanıyor. Bankanın müşterileri, 1 Ocak 2010 itibarıyla, İnternet Şubesi'ne girişte müşteri numarası ve parolaya ek olarak tek kullanımlık şifrenin girilmesini de zorunlu kılacak uygulama kapsamında, Şifrematik, Cep Şifrematik, Mobil İmza veya SMS ile giriş şifresi uygulamalarından yararlanabilecek.
aaa1261643591.jpg

Firma bu ürünüyle internet şubesini daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor
Garanti Bankası İnternet ve Cep Şubesi kullanımında ekstra güvenlik vaad ettiği tek kullanımlık şifre üretme cihazıŞifrematik'le müşterilerin yanlarında taşıyabilecekleri bir cihaz olarak tasarlandı. Öte yandan bunun bir külfet olacağını düşünen kullanıcılar için banka, Java uygulamalarını çalıştırabilen cep telefonlarında kullanılmak üzere geliştirilenCep Şifrematik adlı yazılımı da hazırladı. . Şifrematik ve Cep Şifrematik'te üretilen bir şifreyle İnternet ya da Cep Şubesi'ne girildikten sonra, aynı şifre tekrar kullanılamaz hale geliyor.
:: Bankaların internet şubelerinden işlem yapıyor musunuz? Sizce bu uygulama sanal şubeleri daha güvenli yapacak mı?
Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Uzun bir süredir, Cep Şifrematik kullanmaktayım.

Programı ayrıca Paramatiklerde para çekerken ve Alo Garanti içinde kullanabiliyorsunuz.

Gayet memnunum, ayrıca programı açtığınız zaman menüsünde bulunan Cepbank ile de güvenli bir şekilde cep şubesine de bağlanabiliyorsunuz.

Kullanmak isteyenlere tavsiye edebilirim.

Enki_

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Garanti Bankası'nı çok sık kullanıyorum memnun oldum artık girerken 3 şifre giricez kim kime giricek orası belli değil ama makul olan şey güvenli olucak.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
aynı ugulamalar bir çok bankada mevcut.benim şahsi görüşüm şifre matik olayına güvenmiyorum.Bankacılık işlemleri için olduğu çok açık bı alet bı anlık dalgınlığınız başınıza cok iş açabilir.mobil imza ve sms daha güvenilir buluyorum

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
İnşallah bununla riski en aza indirirler.

Ama bu bilinen bir gerçeği değiştirmeyecektir.

"Hırsız her zaman bir adım öndedir"

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Evet bende Garanti şifrematik kullanıyorum.Güvenlik açısından bence çok iyi bir gelişme.Zaten bir Garanti düşünüyor bizi :D

Tharwat

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
SMS ile giriş şifresi uygulaması benim için daha güvenli ve kolay diye düşünüyorum.
Bu arada, ATM için de bu uygulama düşünülemez mi acaba?

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Hayır yapmıyorum ama soygunları biraz zor engellerler...