Soru Teknoloji alanında sıkça karşılaştığın ama kimsenin çözmeye çalışmadığını düşündüğün bir problem var mı?

karzinox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bireylerin gündelik teknoloji kullanımında fark ettikleri ancak geniş kitlelerce henüz ele alınmamış ya da göz ardı edilmiş sorunları ortaya çıkarmayı amaçlar. Kullanıcı deneyimi, veri güvenliği, erişilebilirlik ya da entegrasyon gibi alanlarda sessizce büyüyen problemleri tespit ederek, yeni girişim fikirleri ve inovasyon fırsatları yaratmak için kritik bir adımdır. Bu soruya verilen yanıtlar, çoğu zaman "niş" görünen ama aslında geniş bir kullanıcı kitlesini etkileyen değerli sorunlara ışık tutabilir. Belki sizin kuracağınız bir girişim fikri buradan çıkabilir.

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,457
O kadar sorun varki say say bitmez.
En can sıkıcı olanı artık bataryaların çıkarılamaz olmaları. Telefonlarda ve Laptoplarda bataryaları istediğimiz zaman değiştirebiliyorduk.

Şimdi batarya ölüyor kendin değişmek istersen büyük bir sorun, başkası değişerse masraf, hem telefonun Laptopun işlem görülmüş sayılır, hem batarya değişiminde diğer bileşenleride bozma ihtimali yükseliyor, hemde istediğin gibi şarj tutmazsa git yeniden ustanın yanına söktürt

Geçende arkadaş redmi note 8 kullanıyordu Batarya değiştiren şahıs ekranı bozdu beyazlattı. Geri götürdük bağırma çağırma sonrası yeni ekran taktı verdi.

Bu sorun kime lazım? Ben ince teknolojik alet istemiyorum. Sorun yaratmayacak alet istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İkinci sorun

Bilgisayar donanımlarının hızlıca ve çok çok geliştiğini görüyoruz.

Ama yazılım firmalarının geliştiği söz konusu değildir.
Çünkü Microsoft windows gibi bir illet yazılımı dahada hafifleyip daha fazla işlemi daha az kaynak tüketerek yapmaktansa

İşlem yapmadan bile donanım kaynaklarını açgözlü gibi sömürmeye çalışıyor.

Arkadaş işletim sistemi geliştiriyorsun. Sen nasıl olur tonlarca gereksiz şeyi durmadan sisteme entegre edersin? Kime lazım Yapay zekalı sistem?
Hele hele silinmeyen zorunlu uygulamaları bile var artık. Edge Browseri silseniz sistem çöker o derece yapmışlar hani.
Başlat menüsü bile Webview Altyapısında açılıyor.
klasörlere bakayım diyip giriyorsun sanki Browserde geziyorsun gibi hissiyat veriyor.

Tek sözle bilgisayarını uzaktan kontrol ediyormuşsun gibi hisse kapılıyorsun. Hele şu ayarların androidleşmesinden konuşmuyorum. Sistemi yapılandırayım diyorsun telefon kullandığını sanıyorsun.

Diyelim ki Yapay zekalı sistem isteyen bir kaç kişi var. Onlara özel yapay zekalı versiyon üretim yap fiyatı belirle sat. Bana ne senin konuşan asistanından?

Yoksa aha pişirdik yeseniz de budur yemesenizde demekle işleri fazla yürütemezsiniz.

Bunun için Linux Mint'e geçtim bile. Zorla kimse kimseye birşey dayatamaz. Alın yazılımınızı bir yerinize geçirin.

Üçüncü sorun.

Arabalar elektrikleşti eyvallah.

Yazılım gelişti eyvallah.

Autopilot bile yapıdı eyvallah.

Şimdi bir kötü şahıs sistemi kırıp arabayı uçurumdan yuvarlasa çocuklu aileyi tümden katletse kim suçun cezasını çekicek?

Uçurumdan yuvarlamadı diyelim dahada kötüsü Bir Bug buldu diyelim bataryaları ısıttı ve aniden patlattı arabaları.
1000 araba patlarsa katliam olursa bunun suçunu kim kendi üzerine alıcak?

Dördüncü sorun

Robot süpürgeleri.
Bu cihazlar ne kadar masum görülse bile evin her karışının haritasını çıkarıyorlar. Üzerlerinde kamera mikrofon herşey var.

Telefonun ajan olduğuna inanmıyorsunuz tabi ama bu cihazların bile eve sokulması ne kadar güvenli birde onu düşünün.

Bir şeyi unutmayın. Amerikanın bir askeri uçağı varki savaş anında Uçağın izleme alanına girseniz Evde kapalı halde Çalışmayan televizyondan bile sizin evde konuştuklarınızın sesli kayıtını alabilirler. Vay evde robot süpürge tutanların haline :D

Beşinci sorun
Sosyal medya çılgınlığı.

Artık insanlar diğerlerin yaşadığı lüks hayata bakarak daha fazla intihara sürükleniyorlar.

Herkes lüks yaşamıyor toplumun yüksek kısmı fakir işte. Pek bir hayat yaşamadığı için kaybedecek bişeyleri yok tabi napsınlar? tek çıkış yolunu intiharda görüyorlar

Altıncı sorun

Kripto kandırmacası. Yok merkezi olmayan para birimi, yok bilmem neyde ney

Adamlar milyarlarla paraları buharlaştırıyorlar saniye içerisinde yok abi merkezi yok bu paranın öyle mi? Yersen

Son düzenleme: