Teknik Liseden Anadolu'ya Geçiş ?Önemli Lütfen

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ben lise 1. sınıfa gidiyorum.Kocaeli Sabancı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi.Şimdi ben bu liseden İzmit Anadolu Lisesi'ne geçmek istiyorum.Puanım 383tü 3 sbs ortalaması.Şimdi ben bu liseden İzmit Anadolu'ya nasıl geçerim.Bir arkadaşım dedi 10. sınıftan geçerken daha az puanla alıyorlar falan diye.Merak ettiğim şey ise ben bu liseden o liseye geçebilir miyim hani ben teknik bölümündeyim(bilişim teknolojileri)Öyle bir şey mümkün değilse bile önce düz liseye geçip ardından dediğim liseye geçiş yapabilir miyim ?Bakın lütfen detaylıca anlatın şu işi okul meselesini bilirsiniz memat meselesi.Hiç yoktan bu olmazsa bile başka Anadolu Liseleri ?

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
anadoludan teknik lise sanmıyorum. çünkü bir zamanlar bende yanlış tercih mağduruydum:P anadoluya gittim antepte dayanamadım geri geldim. gelmeden önce sağlık lisesine gitmek istemiştim ama olmaz dediler anadoludan sağlık lisesine geçiş yapamazsın. teknik lisede öyle olmalı. birde benimki geçmişte kaldı. belki bu konuyla ilgili yeni bir uygulama getirmişlerdir tam bilmiyorum, ama yine kesin bir şey söyleyemem sen araştırmaya devam et yada anlayan biri çıkarsa söyler.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Yanlış anladın heralde :D Ben teknik liseden anadoluya geçiş diyorum.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Eğer teknik lisede okuduğun bölümü sonradan sevmeyip yapmayacaksan ne yap ne et kurtul orada, düz lise falan at kurtul kendini.Ben devam ettim çok pişmanım bölüm dışı yapacağım maalesef.Bu arada ilk kez duydum teknik liseden Anadolu lisesine geçmeyi. :D Sen ne yaptın da o puanla tekniğe gittin ki ? :D mesajını dikkatli okumamış olabilir yanlışlık varsa problem olmasın. :D

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Başvurduğun anadolu lisesinde boş kontenjen olması halinde seni kabul edebilir,tabi senden başkası da başvurursa sbs puanı referans alınır.
Anadoluda bilişim bölümü yoktur tabi,normal anadolu kısmından devam edersin.
Düz lise için durum farklı,boş kontenjen sorunu olmadığı için kabul etmede sorun yoktur,gidip herhangi birine kayıt yaptırabilirsin.
Son olarak gelecekte hangi mesleği yapmak istediğine,akademik olarak kendini iyi görüyorsan düz veya anadolu lise tabiki daha mantıklı.
Tabi başka detayalrı da var,özetle bu kadar söyledim.

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Yanlış anladın heralde :D Ben teknik liseden anadoluya geçiş diyorum.

yok ne demek istediğini anadım. Ne sağlık lisesinden anadoluya geçiş nede anadoludan sağlığa geçiş yapılmıyordu. teknik lisede böyledir büyük ihtimale:)dediğim gibi yeni bir uygulama gelmiş olabilir. araştırmaya devam et:)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bu anadolu teknik lisesinin ilerde asker olmak istesem mesela ne gibi zararları veya yararları olur.(kara harp okulu-subay-en son bordo bere desek)Bir de ben bu teknik lisenin bilişim bölümünden mezun oldum.Ne yararı var, hangi işlere girebilirim, nerelerde çalışabilirim.?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende teknik lisesinde okuyorum.. anadolu lisesine geçmek mümkin mi? yani lise 2yi anadoluda okumak??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
evet bende teknik lisedeyim 1.sınıfım . Bildiğim kadarısıyla dönem sonu ort . bakıyorlarmıs benimkisi 75 li bişey acaba anadolu olur mu ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben atatürk kız meslsk lsesindeyim acaba anadalu ya gçiş yapabilirmiyim lütfen cevaplayın zor durumdayım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende lise 1 i bitrdim karne ortalamam 80 lerde sbs ortalamam 373 anadolu teknik lisede bilişim okuyoom lise 2 yi anadolu lisesine geçebilir miyim

Lütfen acil yanıt verirseniz sevinirim:laugh:....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ATL öğrencisiyim lise 2 ye gectim bilişim bölümündeyim gecen sene 10 puanla falan giremedigim anadolu lisesine busene geciş yapabilirmiyim lise 2 de böyle bi durum olabilirmi boş kontejandan acil yardım arkadaşlar ??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben sbs sınavına girdim bana yedek listesinde anadolu lisesi geldi ben kayıt yapmayı unuttum ne yapabilirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben endüstri meslek lisesinden anadoluya geçiş yapacam nasıl geçiş yapacam bilginiz var mı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende annemin tercihimi arkadaşına yaptırdığı için meslek lisesine gidiyorum anadolu meslek lisesine acaba geçiş var mı gerçekten hiç içim almıyor okula gitmeyi çok kötü oluyorum mesleğe gitmek istemiyorum :( :'( yardım edin bi lütfen

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kız meslekteyim ve anadolu lisesine geçmek istiyorum geçebilir misiyim ve hangi puanla 10.sınıfa geçtiğim karne puanımla mı ??:helpsmilie: