Tek slot 4 gb ram mi yoksa 2 slot 2x2 gb ram mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merak ettiğim bir soru var şimdi elimde 1600 mhz 4 gb kingston ram var bilgisayarımın girişindede 2 slot var. Şimdi ben 2+2 gb 1600 mhz kingston ram mi taksam daha iyi yoksa tek slot 4 gb 1600 mhz ram taksam mı daha iyi 2 tane taksam aynı anda dolup boşalırlar mı daha iyi performans elde edebilir miyim şimdiden teşekkürler

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bence bu devirde 4 gb ram fazlasıyla yetersiz. 2 X 4GB ram takın bence.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bence bu devirde 4 gb ram fazlasıyla yetersiz. 2 X 4GB ram takın bence.

Falzasıyla mı :D 4 gb ram var Cod mwf3 oynarken 3 gb ını doldurmuyor 8 gb ve fazlası gereksiz bence 8 gb yeterli eğer grafik işi ve ağır oyunlar oynamayacaksan 8 yeterde artar bile. Soruna gelince eğer laptobun ram slotu aynı anda dolup boşalma özelliği yoksa ha 4 takmışsın ha 2+2 takmışsın değişen bişey yok

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Falzasıyla mı :D 4 gb ram var Cod mwf3 oynarken 3 gb ını doldurmuyor 8 gb ve fazlası gereksiz bence 8 gb yeterli eğer grafik işi ve ağır oyunlar oynamayacaksan 8 yeterde artar bile. Soruna gelince eğer laptobun ram slotu aynı anda dolup boşalma özelliği yoksa ha 4 takmışsın ha 2+2 takmışsın değişen bişey yok

Ram miktarınız o kadar diye o kadar az kullanıyordur. 8GB ram e yükseltin, nasıl ram kullandığını görün. Yazılımlar genellikle (oyunlar dahil) bilgisayarın ram miktarının belirli bir yüzdesini maksimum olarak belirleyip en fazla o alanı kullanır.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ram miktarınız o kadar diye o kadar az kullanıyordur. 8GB ram e yükseltin, nasıl ram kullandığını görün. Yazılımlar genellikle (oyunlar dahil) bilgisayarın ram miktarının belirli bir yüzdesini maksimum olarak belirleyip en fazla o alanı kullanır.

8 gb ram vardı zaten baktım daha 4 gb bile dolmuyor takas ettim harddiskle. Ben windowsa ince ayar çektim ram tüketimi ondan az olabilir bilmiyorum şuan chrome açık 1 gb ram tüketimi var şuan hiç düşüp azalmıyor bile öyle satabil hale getirdim. Ama daha 4 gb rami ağzına kadar doldurmuş değilim yani o kadar uğraştım