Tek hat adsl...çift modem biri kablolu biri kablosuz...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cgtihk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cgtihk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar, aşağıda kısaca özetleyeceğm konuda fikirlerinize ihtiyacım var,

ben eve masaüstü pcmde yıllardır kablolu us robotics (9105) modem kullanıyorum, çok da memnunum ancak geçenlerde bir tane netbook aldım.
netbook için haliyle kablosuz modem ihtiyacım doğdu.

ben kablolu modemimin dahil olduğu sisteme hiç dokunmak istemiyorum. modemi masanın altına sabitlemiştim zaten :yes:

aynı telefon hattından bir paralel çeksem o hat kablosu ile kablosuz modem kullanabilir miyim? (haliyle aynı adsl hesabı ile) yani kablolu bir yanda takılacak, kablosuz bir yanda takılacak...

bu fikri bir kaç kişiye açtım ama olumsuz yanıt verdiler, şayet böyle bir şey mümkün olmaz ise anlattığım sistemde çalışacak bir sistemi nasıl kurabilirim?

Şimdiden teşekkürler...:biggrin:

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
routerla mumkun dıye bılıyorum. yinede iyi arastr

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Aynı hatta 2 adet modem çalışmaz malesef. Eğer bölmek istiyorsan bağlantıyı araya swich alıp bağlantıyı o şekilde bölebilirsin.

setcom_2000

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tek hatta iki modem çalışmaz. bir ipte iki cambazın oynayamayacağı gibi :D
yapacağın şey adsl modeminin çıkışına 1 adet 5 port hub bağlamak ve o hubdan kablosuz dağıtıcıya hat çekmek. sonra kablosuz ayarlarını yaptığın gibi netbook un internette. alacakların: asus 5 port hub ve 1 port tp-link ap

cgtihk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki kabloluda ekstra bir ayar gerekiyor mu?
etherneti bu cihaza takmak kafi gelir mi acaba? benim derdim netin bi kısmını kablolu bi kısmını kablosuz kullansın değil, tek bağlantıyı ikisi de aynı anda kullanabilsin

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
cihazı direk kabloyla pcye bağlayıp(kullanma klavuzunda yazar) adsl modem gibi yaplandırman gerekir repeateri. ip aralığı, wireless şifresi ve çalışma modu şeklinde (repeater, bridge vs gibi modları bulunur bu cihazların)sonra modeme takıp kullanabilirsin.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
4 Portlu modemin var sistemini bozmak istemiyorsan ethernet girişli Wireless çıkışlı cihazlar var onlardan alıp kullanabilirsin.

Çift hattı desteklemez.

Access Point (Erişim noktası)
Access Point (Erişim noktası) (ana istasyon da denir), kablolu bir Ethernet ağına kablosuz erişim sağlar. Access Point (Erişim noktası), hub’a, Switch (Anahtar)a veya kablolu Router (Yönlendirici)ye takılır ve kablosuz iletişim sinyalleri gönderir. Bu, bilgisayarların ve aygıtların kablolu ağa kablosuz olarak bağlanmasını sağlar. Erişim noktaları hücresel telefon kuleleri gibi davranır: bir konumdan diğerine geçebilir ve ağa kablosuz erişiminiz devam edebilir. Havaalanında, restoranda veya otelde genel kullanıma açık kablosuz ağ kullanarak Internet’e kablosuz bağlandığınızda, genellikle bir Access Point (Erişim noktası) aracılığıyla bağlanırsınız. Bilgisayarlarınızı kablosuz bağlamak istiyorsanız ve kablosuz iletişim özelliği sağlayan bir Router (Yönlendirici)niz varsa, Access Point (Erişim noktası)na gereksiniminiz yoktur. Erişim noktalarının Internet bağlantılarını paylaştırmaya yönelik yerleşik teknolojisi yoktur. Internet bağlantısını paylaştırmak için Access Point (Erişim noktası)nı Router (Yönlendirici)ye veya yerleşik Router (Yönlendirici)si olan bir modeme takmanız gerekir.

Kaynak

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
İki modemin aynı hat üzerinde çalışmayacağını zaten arkadaşlar söylemiş.

Eğer halihazırda elinde bir kablosuz modem varsa, ekstra bir cihaz daha almana gerek yok, kablosuz bir modemi bridge modunda çalıştırarak da kullanabilirsin. Eğer yeni bir cihaz alacaksan, yukarıda söylendiği gibi, bir access point alman yeterlidir.

msayan86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kablosuz ve kablolu cihazının üzerinde fazladan ethernet portların varsa kablolu cihazından kablosuz cihazına ethernet kablosu bağlayarak, kablosuz cihazını access point olarak çalıştırırsan sorununu çözmüş olursun araya hub veya switch koymana gerek yok.

BabaTurko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kablosuz ve kablolu cihazının üzerinde fazladan ethernet portların varsa kablolu cihazından kablosuz cihazına ethernet kablosu bağlayarak, kablosuz cihazını access point olarak çalıştırırsan sorununu çözmüş olursun araya hub veya switch koymana gerek yok.

katılıyorum..
yani ikinci modemi modemden ziyade wireless access point olarak ayarlamalısın..

insert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o şekilde modemi çoklayamazsın ama access point yapabilrisin çünkü telekom senin modem girişine bir ip veriyor çift modem olursa ilk açılan moıdem hangisi ise o internete bağlanır. iki aynı anda bağlanmaz

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba.

Sana iki alternatifim var. 1.si kablosuz modeme de talafon hatti cekersin hangisini kullanmak istersen diger modemi kapatir kullanirsin. Yani notebook u kullanacaginda masaustundeki modemi kapatir, masaustunu kullandiginda kablosuz modemi kapatirsin. Tabi dezavantaji ayni anda iki bilgisayarda internete baglanamaz. 2. alternatifin ise eger kablosuz modemin 4 portsa kablolu modemin cikisini kablosuz modeme takar buradan bilgisayarina baglarsin hem bilgisayarin hemde notebook un kablosuz modem uzerinden internete baglanir. Kablosuz modemini Access Point olarak kullanmis olursun. Yalniz kablosuz modemde DHCP fonksiyonunu kapatmak gerekmekte. Bunu yapmazsan cogu zaman notebook IP adresini kablosuz modem uzerinden alarak internet baglantini saglayamaz.

cgtihk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese çok teşekkürler bugün karar verip uygulamaya koymayı düşünüyorum, bir sıkıntı olursa çalarım kapınızı..

şunu da sormakta fayda var, kablolu modemim us robotics ve 5-6 yıldır elektrik kesintileri kapanmadan çalıştı dediğim gibi modemi de sabitledim gözle daha görünmüyo yerini unuttum desem yeridir :)

acaba alacağım bu ürünlerin farklı markada olması sorun yaratır mı? robotics haricindeki bir marka sorunsuz çalışır mı?

kaplanazmi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediğiniz sistemi cnet kablolu 4 port modemden ethernet çıkışı yaparak linksys marka dağıtıcı ile wireless e çevirdim kendi makinam kablolu evdeki laptop kablosus şekilde çalışmakta.. ikisininde ayrı kontrol paneli ve girişi var...

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
herkese çok teşekkürler bugün karar verip uygulamaya koymayı düşünüyorum, bir sıkıntı olursa çalarım kapınızı..

şunu da sormakta fayda var, kablolu modemim us robotics ve 5-6 yıldır elektrik kesintileri kapanmadan çalıştı dediğim gibi modemi de sabitledim gözle daha görünmüyo yerini unuttum desem yeridir :)

acaba alacağım bu ürünlerin farklı markada olması sorun yaratır mı? robotics haricindeki bir marka sorunsuz çalışır mı?

Sorun yaratmaz Ethernet kablosundaki adsli wireless olarak çevirmeye yarar :)

cgtihk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
son bir soru :clover:

ok kabloluyu kablosuza çeviriyor da diğer yandan kablolu kullanımda kalmaya devam ediyor değil mi? yani ap ile ikisini aynı anda kullanmak mümkün oluyor?

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
son bir soru :clover:

ok kabloluyu kablosuza çeviriyor da diğer yandan kablolu kullanımda kalmaya devam ediyor değil mi? yani ap ile ikisini aynı anda kullanmak mümkün oluyor?

Tabii ki modemin aynı görevi sürdürmeye devam edecek sadece 1 portunu Access point kullanacak :)

bayneden

Asistan
Reaksiyon puanı
1
**yani ikinci modemi modemden ziyade wireless access point olarak ayarlamalısın**
Ben yaklaşık 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhabalar, aşağıda kısaca özetleyeceğm konuda fikirlerinize ihtiyacım var,

ben eve masaüstü pcmde yıllardır kablolu us robotics (9105) modem kullanıyorum, çok da memnunum ancak geçenlerde bir tane netbook aldım.
netbook için haliyle kablosuz modem ihtiyacım doğdu.

ben kablolu modemimin dahil olduğu sisteme hiç dokunmak istemiyorum. modemi masanın altına sabitlemiştim zaten :yes:

aynı telefon hattından bir paralel çeksem o hat kablosu ile kablosuz modem kullanabilir miyim? (haliyle aynı adsl hesabı ile) yani kablolu bir yanda takılacak, kablosuz bir yanda takılacak...

bu fikri bir kaç kişiye açtım ama olumsuz yanıt verdiler, şayet böyle bir şey mümkün olmaz ise anlattığım sistemde çalışacak bir sistemi nasıl kurabilirim?

Şimdiden teşekkürler...:biggrin:

bende şuan 1+1 usb ve ethernet çıkışlı kablosuz modemim var usb çıkıştan masaüstü pc ethernet çıkışından wireless li modemime takıp laptoptan wireless olarak masaüstünden kablolu olarak girebiliyorum tek hatta 2 modem çalıştırabiliyorsun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İkinci modemi wireless access point olarak nasıl ayarlıyabilirim?

suavci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İkinci modemi wireless access point olarak nasıl ayarlıyabilirim?

Airties rt206v2 ve Airties rt206v4. Ben bu modemlerden birini acsses point olarak kullanmak istiyorum!
1- Bu söylediğim işlem mümkün mü?2- Eğer mümkünse bu bağlantıyı kablolu(iki modem arası) ya da kablosuz nasıl yapabilirim?
Sorularımı cevaplayacağınızı ümit ederek selamlarımı sunuyorum. Hayırlı günler.

suavci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Airties rt206v2 ve Airties rt206v4. Ben bu modemlerden birini acsses point olarak kullanmak istiyorum!
1- Bu söylediğim işlem mümkün mü?2- Eğer mümkünse bu bağlantıyı kablolu(iki modem arası) ya da kablosuz nasıl yapabilirim?
Sorularımı cevaplayacağınızı ümit ederek selamlarımı sunuyorum. Hayırlı günler.

Tamamdır!

arkadaşlar Airties müşteri hizmetlerini aradım beraber yaptık (35 dk 20 sn sürdü!). İki modem ethetnet + adsl kablosu ve tabiki bilgisayarınız yanınızda bulunsun yeterli :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
acces point ile gerçekleşiyor ben öyle kullanıyorum üst katta kablolu modem var yanına bağladım ve laptoptan bağlanıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tek hatta iki modem oluyor kabloyu paralel falan gerek yok hattın baglı oldugu modemden internet kablosu ile ikinci modeme giriş yapıyosun çalışıyor ben kulanıyorum markası (tp link modem router) yani ikinci modeme hat girisi gerekmiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya burdakiler yanlış anlatıyor yada urdakiler yanlış anlıyor. benim son çalıştığım yerde bi at üzerinden 2 modem çalışıyorudu alt kat ve üst kat olarak. bunu yapan bilgisayarcıyı ulamadım. mümkün bir hattan iki modemi çalıştırmak. ama bunu paralel bağlantıylamı yoksa farklı ir şekildemi yapıyor bulamadım.