Tek başına web tasarım veya web programlama bir işe yarar mı?

zifirkaranlik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Ben amatör olarak programlama ile uğraşıyorum. Java, c++, python, d , hepsiyle bi ara başlangıç düzeyinde uğraşmışlığım vardır. Tabi hiçbirinde dişe dokunur bir şey yapamam o ayrı. Ama bu uğraşlarım sonucu algoritma ve programlama mantığını epey kavradım ve nesne tabanlı programlama mantığından da haberdar oldum.

Şimdi web ile uğraşmak istiyorum. Az biraz php ile uğraşmışlığım var yani temel düzeyde biliyorum.
Ama aklıma takılan birşey var. Bu işi yapan arkadaşlara bir sorum olacak. Biliyorsunuz web işi tasarım ve programlama diye ikiye ayrılmakta ve her iki alanda ayrı bir dünya ve bunlar kendi içlerinde uzmanlık gerektiren ayrı işler.

Web ile uğraşıp tek başına çalışmalar yapan arkadaşlar örneğin tasarımı,programlamayı hepsini bir arada tek başınıza mı yürütüyorsunuz. Yoksa bunun daha basit yolları var mı ? Mesela tasarımda iş yükünü hafifletecek çözümler var mı?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Sen dere'yi görmeden paçaları sıvamışsın. Önce dişe gelir bir şeyler becer, sonra üç kuruş, beş kuruşun hesabını yaparsın. Bilgisizlerin çok olduğu yerde, sadece format atmasını becerenler bile formatçı olarak iş yapar olabiliyorlar.

zifirkaranlik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Belirttiğim gibi ben amatör olarak uğraşmaktayım bu işlerle. Yani bu ne demek, para kazanmak gibi bir düşüncem yok. Ben sadece web işiyle uğraşan profesyonel(işi uzman olarak ve kazanç sağlayarak) yapan ve tek başlarına çalışan (eğer böyle çalışan varsa) kişilerin tasarım ve programlamayı(ve belki de seo,içerik yönetimi vs.) diğer işleri nasıl yürüttüklerini merak ediyorum.

Yani bir ekip olmadan , gerçekten tek başına böyle birşey ortaya çıkarmak ve başarılı olmak mümkün mü ? onu merak ediyorum.

baris30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir grup kur fikir paylaşımı her zaman daha iyidir tek başınada yaparsın ama çok zorlanırsın sana önerim tek çaılşma yannda birileri olsun

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
bir grup kur fikir paylaşımı her zaman daha iyidir tek başınada yaparsın ama çok zorlanırsın sana önerim tek çaılşma yannda birileri olsun

Fikir olrak doğru bir yaklaşım. İnsanlar birbirlerinin fikir veya icatlarından esinlenirler her zaman. Ama ekibe üye bulabilmek biraz zor olabilir. Herkesin ilgi alanı ve beklentileri farklıdır.