Tehlikeli bir virus WDC.EXE

UGLYBALABAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar WDC.EXE adlı virüs bilgisayarımı mahvetti. 2.kez

bu beladan nasıl kurtulabileceğimi bilen varmı ?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
1.Adım

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve f8 tuşuna basılı tutarak Ağ desteği ile güvenli mod seçebeğini seçerek bilgisayarınızı güvenli modda başlatın

2.Adım

Buradan Malwarebytes Anti-Malware programını indirip bilgisayarınıza kurun. Daha sonra Tam tarama ile başlatın.

Not: Program kurulum sırasında en son veritabanı dosyasını indirip kurmak isterse evet deyin

3.Adım

Tarama bittikten sonra sonuçları göster butonuna tıklayarak zararlı yazılımları seçip kaldırın.

4.Adım

Regtweaker programını indirip tüm seçenekler seçili iken Start Scan butonuna basarak taramayı başlatın

Bulunan dosyaları silip bilgisayarınızı yeniden başlatın

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Dün bulaştı bana da hemen Nod 32 kapadım çünkü bulaşan tüm dizinleri siliyordu.

Bugün norman malware cleaner 2.1 indirdim, dizini değilde yazılım ve resimlerin içine bulaşan virüsü sildi güzelce full tarama yaptırdım ve düzeldi sistem ;)

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
wdc.exe bende de var ama bende atk hotkey aracı işlemlerinin içinde gözüküyor benim bilgisayarda da yavaşlık mevcut sorun bundan olabilirmi?

Reaksiyon puanı
68
bana bulaşmadı ama malware bulaşınca malwarebytes yükletip taratırım. Şimdiye kadar olumsuz sonuç almadım.

UGLYBALABAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın moderator yazdıklarınızı adım adım uyguladım fakat malawre herhangi bişey bulamadı. wdcexe olduğu gibi duruyor malesef. başka bir yardım yolu varsa sevinirim.
. norman malware cleaner 2.1 arkadaşın yaptığını bir deneyeceğim.

---------- Post added at 05:04 ---------- Previous post was at 04:07 ----------

normanda bişey bulamadı. ama wdc hala çalışıyor....of babam off.. wdc gözüktüğünden beri bilgisayar yavaşladı kapanıyor, programlar kapanıyor gidyor....varmı başka bi çözümü olan arkadaşlar.

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
WDCde problem yoktur hocam o asusa ait program bendede kasma var ama ondan değildir.

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Bir dosyanın zararlı olup olmadığına karar verebilmek için, dosya yolunun neresi olduğunu öncelikle bilmek gerekir.

WDC.exe dosyasına göre söylemek istersek;

Aşağıdaki yolda ise temiz bir dosyadır.
C: \ Prog Files \ ASUS \ ATK Hotkey \ WDC.EXE

Aşağıdaki veya farklı bir yolda ise muhtemelen zararlı olabilir.
C: \ Windows \ WDC \ Wdc.exe

Eğer sisteminizdeki dosya üstteki yolda ise bilgilerinizi çalmaya yönelik casus yazılım dosyasıdır denilebilir.

Sisteminizin raporunu kolaylıkla çıkartarak dosya yollarını öğrenebilirsiniz..