Teen wolf

Jonathan45

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
  • Genç Kurt (Özgün adı: Teen Wolf), ABD yapımı fantastik gençlik dizisi. MTV'de yayınlanan dizinin tekrar bölümleri ise TeenNick'te yayınlanmaktadır. 2011 MTV Film Ödülleri'nin ardından 5 Temmuz 2011'de ilk gösterimini yaptı.[SUP][1][/SUP] Teen Wolf, Scott McCall (Tyler Posey) adında bir lise öğrencisinin ormanda dolaşırken bir kurt adam ısırılması sonucu yaşadıklarını anlatan doğaüstü draması. Scott, bir kurt adam olduğu gerçeğini, hayatı ve vücudundaki değişiklikler konusunda ona yardımcı olan en iyi arkadaşı Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) ve bir diğer gizemli kurt adam Derek Hale (Tyler Hoechlin) dışında herkesten saklayarak sıradan bir yaşam sürmeye çalışır.
    Dizi, eleştiri sitesi Metacritic'ten 100 üzerinden 61 puan alarak gelen eleştirilerden genellikle olumlu yanıt aldı.[SUP][2][/SUP] Dizinin ilk gösterimi toplamda 2,18 milyon izleyici elde etti.[SUP][3][/SUP] Dizi ikinci sezona uzatıldı.[SUP][4][/SUP] Birleşik Krallık ve İrlanda'da Sky Living adlı kanalda gösterildi. Türkiye'de ise CNBC-e'de yayınlanmaktadır.

Dizi sosyal serseri Scott McCall etrafında dönmektedir. Scott, Beacon Hills Lisesi'nde lakros oynayan genç bir öğrencidir. Bir gece kurtadamın biri tarafından ısırılmasıyla hayatı büyük ölçüde değişir. En iyi arkadaşı Stiles ve gizemli kurtadam Derek'in yardımıyla bir kurtadam olduğunu keşfetmesi üzerine, yeni keşfettiği kimliğinin içinde sunulan birçok tehlike ile ergenlik yaşamını dengelemeyi öğrenmekte zorlanır. Âşık olduğu kişiyi korumak ve etrafındakilerle olan ilişkilerini dengelemek zorundadır. The theme of finding your place is a prevalent undertone in the series that is mirrored by the pack mentality of werewolves.
    Birinci sezonda, Scott aşkı ve bir kurtadam olarak yeni keşfettiği sorumlulukları arasında yapması gereken seçimle yüzleşir. Aşkını kormanın ve önceki ilişkileri ile yeni kurduğu ilişkileri dengelemenin bir yolunu bulmak zorundadır, and deal with himself as a werewolf under the full moon. The characters around him must also deal with problems of their own, which somehow ties down to Scott, as they all make discoveries along the way.
  • Haziran 2009'da MTV, Teen Wolf 'dan uyarlanacak, "romantizm, korku ve kurtadam söylencesinin daha fazla vurgulandığı" yeni bir televizyon dizisine yapacaklarını duyurdu.[SUP][5][/SUP] Bu filmin ikinci televizyon uyarlaması oldu. Bir çizgi dizi sürümü 1986-87 arasında CBS'de yayınlanmıştı. Avustralyalı yönetmen Russell Mulcahy, dizinin pilot tanıtımını yönetti.[SUP][6][/SUP] MTV'nin Teen Wolf 'u, yaratıcı ve yönetici yapımcı Jeff Davis'in geliştirmesiyle 1985 yapımı Michael J. Fox'un filminden daha karanlık, seksi ve keskin bir sürümü oldu. Davis'in isteği, The Lost Boys 'dakine benzer komedi imaları bulunan, bir gerilim yapmaktı.[SUP][7][/SUP] Davis'e göre Stand by Me'ye saygı göstermek için, her şey başlangıçta, çocukların dışarı çıkıp ormanda vücudu aramaları ve bekledikleri gibi gitmemesi fikriyle başladı. Kurtadamın görünüşünde biraz da Pan’s Labyrinth'e başvurdular. Aynı zamanda, Guillermo Del Toro'in yaratıkları onları güzel, zarif ve korkutucu olarak anlatan bir ilhamdı.[SUP][7][/SUP]
    Ana rollerde Tyler Posey, Crystal Reed, Tyler Hoechlin, Dylan O'Brien, Holland Roden ve Colton Haynes olmak üzere tüm oyuncular Aralık 2010'da duyuruldu. Posey, bir kurtadam tarafından ısırıldıktan sonra kendisinde değişiklikler hissetmeye başlayan aptal bir lise öğrencisi Scott McCall olarak başrolü; Reed, hemencecik Scott'tan etkilenen okulun tatlı ve yeni kızı Allison Argent'ı; Hoechlin aslında kötü ve yırtıcı bir kurtadam olan yakışıklı yerel çocuk Derek Hale'i; O'Brien, Scott'ın en iyi arkadaşı ve dizinin mizah unsuru Stiles'ı; Roden, Jackson Whittemore'in popüler ve kontrolcü kız arkadaşı Lydia Martin'i ve Haynes, Scott'ın lakrostan takım arkadaşı ve rakibi Jackson Whittemore'ı oynadı.[SUP][8][/SUP]
    12 bölümden oluşan yapım Ekim 2010'da Atlanta, Georgia'da başladı.[SUP][9][/SUP] MTV 31 Mayıs 2011'de internet sitesinde, pilot bölümün ilk sekiz dakikasından oluşan bir tanıtım videosu yayınladı

http://tr.wikipedia.org/wiki/Genç_Kurt

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
wikipedia maddesinden inceleme :D daha neler görecez :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

amacın mesaj kasmak mı?

Granikos

Doçent
Reaksiyon puanı
13
seni takip ediyorumda yaptıgın şeylerden mesaj kastıgın çok belli

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bence uyarıyı hakettiii.... yeşiller maviler bakın hele bu arkadaşa neler yapıyor?

Jonathan45

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar kimse daha önce teen wolf genel konusu açmamış bende açayım dedim,ben ergen falan değilim mesaj kasmak niyetim değil wikiden başka site bulamadım zaten içerik anlatımı iyi olan sevdiğim dizinin konusunudamı açamıcam ne biçim site burası

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
arkadaşlar kimse daha önce teen wolf genel konusu açmamış bende açayım dedim,ben ergen falan değilim mesaj kasmak niyetim değil wikiden başka site bulamadım zaten içerik anlatımı iyi olan sevdiğim dizinin konusunudamı açamıcam ne biçim site burası
Madem açıyorsun önce bir forum kurallarını oku. Üstte linki var.
Direk alıp yapıştırılmaz yani. Her işin bir raconu var.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

site iyi kullanmasını bilene.

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Dizi güzel mi? Bu sene şu çok methedilen yabancı dizilerden birine başlasam diyorum. Hangisi öneriniz olur? Lost, prison break vs hiçbirini izlememiş bir çöm olarak soruyorum bunu :)

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Breaking bad iyidir hocam. Prison break te fena sayilmaz. Sherlock dizisini oneririm.

Jonathan45

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dizi güzel mi? Bu sene şu çok methedilen yabancı dizilerden birine başlasam diyorum. Hangisi öneriniz olur? Lost, prison break vs hiçbirini izlememiş bir çöm olarak soruyorum bunu :)
eğer heycan istiyosan supernatural,teen wolf,24,chuck,revolution gibi dizileri öneririm ama pembe dizi seviyosan shameless,bored to death,house,suits'i öneririm

bu arada AliA'ya teşekkür ederim

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Teşekkür ediyorum kıymetli ( [MENTION=81135]Ahbârî[/MENTION] & [MENTION=360548]Jonathan45[/MENTION] )