Tedarikçi garantisi

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bir ürünü üreten değilde satan kişinin verdiği garanti demektir üreticiyi bağlamaz

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
yani şöyle çakma bi ürün oluyor.buna istanbul garantide deniyor.bi nevi spot mal gibi.mesela beko bayinden mal alırsan 7 yıl garanti yapabiliyorsun ama spottan alırsan 2 yılsa uzamaz.ayrıca spot olarak daha ucuzdur.bu tedarikçide buna benzer birşey ucuz fakat biraz karmaşık iş.bence bu olaylara girme.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
http://www.electroworld.com.tr/p/samsung-i9300-galaxy-s3-white-cep-tel./

electroworld'den baktım. telefon 2000 tl ama "Siparişini vereceğiniz bu ürün % 100 tedarikçi garantisindedir.2 yıl boyunca tüm Türkiye sınırları içerisinde garanti kapsamındadır." diye yazıyor. yani 2000 tl olmasına rağmen dediğiniz gibi spot garantisi mi var.

Yanlış yazmadılarsa aynen öyle. Yalnız ilk defa tedarikçi garantili S3'ü 2000'e kakalamaya çalışan bir firma gördüm. Aman arkadaşım uzak dur... İki garanti arasında 200 TL civarı bir fark var. Bunu bilmeyene telden ettikleri kar dışında kafadan bir de 200 geçiriyorlar ayaküstü. Benim gördüğüm, nette distribütör garantili en ucuz fiyat şurada;
1.789,46 TL (havale-tek çekim) artmış biraz, 1740 TL idi birkaç gün önce.
http://www.teknolojix.com/?urun-423...GB-MARBLE-WHITE-CEP-TELEFONU-Distributor.html

bence 1 aya kadar 1.600 seviyelerine iner tel. bekleyebiliyorsanız bekleyin.

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
peki distribütor garantisi ile samsung garantisi arasındaki fark nedir ?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Resmi Distrübütörler zaten üretici firmayla özel anlaşmalı firmalardır.Kesinlikle müşteriyi yüz üstü bırakmaz.

İthalatçı garantisi ise normal bir vatandaşın veya şirketin yurtdışından telefonları getirtip ucuzdan satıp garantiside benim demesi.Yani telefon fabrikasyon olarak bozuk çıksa bile tamamen ithalatçı firmanın-kişinin insiyatifine kalmış telefonu yenisiyle değiştirmek.Ama Resmi Distrübütörler öyle değildir.Zaten üretici firmalarla özel olarak anlaşmaları olduğu için onların kaybedeceği pek birşey olmaz.Servis ve garanti kapsamı açısından Resmi Distrübütörlerin sattığı ürünler tercih edilmelidir.

peki distribütor garantisi ile samsung garantisi arasındaki fark nedir ?

Bazı markalar yine kendi bünyelerinde dağıtım ve satış yapabilirler.Mesela LG ürünlerinin distrübütörü bir kaç yıl öncesine kadar Digicom idi.Ama sonra LG kendi bünyesinde LG Türkiye olarak kendi dağıtım ağını kurdu.Distrübütörü devre dışı bıraktı.Hem kendi üretiyor hem kendi satıp dağıtıyor.Bu tamamen firmaların politikasıyla ilgili...

rimzone

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://www.samsung.com/tr/support/distributors/distributors.do?page=DISTRIBUTORS

samsung'un resmi sitesinde distribürler sayfasına girdim. burda ki distribütörlerin internet sitelerinde s3'ü kaça sattıklarını araştırdım. Telpa, Genpa, Başarı ticaret hep aynı fiyata satıyor :1999 tl. çıkardığım sonuç : 1700'e falan satılan s3'ler de bir oyun dönüyor. garantileri yok ya da saçma bir garanti. yanlışım var mı ?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
İlla ki de terimsel bir anlam yüklemeye çalışmaya gerek yok. Firmalar bazen durumu anlatabilmek adına böyle farklı cümleler kurabilirler ama bir kısmı aynı anlamlara gelebilir. Distribütör, bir ürünü ilgili ülkede resmi olarak dağıtan firmadır. Tedarikçi ise çok genel bir isim; bir ürünü tedarik eden her firma tedarikçidir. :) Dolayısıyla distribütör de bir tedarikçidir.

Çoğu zaman büyük firmalar, dış kaynaklı ürünler için distribütör garantisi, iç kaynaklı ürünler için tedarikçi garantisi olarak adlandırırlar. Örneğin Arena Bilgisayar TP-Link ürünlerinin distribütörüdür, dolayısıyla distribütör garantisi verir; fakat aynı Arena Bilgisayar, Asus ürünlerinin distribütörü değildir ve Asus'u Türkiye'ye ithal eden distribütör firma olan Çizgi Elektronik'ten (yani iç piyasadan) alır, dolayısıyla da tedarikçi garantisi verir. Çünkü bir müşteri bir bayiden alışveriş yaptığında garanti ihtiyacı olursa bayiye başvurur, bayi Arena'ya, Arena da Çizgi'ye başvurur. Silsile uzayabilir. (Bu firmaların hepsi de garanti vermekle mükelleftir. Satışını yaptıktan sonra "ben garantisiyle ilgilenmem, bana ne" diyemez.)

Bazı durumlarda gray market denilen bir yöntemle getirilir ürünler. Örneğin resmi ülke distribütöründen değil de yurt dışındaki başka bir resmi kanaldan getirilir Türkiye'ye; bu şekilde piyasaya daha uygun fiyatla ürün verilmesi hedeflenir. Bu tür ürünler de yine tedarikçi firma, yani bu ürünü getiren ve satan firma garantisindedir. Dolayısıyla da illa ki spot veya çakma olmak zorunda değil.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
vatan bigisyar yada bimeks,elektroworld buralardan alınan s4 lere samsung garantisi yokmudur.çünki iki ayrı fiyata satıyorlar