Tecavüz serbest, hak istemek suç- Emin Çapa

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Tecavüz serbest, hak istemek suç
NÇ.. 12 yaşında bir kız... "Kendi rızasıyla" 27 kişinin tecavüzüne uğruyor.. (Kendi rızası!!!!!!!!!) Davası 7,5 yıl sürüyor...

Onu erkeklere pazarlayan iki kadın 6 yıl hapis cezası alıyor. NÇ'nin yaşı 18'den küçük olduğu için ceza % 50 artırılıp 9 yıla çıkartılıyor.

Ona tecavüz eden 26 sanığa ise 1 yıl 8 ay ile 5 yıl arasında cezalar veriliyor. Cezalar niye mi bu kadar az!! Efendim çünkü 12 yaşındaki NÇ tecavüze uğramayı kendisi istemiş. (Rıza göstermiş..)

Tecavüzcülerden bir tanesinin ise "akıl sağlığının yerinde olup olmadığının incelenmesi"ne karar verilmiş. (Nedense hakim karşısına çıkanların akıl sağlığı bozuluyor hemen. 7,5 yıldır süren davada neden daha önce inceleme yapılmadığı ise ayrı bir soru işareti.

Bu sanıkların kaçı davaya katılmış derseniz: 0... Evet hepsi tutuksuz yargılanıyor.

Bu nasıl adalettir? Çocuğun yaşı küçük diye onu pazarlayan kadınların cezasını yüzde 50 artıran adalet, ona tecavüz edenlerin cezalarını "rıza var" diye nasıl indirir??

O zaman o kadınlar "bizim de cezamızı indirin, çünkü onu kendi rızasıyla pazarladık" derlerse haksız mı olurlar?

EY.. 15 yaşından küçük.. Dini eğitim görmek ve burs almak için Çorum Ensar Vakfı'na gidiyor. Burada o zamanki Vakıf Başkanı Zİ'nin tacizine uğruyor. Daha sonra başka çocuklar da aynı yönde ifade veriyor. EY'nin arkadaşı EG de şikayetçi oluyor.

Adli Tıp ve Ankara Tıp Fakültesi E.Y. ile birlikte şikayetçi olan arkadaşı E.G.'nin de beden ve ruh sağlığının bozulduğu raporunu hazırlıyor.

Bilin bakalım sonra ne oluyor? Çorum Ağır Ceza Mahkemesi, Zİ'nin en az 15 yıl hapis cezası almasına yol açabilecek "beden ve ruh sağlığının bozulmasına neden olabilecek şekilde cinsel istismar" maddesini işletmiyor. Sanık 5 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılıyor. İyi hal nedeniyle ceza 4 yıl 8 aya indiriliyor. Bilin bakalım neden? Çünkü EY'nin "..beden ve ruh sağlığının tacizden mi, yoksa basında bu konuda çıkan haberlerden mi bozulduğu belli değil.." miş...

BÇ.. Olay sırasında 14 yaşında. 78 yaşındaki HÜ'nün cinsel tacizine uğruyor. Bursa Ağır Ceza Mahkemesi kendisini 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıyor. Yargıtay kararı bozuyor. Bu arada 78 yaşındaki utanmaz, arsız, namussuz HÜ'nün başına ne geliyor bilin bakalım? Hapishanede kendi kendine konuşmaya başlamış... Vah vah vah.. İçim parçalandı. Kendisiyle ilgili iyi niyetlerimi söylersem tecavüzcülere ceza vermeyenlerin beni en ağır cezalara çarptırmasından korkarım. Bu nedenle çenemi tutuyorum ve size bu konudaki ayrıntıyı veriyorum: Bir ay önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkedilen HÜ, Cuma günü yapılacak duruşmaya bu yüzden katılamayacakmış.

Ama durun bitmedi daha. Bütün bu tecavüzcülerin bu kadar az ceza aldığı ülkede bilin bakalım Anayasal bir hakkını kullanan gencecik iki çocuğun başına neler geliyor..

BY.. Üniversite öğrencisi.. 3 çocuklu bir ailede, gece bekçilik, gündüz tarım işçiliği yaparak çocuklarını okutmaya çalışan bir babanın üniversitede okuyan evladı. "Parasız üniversite" pankartı açtığı için 6,5 aydır hapiste. Hakkında 15 yıl hapis cezası isteniyor.

Kendisinden Mehmet Tezkan'a yazdığı mektuptan haberdar oldum. (Bu da benim ayıbım tabii ama ekonomici olduğum için bu tip olaylara ne yazık ki yeterince ilgi gösteremiyorum.)

BY, 14 Mart günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen Roman Çalıştay'ında arkadaşı FT ile birlikte "Parasız eğitim istiyoruz" pankartı açıyor. (Merak ederseniz demokratikleşme adına yapılan bu toplantıda FT de tutuklanıyor ve o da içerde.)

Yahu bu nasıl ülke, bu nasıl adalet, bu nasıl demokratikleşme??????????????????
12 yaşında çocuğa tecavüz edenler tutuksuz yargılanıyor, parasız üniversite isteyenler 6,5 aydır tutuklu yargılanıyor.

12 yaşında çocuğa tecavüz edenler 1 yıl 8 ay hapis cezası alıyor, parasız eğitim pankartı açanlara 15 yıl hapis isteniyor.

Din maskesi altındaki adamlar çocukları istismar ediyor, ama zavallı mağdureler bu istismardan değil basın haberlerinden "ruh sağlığını kaybediyor.."

Biz de bu ülkede sokaklarda can güvenliğimiz var diye dolaşıyoruz, çocuk yetiştiriyoruz..
Çocuklarının bedenini sapıkların kötü niyetinden koruyamayan bizlere yazıklar olsun..
Sapıkların en ağır cezalara çarptırılmasını sağlayamayan bizlere yazıklar olsun..

Ey tecavüzcüler ve bütün yasaları onların lehine yorumlayanlar size bir tek şey söylüyorum, "TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYMUYOR"...

kaynak

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
islamin kurali ne güzel kesin serefsizlerin boynunu