SDN Tebrikler ve teşekkürler TOGG!

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
İlk tanıtıldığı günden beri gelişimini yakından takip etmeye çalıştığım TOGG'u, ilk başta milli değerlerimizi sömürerek kendisine alıcı bulabilecek otomobil olduğunu düşünüyordum. Bu fikrim son 2 yıl da basın tarafına gösterilenlerle beraber başlı başına değişmiş ve her geçen gün gelişimini çok daha büyük merakla takip etmemi sağladı.

TOGG ile beraber günümüz Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ürünü kendi vatandaşlarımızın fikri ve inovatifliğiyle nerelere kadar getirebileceğini, markalara belirli malzemelerin tedariğini sağlamaktan öteye geçip yollara topraklarımızda üretilen otomobili sürebiliyor olmamız bile içimi kıpır kıpır ettiriyor. Umarım TOGG Türklerin gerekli imkanlar gösterildiği takdirde neleri başarıcağının göstergesi olarak son olmaz.

Tebrikler ve teşekkürler TOGG!

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,255
İlk tanıtıldığı günden beri gelişimini yakından takip etmeye çalıştığım TOGG'u, ilk başta milli değerlerimizi sömürerek kendisine alıcı bulabilecek otomobil olduğunu düşünüyordum. Bu fikrim son 2 yıl da basın tarafına gösterilenlerle beraber başlı başına değişmiş ve her geçen gün gelişimini çok daha büyük merakla takip etmemi sağladı.

TOGG ile beraber günümüz Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ürünü kendi vatandaşlarımızın fikri ve inovatifliğiyle nerelere kadar getirebileceğini, markalara belirli malzemelerin tedariğini sağlamaktan öteye geçip yollara topraklarımızda üretilen otomobili sürebiliyor olmamız bile içimi kıpır kıpır ettiriyor. Umarım TOGG Türklerin gerekli imkanlar gösterildiği takdirde neleri başarıcağının göstergesi olarak son olmaz.

"Yüzde bilmem kaçı yabancı o yüzden yerli değil" diyen hiçbir araştırmaya girmeyip medyadan gördükleriyle beslenen geri kafalılar da olmasa daha iyi olur ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yapmayın... Bari siz yapmayın...
Sebep

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
"Yüzde bilmem kaçı yabancı o yüzden yerli değil" diyen hiçbir araştırmaya girmeyip medyadan gördükleriyle beslenen geri kafalılar da olmasa daha iyi olur ama
Hangi firma A'dan Z'ye kendi parçalarının imalatını üstlenmiş ki TOGG yapmasın. Eleştiri ve olumsuz yorumlar her zaman olacaktır. Önemli olan geliştiri firmanın yorumları duyması.
Yapmayın... Bari siz yapmayın...
Proje boyunca hoşunuza gitmeyen yer nedir ?

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,255
Hangi firma A'dan Z'ye kendi parçalarının imalatını üstlenmiş ki TOGG yapmasın. Eleştiri ve olumsuz yorumlar her zaman olacaktır. Önemli olan geliştiri firmanın yorumları duyması.

Proje boyunca hoşunuza gitmeyen yer nedir ?
Dediğim gibi o kesimin amacı tamamen karalamak. Bu başarı akp ninmiş gibi düşündüklerinden karşı çıkıyorlar. Akp gitse de türkiye kalacak o yüzden destek olmakta fayda var.

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
Dediğim gibi o kesimin amacı tamamen karalamak. Bu başarı akp ninmiş gibi düşündüklerinden karşı çıkıyorlar. Akp gitse de türkiye kalacak o yüzden destek olmakta fayda var.
Alakası yok. Togg'u sevmememin sebebi benim bu aracı seçimde oy toplamak için yapılmış bir siyasi hamle olarak görmem. Hastaneler vb de o şekil.

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Alakası yok. Togg'u sevmememin sebebi benim bu aracı seçimde oy toplamak için yapılmış bir siyasi hamle olarak görmem. Hastaneler vb de o şekil.
TOGG özel bir firma olup Türkiye Cumhuriyetinin desteği ile sürdürülen proje.

Belirtiğiniz durum her sene farklı şekillerle tekrar ediliyor. Bu durumun altında siyasi bir durum varsa bile yapılan işi takdir ediyorum, işin siyasi kısmını değil.

sepiti

Asistan
Reaksiyon puanı
206
sadece resmi kurumların bile kullanıp yakıttan tasarruf yapmamız milli bütçeye + kazandıracaktır.
ayrıca hükümet değişse bile yine bizimle kalması ve orta doğru ve asya gibi pazarlara açılması bizim geleceğimiz için harika olacaktır.

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Ben togg destekliyorum ama normal vatandaşa pahalı gelir tabi. Ama görecez fiyatı tatlı edğil çok tuzlu olacaktır. az bulunacaktır, üretim kapasitesi az çünkü. alan pahalıya bile satabilir ilk yıl.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Hadi bütün vatandaşlarımız togg alsın halk arabası zaten fiyatı da çok ucuz :)
TOGG halk arabası değil, sektöre yön vermeye çalışan bir proje. İtalyada herkes Ferrari mi kullanıyor? Kullanmıyorlar. Kullanmasalarda destekliyorlar. Aslında dediğiniz gibi keşke uygun makul bir sürüm çıkarsalar da biz de alsak.

Bende aynı sizin gibi düşünüyorum hocam. Arabalarla aram yoktur ve takip etmem de. Ama bu TOGG bence cidden güzel. Gelirim iyi olsa almak istediğim bir araç

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
Ben togg destekliyorum ama normal vatandaşa pahalı gelir tabi. Ama görecez fiyatı tatlı edğil çok tuzlu olacaktır. az bulunacaktır, üretim kapasitesi az çünkü. alan pahalıya bile satabilir ilk yıl.
Tabi tuzlu olacak halk için üretildi ama şuanlık halk kullanamayacak. Daha çok sembolik.

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Tabi tuzlu olacak halk için üretildi ama şuanlık halk kullanamayacak. Daha çok sembolik.
Bu işler sırayla, parayla değil :P

Aslında önce kodamanlar yani patron kesimi ve dış ticarette hatrı sayılanlar alacaktır. ilk iki üç sene halka yansımaz satışlar ama sonrasında belki kampanya filan yaparlarsa ...

Size şöle diyeyim, bu ülkede sebzenin meyvenin iyisi bile ihraç ediliyor, ilaçlısı rusyadan dönmüştü ve iç piyasaya yedirdiler o kötü beğenilmeyen malı. yani herkes kendi çıkarına göre hareket ediyor, bu sebple baş patrona kızıyorum ama yukarısı da aşağısı da aynı. halk da üçkağıtçı.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Bu işler sırayla, parayla değil :P

Aslında önce kodamanlar yani patron kesimi ve dış ticarette hatrı sayılanlar alacaktır. ilk iki üç sene halka yansımaz satışlar ama sonrasında belki kampanya filan yaparlarsa ...

Size şöle diyeyim, bu ülkede sebzenin meyvenin iyisi bile ihraç ediliyor, ilaçlısı rusyadan dönmüştü ve iç piyasaya yedirdiler o kötü beğenilmeyen malı. yani herkes kendi çıkarına göre hareket ediyor, bu sebple baş patrona kızıyorum ama yukarısı da aşağısı da aynı. halk da üçkağıtçı.
Üçkağıtçılık genlerimizde mi var nedir bu durum. Cidden öyle insanlar gördüm ki şeytana pabuçunu ters giydirir.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094

Sebep
Evet Amerika sanki yüzde yüz yerli yapıyor :D Yani kötüleme denen şey hoş değil ama eleştiri çok hoş. Sadece Enes mesela olayları bence güzel açıklıyor insanlar onu izleyerek te kendini bilgilendirebilir.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,966
Fena alay konusu olacak bu araba.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Evet düz vatandaş alamayacak ihraç etmeye yönelik bir araç zaten fiyatlar çıkar çıkmaz düşemez ama togg a özel bir ÖTV indirimi de yapmaları lazım çünkü yerli üretim bir araba. Zaten arabadan hemen kâr etmeye başlanmaz bu sadece Türkiye için geçerli değil hocam. Olay zaten üretmek ürettikçe fiyatlar düşer ülkeye dolar girer. Bu doğrudan ekonomiye katkısı olan birşey ve herşeyin fiyatına etki ediyor. Düz halkın alamıyor olması çıkmaması gerektiği anlamına gelmez. Yavaş ta olsa bir adımın yapılması çok iyi ayrıca yazılım alanında çok çok gerideyiz PC parçaları yazılımı oyunu vs. Mesela bir konsol yapsak 2 tane olan konsollara bir 3. Su eklenmiş olacak ve fiyatı da onlara nazaran iyi olursa belki birçok kişi tercih etmez ama çok kişi tercih eder. Btk akademi ile devletin ortak yazılım projesi var ki bu çok hoş birşey kamplar vs düzenleniyor ve yaptığınız herşey doğrudan cv nize geçiyor. 1 milyon istihdam yani 1 milyon yazılımcı projesi. Yazılım geride olsa ülkede,böyle olanakların olması hoş birşey ben iyi yanına iyi kötü yanına kötü derim kötü yanı olduğu gibi iyi yanı da var görelim togg nasıl olacak ve 1 milyon istihdam nasıl sonuçlanacak ?

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330

Togg'u Açıkcası Destekliyorum Şahsen Vatandaş Alamasa Bile Ülke İçin Tartışmasız Çok İyi Bir Katma Değer Olucaktır. Fakat Diğer İnsanlar Gibi Bende Togg'u Aynı Zamanda Sevmiyorum.

Bakın Desteklemek Ve Sevmek Arasında İnce Çizgi Vardır. Samsung'u Desteklerim Çünkü Piyasadaki İyi Oyunculardan Biridir. Fakat Sevmem Çünkü Ürünleri Bana Hitap Etmez. Ama Apple'ı Hem Destekler Hem Severim.

Togg Konusunda Destekleme Nedenim Bunun Her Koşulda Gösterilenler Doğrultusunda İlerlediğini Ve İlerleyeceğini Düşünürsek Bu Proje Tartışmasız Bir Şekilde Türkiye İçin Bir Girişim Ve Katma Değerdir.

Sevmeme Nedenim İse Maalesef Durum Ne Olursa Olsun Malum Partinin iktidarını Duyurmak Ve Propaganda Yapmak İçin Kullandığı Bir Malzeme Haline Gelmiştir Togg Zira Bunu Kanıtlamaya Gerek Bile Yoktur Gerek Durmadan "Yerli Ve Milli Araba" Sözleri Gerek "Togg Otomobilimiz Yerli Ve Milli" İsimli Belli Partiyi Destekleyen İnsanların Yaptığı Şarkılar Örnektir.

Togg Her Ne Kadar Ülke İçin Bir Katma Değer Olsa Ve Desteklenmesi Gerekse Bile Bir Propaganda Aracı Olması Onu Sevmemek İçin Gayet Yeterlidir.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Togg'u Açıkcası Destekliyorum Şahsen Vatandaş Alamasa Bile Ülke İçin Tartışmasız Çok İyi Bir Katma Değer Olucaktır. Fakat Diğer İnsanlar Gibi Bende Togg'u Aynı Zamanda Sevmiyorum.

Bakın Desteklemek Ve Sevmek Arasında İnce Çizgi Vardır. Samsung'u Desteklerim Çünkü Piyasadaki İyi Oyunculardan Biridir. Fakat Sevmem Çünkü Ürünleri Bana Hitap Etmez. Ama Apple'ı Hem Destekler Hem Severim.

Togg Konusunda Destekleme Nedenim Bunun Her Koşulda Gösterilenler Doğrultusunda İlerlediğini Ve İlerleyeceğini Düşünürsek Bu Proje Tartışmasız Bir Şekilde Türkiye İçin Bir Girişim Ve Katma Değerdir.

Sevmeme Nedenim İse Maalesef Durum Ne Olursa Olsun Malum Partinin iktidarını Duyurmak Ve Propaganda Yapmak İçin Kullandığı Bir Malzeme Haline Gelmiştir Togg Zira Bunu Kanıtlamaya Gerek Bile Yoktur Gerek Durmadan "Yerli Ve Milli Araba" Sözleri Gerek "Togg Otomobilimiz Yerli Ve Milli" İsimli Belli Partiyi Destekleyen İnsanların Yaptığı Şarkılar Örnektir.

Togg Her Ne Kadar Ülke İçin Bir Katma Değer Olsa Ve Desteklenmesi Gerekse Bile Bir Propaganda Aracı Olması Onu Sevmemek İçin Gayet Yeterlidir.
Yani siyasetçiler böyle hocam. Seçimde öne çıkarma potansiyeli olan şeyi sonuna kadar kullanırlar.

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
Yani siyasetçiler böyle hocam. Seçimde öne çıkarma potansiyeli olan şeyi sonuna kadar kullanırlar.
Vallahi Hocam Ona Yapıcak Bir Şey Yok Denicek Çok Şey Var Ama Burda Söylenmez Zira Siyaset Kategorisi Dışında Siyasetten Ceza Puanı Veriyorlar :F