Xiaomi Redmi 7A kullanıyorum. Evet, hissettirecek kadar bir fark yaşadım.@Sibraius, hissettirecek kadar fark 8ldumu birde cihazınız ney hocam
Redmi 9 olur mu ki acaba?Bu adımları Xiaomi Redmi 7A MIUI 10.2.4.0 cihazımdan göstereceğim. Çoğu ayar MIUI 11 ve 12'de de bulunuyor diye biliyorum.
Kendim Güvenlik > Kısayolları yönet > Temizleyici yerine geniş temizlik kullanıyorum.
- Ayarlar > Telefon Hakkında > Sistem güncelleme > Güncelleme Ayarları > Hepsi kapalı.
- Sistem uygulama güncelleyici > Ayarlar > Güncelleme bildirimlerini göster ve otomatik güncellemeler kapalı.
- Wi-Fi > Ek ayarlar > Wi-Fi yardımcısı ve trafik modu kapalı olsun.
- Daha fazla > Kablosuz ekran > kapalı.
- Pil & performans > Uygulamaları seçin > Üç nokta > Sistem uygulamalarını göster > Bildirimleri önemli olmayan uygulamaların arkaplan etkinliklerini kısıtlayın.
- Google > Reklamlar > Reklam kişiselleştirme'yi kapat.
- Ek ayarlar > Yetkilendirme & geri alma > hepsi kapalı.
- Ek ayarlar > Yazdırma > Varsayılan Yazdırma Hizmeti > kapalı.
- Senkronizasyon > Verileri otomatik senk. et > kapalı.
- Sistem uygulamaları > Güvenlik > Temizleyici ayarları > Otomatik olarak güncelle kapalı.
- Sistem uygulamaları > Güvenlik > Veri kullanım ayarları > Veri kullanım bilgilerini bildir kapalı.
- Sistem uygulamaları > Güvenlik > Güvenlik taraması ayarları > Sistem güncellemeleri ve otomatik güncellemeler kapalı.
- Yüklü uygulamalar > İzinler > Otomatik başlatma > Üç nokta > Sistem uygulamalarını göster > hepsi kapalı.
- Yüklü uygulamalar > İzinler > İzinler > Konum > Kullanmadığınızı kapatın.
- Yüklü uygulamalar > İzinler > İzinler > Vücut sensörleri > kapalı.
Ekstra uygulamalar ile aynı işe yaradığını düşünüyorum.
Sizler de tavsiyelerinizi konuya yazabilirsiniz. Umarım faydalı olur.
Olur tabii ki de. Sadece MIUI sürümü farklı olduğundan seçeneklerin yerleri farklı olabilir.Redmi 9 olur mu ki acaba?
Çabuk profilime gel.Olur tabii ki de. Sadece MIUI sürümü farklı olduğundan seçeneklerin yerleri farklı olabilir.
O nasıl yapılıyor rom ne oluyohocam linageOs tarzı romlar kullanarak da pil omrünü yükseltebilirsiniz
Teşekkürler.hocam linageOs tarzı romlar kullanarak da pil omrünü yükseltebilirsiniz
hocam bilginiz varsa söylermisiniz magisk nedir acaba orda mödüller falan varda ne işe yarıyor ?Teşekkürler.
Eğer cihazımı rootlarsam Magisk üzerinden şarj modüllerini atacağım.![]()
Magisk: Telefona root yaparak kök erişimi sağlar, garantiyi devre dışı bırakır, yükleyeceğin modüllere göre batarya ömrü azalabilir veya kısalabilir. Modül ise eklenti denebilir, örneğin Google'ın arka plan etkinliği kısıtlanıp batarya ömrü arttırılabilir.hocam bilginiz varsa söylermisiniz magisk nedir acaba orda mödüller falan varda ne işe yarıyor ?
teşekkür ederim hocamMagisk: Telefona root yaparak kök erişimi sağlar, garantiyi devre dışı bırakır, yükleyeceğin modüllere göre batarya ömrü azalabilir veya kısalabilir. Modül ise eklenti denebilir, örneğin Google'ın arka plan etkinliği kısıtlanıp batarya ömrü arttırılabilir.
Bir tık iyileştirebilir, eğer yapma imkanınız varsa bootloader açıp sürüm düşürmenizi tavsiye ederim.@undefined, hocam benşm mi 9t güncelle me sonrası pil çok kötüledi