Tavsiye Edilen Sitelerden tüm torrent siteleri silinsin

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Sayın SDN yönetimi.Torrent davetiyelerinin paylaşımına izin vererek zaten dolaylı yoldan korsana destek veriyosunuz.Kaldiki bu konulara mesaj yazan insanların forumla alakaları yok.Sadece davetiye istemek için gelen onlarca üye var.Eğer bu sizin işinize geldiğini üye sayısının arttığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.Forumun büyüklüğü üye sayısı ile değil aktif üye sayısı ile belli olur.Lütfen şu amaçsız konuları temizleyin forumdan.

hll1996

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Helal be! Tam benim düşüncelerimi açıklamışsın

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben de torrentle hiç ilgilenmiyorum.

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Hiçbir yöneticinin okumamasına şaşırdım.Yoksa üyelerin önerilerine değer verilmiyor mu

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kimse yokki şu an burada. Sadece Troy var O da kimbilir hangi işle meşgul.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bence de güzel olur.

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Belki altta kaldığı için görülmüyodur.

SDN yönetimi okumanızı bekliyorum

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Forever Torrent :P

ama rapid linki yayınlamaya bile karşı bir yönetm varken , torrent davetiyesi dağıtılması çelişkili kaçıyor

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Silinsin bencede ama rapid olsun..:)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
O zaman Google'ı da yasaklayalım

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
Yapılabilir, torrent size "korsan" demek manasına geliyorsa bu torrenti hangi amaçla kullandığınızı gösterir. Torrentler paylaşmak için kullanılır.

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
SDN nin adını lekeliyor.Bu arada Torrent sitesine muhabbet etmek için girmiyosunuz heralde elbette müzik olsun film olsun oyun olsun program olsun paylaşımını yapıyosunuz.

Bu arada hayır rapid linki de olmasın.

Ben tavsiyemde ısrarlıyım.Gereksiz bir durumdur bence silinmeli.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
Tavsiyende ısrarlıysan aynı başlıktan başka bölümlere de açma lütfen. Burada görüyoruz anlatmak istediğini.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
SDN nin adını lekeliyor.Bu arada Torrent sitesine muhabbet etmek için girmiyosunuz heralde elbette müzik olsun film olsun oyun olsun program olsun paylaşımını yapıyosunuz.

Iyiki moderator falan degilsin :hammer:
P2P dunyada yasak degildir, bir cok yazilimci p2p uzerinden paylasim yapiyor. Ve bu paylasimlarda yasaldir.
Yani torrent demek yasadisi olusum demek degil.
Bir cok Linux dagitimi var p2p uzerinden dagitilan.

Ayrica rapidshare'in ne zarari var onu anlamadim.
Bazen forumda oluyor, surucu isteyen oluyor, kendi videolarini gonderenler oluyor.
Ucretsiz arsiv yada icerik paylasan oluyor.
Bunlar SDN icin leke mi yani simdi?
Bu mantikla bakarsak,
pesimist'in dedigi gibi google yasaklanmali hatta youtube falan.
Hatta SDN'e giriste iki polis beklesin sanal polis :D

Ayrica bir oneride bulundun diye illa hemen hayata mi gecirilmesi lazim bu israr neden.
Hepimiz oneride bulunuyoruz burada ama bu kadar israrci degiliz.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ben torrentten anlamam. Zaten birkaç defa denedim 1 KB veri indiremedim. :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Onu da denedim. :) Neyse Rapid'e devam. Premium alıyorum her yıl nasıl olsa. ;)

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Iyiki moderator falan degilsin :hammer:
P2P dunyada yasak degildir, bir cok yazilimci p2p uzerinden paylasim yapiyor. Ve bu paylasimlarda yasaldir.
Yani torrent demek yasadisi olusum demek degil.
Bir cok Linux dagitimi var p2p uzerinden dagitilan.

Ayrica rapidshare'in ne zarari var onu anlamadim.
Bazen forumda oluyor, surucu isteyen oluyor, kendi videolarini gonderenler oluyor.
Ucretsiz arsiv yada icerik paylasan oluyor.
Bunlar SDN icin leke mi yani simdi?
Bu mantikla bakarsak,
pesimist'in dedigi gibi google yasaklanmali hatta youtube falan.
Hatta SDN'e giriste iki polis beklesin sanal polis :D

Ayrica bir oneride bulundun diye illa hemen hayata mi gecirilmesi lazim bu israr neden.
Hepimiz oneride bulunuyoruz burada ama bu kadar israrci degiliz.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

Arena-tr de leecturk te torrenturkey de ben neden göremedim bu "yasal" paylaşımları

Hayata geçirilmesini değil iyice düşünülmesini istiyorum.İşimize geliyor diye korsan paylaşımın önünü açmamalıyız.Ayrıca davetiye gönderen insanlar mağdur olmaya başladı.Adam 1 mesaj yazıyo emailini veriyo sdn forumdaki sa--klar nasılsa bana gönderir diyo sonra sdn ile ilişiğini kesip gidiyor.O istediği davetiyeye sahip olunca ne oluyor.Hiç paylaşım yapmıyo anca sömürüyo olan davetiye gönderene oluyo.Bu konulara kesinlikle bir düzenleme şart

Herşeyin bi yeri bi zamanı vardır.Torrent davetiyelerinin yeride sdn forum değildir bence

ZoRzi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

SDN forumlarında çok tartışılmıştır, adsl hızları çok düşük avrupada şöyle Türkiye'de böyle hakmı hukukmu. Sence insanlar internet hızlarından neden memnuniyetsizlik yaşarlar? Acaba bir web sitesinin açılma hızı 5 saniyeden 2 saniyeye düşsün diyemi yoksa Gb lık dosyaları daha kısa sürede indirmek için mi? Kaç firma söyleyebilirsin torrent paylaşım sisteminden iflas etmiş. Kaç web sitesi gösterirsin torrent linklerinden adının lekelendiğini. Belliki kullanmıyorsun veya kullandın ama bir verim alamadın. Kullanan insandan ne istiyorsun. Korsana hayır diye bağıran sanatçıların hangisinin altında en son model araba yok. Lütfen konulara biraz daha mantıklı yaklaşalım. Hemen kestirip atmayalım, o kalksın bu kalksın. Severek takip ettiğim SDN forumunda böyle bir konu başlığı görmek gerçekten beni üzdü.

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Torrent kullanıyorum veya kullanmıyorum sorun bu değil.Bu işin çığrından çıkması bu konuların mesaj çöplüğüne dönmesi.

Bu arada rapidshare linkide yasaklansın dememin sebebi

Bir kişi ücretsiz bi programı kendi sitesinden daha kolay indirilebileceği yerde gidip rapide yüklüyorsa bu mutlaka rapidshare puanı toplamak içindir.Ücretli bi program yüklüyorsa ki bu zaten yasal değildir

ZoRzi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Torrent kullanıyorum veya kullanmıyorum sorun bu değil.Bu işin çığrından çıkması bu konuların mesaj çöplüğüne dönmesi.

Öncelikle sormak istediğim, bu kızgınlığının sebebinin torrent sisteminin olmasımı yada torrent sitelerinin reklamlarının forum sayfalarında yer almasımı?

Eğer tamamen torrent sistemine karşıysan paylaşımın günümüzde en yüksek olduğu bu sistemden faydalanan insanların görüşlerini mutlaka dinlemen gerektiğini düşünüyorum.

Tavsiye edilen torrent sitelerinin forumda paylaşılmasına karşı bir duruşun var ise, yarın başka biri çıkıpta içeriği ne olursa olsun başka site isimlerinin paylaşımının yapılmasına aynı bu şekilde karşı çıkmasına kapı açmış olursun.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177

Bu arada rapidshare linkide yasaklansın dememin sebebi

Bir kişi ücretsiz bi programı kendi sitesinden daha kolay indirilebileceği yerde gidip rapide yüklüyorsa bu mutlaka rapidshare puanı toplamak içindir.Ücretli bi program yüklüyorsa ki bu zaten yasal değildir

Evet herkesin sitesi var ama kimse sitesine yüklemiyor !

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Birçok kısa film youtube üzerinden sunuluyor. Beğenip indirmek isteyenler için ise herhangi bir p2p protokolünden sunuluyor. Zaten bütçenin az olduğu bir ortamda adamlar neden sunucuya para versinler.Bu şekilde sunucuyu kullanıcılar oluşturmuş oluyor =)

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
aslında ben de torrent daveti için girdim zamanında, ama sitede biraz dolaşınca yavaş yavaş bağımlısı oldum..

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
torrent sitelerinin yasal olmayan indirimler için kullanıyorsan o senin sorunun. ayrıca yasal olmayan downloadlar torrent sitesnin sorunu, buranın sorunu değil. kendin böyle düşünüyorsun diye başkalarının haklarını da ellerinden almaya ve alma girişimine hakkın yok.

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hocam davetiyeler gönderiliyorsa yine neyse en azından konunun bi amacı olmuş olur.Kimsenin bişey gönderdiği yokki.En azından bana gelmedi:D