Tatmin Edici 3 Cevap!

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder.

Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin?
Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim.
Delikanlı: Emin misin? Proferserler bile cevap veremedi bana.
Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım

Delikanlı: 3 sorum var ;

1. Allah yaşıyor mu? öyle ise, şeklini bana göster
2. Takdir (kader) nedir?
3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi?

Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar.
Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki?
Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der.
Delikanlı: Hiç birşey anlamadım.
Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca ?
Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim.
Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun?
Delikanlı: Evet
Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman!
Delikanlı: Gösteremem.
Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez.
Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü?
Delikanlı: Hayır.
Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklından geçti mi?
Delikanlı: Hayır
Hoca: Bu işte takdir dir (kader)
Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz ?
Delikanlı: Evet böyle denir.
Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı?

hawa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok güzelllll anlatmış valla

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
İngilizce versiyonunda son cevabı şöyle okumuştum;
(Kafasında saksı kırmaz da tokat atar)
"Benim elim neyden ibarettir? Deri ve et. Senin yüzün de deri ve et. O halde nasıl oluyor ben sana elimle vurunca acıyor?

(Bu daha akıllıca çünkü inanmayan kişi topraktan geldiğine de inanmaz, bu gayet doğaldır.)

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çok güzel bir cevap öyle sorulara böyle cevap olur ancak.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Çok güzel açıklanmış. Bravo

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
Elmacik dedi ki:
"Benim elim neyden ibarettir? Deri ve et. Senin yüzün de deri ve et. O halde nasıl oluyor ben sana elimle vurunca acıyor?

(Bu daha akıllıca çünkü inanmayan kişi topraktan geldiğine de inanmaz, bu gayet doğaldır.)
bu daha iimiş ;)

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
emubaltaci dedi ki:
Elmacik dedi ki:

bu daha iimiş ;)

Evet

Reaksiyon puanı
0
Bu hikayeye benzer şeyler duymuştum.bunlar cevalana biliyolarda ben şöyle bi soru duymuştum Allah kaldıramıyacagı büyüklükte taş yaratabilir mi ? yaratırsa nasıl kaldırır? diye falan hatta böyle sorularla dolu bi kitabın oldugunu duymuştum. bu sorulara karşılık kitaplarında oldugunu duymuştum bende ama çok şey duymuşum be .ama şöyle bi düşününce insanların işi yokta böyle sorular mı üretiyo bilemiyorum yani ...

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Hakikaten güzel ve tatmin edici cevaplar olmuş.

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Gerçekten harikaymış teşekkürler.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Elmacik dedi ki:

Yazı iyi ama bu cevap daha iyiymiş

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Elmacik'a da mehmet1101 ede çok teşekkürler, ALLAH razı olsun. Bu gibi sorular hep olucak bizlere ise böyle tatmin edici cevaplar vermek düşer...

kübra alioğulları dedi ki:
Bu hikayeye benzer şeyler duymuştum.bunlar cevalana biliyolarda ben şöyle bi soru duymuştum Allah kaldıramıyacagı büyüklükte taş yaratabilir mi ? yaratırsa nasıl kaldırır? diye falan hatta böyle sorularla dolu bi kitabın oldugunu duymuştum. bu sorulara karşılık kitaplarında oldugunu duymuştum bende ama çok şey duymuşum be .ama şöyle bi düşününce insanların işi yokta böyle sorular mı üretiyo bilemiyorum yani ...

Kübracım bu soruların çıkış nedenleri ya İslam'ı yeni öğreniyor olmaktan (ki dini yeni öğrenen birisinin böyle sorular sorması gibi doğal başka birşey olamaz.) yahut, İslam'ı ve Mü'minleri sorularıyla alt etmeye çalışma çabalarındandır.

Dediğim gibi biz Mü'minlere bu sinsi sorulara tatmin edici ve mantıklı cevaplar vermek düşer...

Bunu yapabilmenin tek yoluda çok okuyup, öğrenmekten geçer...

Saygılar...

Reaksiyon puanı
0
Zaten insanların beyni sınırlı bazı şeyleri açıklayamıyor. ama bu sınırlarda ortadan kaldırınca cevap verilebilecek (sınırların açılması öbür tarafta gerçekleşecek olan bişey.)