• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Taşınabilir HDD sürekli RAW oluyor

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
Elimde HGTS marka HTS545050A7E380 ürünü var. Bunu harici bir disk kutusu ile bilgisayar USB3.0 portu üzerinden bağlıyorum. Kullandığım dönüştürücü ise Dark StoreX E21.

Disk ikiye ayrılmış durumda bir kısımda program kurulumlar oyunlar filan var (350GB), diğer kısmı ise BitLocker ile şifrelenmiş biçimde.

2 hafta önce diskin program olan kısmı RAW formata dönüştü, diski tamamen silmek zorunda kaldım içindeki dosyaları başka bir yere atarak. HDTune programı ile tarattım. Herhangi bir sorun bulamadı error scan kısmında. Health sekmesinde ise "Interface CRC Error" yeri sarı işaretli idi sayısını hatırlamıyorum.

Bende tamamen 0 biti ile dolduracak şekilde formatladım diski. Dosyaları tekrar içine attım. Bugün öğlen taktığımda disk çalışıyordu. Az önce taktığımda ise bu sefer her iki tarafta RAW formatına dönüştüğü için dosyalara erişemiyorum.

Verdiği hata "The disk structure is corrupted and unreadable." şeklinde.

Bilgisayarda 120GBlik SSD kullandığım için bütün dosyaları haliyle alamıyorum. 2 Hafta önceki gibi tekrar depolayacak bir alanım şu an yok. O yüzden mümkün olduğunca format gerektirmeyen çözümler bekliyorum forumdaşlar

Konu yanlış yerde ise gerekli bölüme taşınabilir.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
HDD nin durduk yere raw olması gibi bir durum ile pek nadir de olsa karşılaştım..

Fakat ne yaptında çözdün dersen çok ilginçtir başka bir pc ye taktığımda HDD çalışıyordu :) Benim pc ye bağladığımda biçimlendir diyordu. Başka bir pc ye takmanı ve hata alıp almadığını söyleyebilir misin

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
HDD nin durduk yere raw olması gibi bir durum ile pek nadir de olsa karşılaştım..

Fakat ne yaptında çözdün dersen çok ilginçtir başka bir pc ye taktığımda HDD çalışıyordu :) Benim pc ye bağladığımda biçimlendir diyordu. Başka bir pc ye takmanı ve hata alıp almadığını söyleyebilir misin

Elimde HGTS marka HTS545050A7E380 ürünü var. Bunu harici bir disk kutusu ile bilgisayar USB3.0 portu üzerinden bağlıyorum. Kullandığım dönüştürücü ise Dark StoreX E21.

Disk ikiye ayrılmış durumda bir kısımda program kurulumlar oyunlar filan var (350GB), diğer kısmı ise BitLocker ile şifrelenmiş biçimde.

2 hafta önce diskin program olan kısmı RAW formata dönüştü, diski tamamen silmek zorunda kaldım içindeki dosyaları başka bir yere atarak. HDTune programı ile tarattım. Herhangi bir sorun bulamadı error scan kısmında. Health sekmesinde ise "Interface CRC Error" yeri sarı işaretli idi sayısını hatırlamıyorum.

Bende tamamen 0 biti ile dolduracak şekilde formatladım diski. Dosyaları tekrar içine attım. Bugün öğlen taktığımda disk çalışıyordu. Az önce taktığımda ise bu sefer her iki tarafta RAW formatına dönüştüğü için dosyalara erişemiyorum.

Verdiği hata "The disk structure is corrupted and unreadable." şeklinde.

Bilgisayarda 120GBlik SSD kullandığım için bütün dosyaları haliyle alamıyorum. 2 Hafta önceki gibi tekrar depolayacak bir alanım şu an yok. O yüzden mümkün olduğunca format gerektirmeyen çözümler bekliyorum forumdaşlar

Konu yanlış yerde ise gerekli bölüme taşınabilir.

Moderatör'ümüzünde dediği gibi farklı PC'de deneyin, sorun yaşamazsanız HDD'nin dosya sistemini değiştirirseniz kendi PC'nizde sorununuz giderilmesi gerekir.

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103

Elimde başka bilgisayar yok o yüzden televizyonda denedim, 2 ayrı disk olduğunu onaylıyor ancak 0KB olarak gösteriyor ikisinide. İçine girmeye çalışınca da hata verip ana ekrana geri atıyor

Anında cevap için de teşekkürler kimse açık olmaz diye düşünmüştüm :D

fast error scan tamamen yeşil gözüküyor.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
16,128
desktop ise pci usb kartlar var 3.0-3.1 onlardan alıp kullan usbyi düzgün besleyemiyorsa anakartın nedeni bu olabilir kablolarda çok uzun ve yeterli kalitede değilse olabilir apple bundan usb yerine farklı bişey kullanıyor...
Thunderbolt 3 mesela...

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
desktop ise pci usb kartlar var 3.0-3.1 onlardan alıp kullan usbyi düzgün besleyemiyorsa anakartın nedeni bu olabilir kablolarda çok uzun ve yeterli kalitede değilse olabilir apple bundan usb yerine farklı bişey kullanıyor...
Thunderbolt 3 mesela...
öncelikle dizüstü kullanıyorum, besleme ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum aynı kabı 1 yıldan fazladır bu şekilde kullanıyorum sadece 1TBlik HDD versiyonu vardı aynı modelin daha önceden. Bilgisayar değiştirirken 500lük almak zorunda kaldım. 3 Aydır bu bu dizüstüyü kullanmama rağmen şu son 2 haftadır bu sorunu yaptı daha önce olmamıştı.
Ayrıca Thunderbolt'u bastırarak söylemenizin de bir anlamı yok gördüğünüz gibi Windows bir cihaz kullanıyorum. Bu nedenle de Thunderbolt girişi maalesef yok.

Reaksiyon puanı
16,128
apple uncle öyle koymuş onda birde güvenle kaldır demeden sökme.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Şuan için oluşan duruma açıkçası bir fikrim oluşmadı. Sonuç olarak formattan sonra bu ürün çalışıyorsa sonrasında da çalışmak zorunda. Fakat ona etki eden bir etken var ama ne acaba.. şöyle birşey denesek, zaten deneme yanılma çoğu şey biliyorsunuz ki.

Farklı pc de formatlayıp tekrar aynı pc de söküp takın bakalım raw olacak mı.?

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
Şuan için oluşan duruma açıkçası bir fikrim oluşmadı. Sonuç olarak formattan sonra bu ürün çalışıyorsa sonrasında da çalışmak zorunda. Fakat ona etki eden bir etken var ama ne acaba.. şöyle birşey denesek, zaten deneme yanılma çoğu şey biliyorsunuz ki.

Farklı pc de formatlayıp tekrar aynı pc de söküp takın bakalım raw olacak mı.?
içindeki bilgileri alma şansımız yok demi ?
özelliklede bitlocker şifreli kısımı

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Açıkçası formattan sonra kurtarma yapılabilir fakat bitlocker li kısım için birşey demesem daha doğru olacak gibi.

Reaksiyon puanı
16,128
sen o bitlocker'ın uyarılarını okumadın mı? olanları nedenini yazmışlar...