• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Formatdan sonra Bitlockerli bölümlerin sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zorlar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zorlar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a arkadaşlar benim E ve D diskleri şifreliydi bitlocker ile.Ben C ye format atdım kilitlerini açmadan Windows 7 yüklüydü gene Windows 7 yükledim.E ve D disklerini Raw disk (tanımlanamayan disk) olarak görmeye başladı.
Bitlocker rocvery dosyası ile kurtarma yapılabiliyormuş fakat ben bu dosyayı silmiştim sadece şifremi biliyorum.

Odr2OZ.png

Bu Şekilde.

Sonra Testdisk programının hataları kısımları onarabilceğini vs. örendim Testdisk programı ile Diski seçip analyz dedim sonra deep search dedim.2 Saat sectorlerin hepsini taradı en son bitmişti tarama işlemi.Bilgisayarı açtığımda E Diskini (Primary Disk Cden Bölmüştüm) C ile birleştirmiş ve D diskinide normal disk olarak 117 GB kullanılabilir olarak gösteriyor.Benim merak etdiğim deep search diyince sadece boot sector kısmını tekrar ntfs mi yaptı ve bu sayede kullanılabilir oldu yoksa komple bütün diski biçimlendirdimi.Eğer biçimlendirdiyse çok kötü benim için en azından verilerim şifreli bir şekilde duruyordu artık onlarda yok olmuştur.

- Eğer biçimlendirdiyse sorum şu: Ben hex workshop gibi Diskin hex kodlarını görmeyi sağlayan programlarla bakınca verileri görüyorum şifreli olarak biçimlendirdiyse geri nasıl getiririm diskin önceki hex kodlarını. (şifreli kodları) Recovery programları işe yaramıyor saten. veriler şifreli olduğu için hiç dosya kurtarılamadı olarak gösteriyolar.Recovery programları diskin içindeki dosyaları geri getirmeye yönelik çalışıyorlar.Bana önceki hex Kodları tekrar geri getirmemi sağlıcak program lazım ki kurtarma çalışmalarıma devam edeyim.

- Eğer biçimlendirmediyse : Ben bu diski tekrar bitlockerli disk olarak sisteme çalışabilir bir şekilde nasıl getirebilirim ? Yaptığım çalışma şu; NTFS (şifrelenmemiş bir diskin hex kodlarını açınca boot sector kısmı bu şekilde ".R.NTFS " Başlıyor.Bitlockerli diskin ise ".X.-FVE-FS-" Başlıyor. Diskin NTFS Kısmını -FVE-FS- Yapıp tekrar bitlockerli disk olarak gösterebiliyorum fakat açınca "D: Diskini kurtarma hatası Bu sürücüde kurtarma anahtarı bulunamadı Sürücünün kilidi açılamıyor" Yazıyor.Bu durumda diskin içindeki kurtarma anahtarını nasıl tanıtabilirim veya bu anahtarı ne şekilde kaybetmiştir tekrar nasıl tanıtırım.

Sorunlu diskin hex kodlarından bir kaç kare:

ozNjXb.png

rdX7XM.jpg

Lo8L0G.jpg

1naX0A.png

Birçok yabancı foruma konu açtım bu sorunla ilgilenebilcek bilgili arkadaşların fikirlerini öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.