Tasinabilir Disk Almak istiyorum

potanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slmlar ben tasinabilir disk almayi dusunuyorum ama hic bilgimin olmadigi bir konu. Dikkat edilmesi gerekenler,fiyat vs cok bilmiyorum. Aradigim urun 750 GB-1 TB arasinda ve 200-250 tl ye malolmali.1 tane urun buldum kendimce sizce nasil bir urun ? Fiyat/Performans her acidan yorumlarinizi bekliyorum, ekstra onerilerinizide tabiki.

Seagate FreeAgent GoFlex 750GB 5400RPM 2.5'' Siyah Taşınabilir Disk (STAA750201)

Temel Özellikler

• [*=left]Şık Phantom Siyah tasarım ve 750GB Depolama Kapasitesi
    [*=left]USB 2.0 veya 3.0 'tak ve çalıştır bağlantısı
    [*=left]Kolay kullanımlı yedekleme yazılımı önceden yüklenmiştir
    [*=left]USB 3.0, FireWire 800 veya eSATA yükseltme
    [*=left]Verilerinizi otomatik ve sürekli yedekleme sağlar
    [*=left]Yedeklenen dosyaları ve güçlü şifreleme yazılımı ile gizliliğinizi korur
    [*=left]Seagate Dashboard yönetimi içerir

Buyuk dosyaları ve HD filmler için, 10 kata kadar daha hızlı aktarım hızları için USB 3.0, eSATA ve FireWire 800 ile USB 2.0 'dan yükseltme kitleri sunmaktadır.

• [*=left]USB 3.0 kablosu USB 2.0 arayüzleri ile geriye dönük uyumludur, bu nedenle herhangi bir PC'den dosyalara erişebilirsiniz.
    [*=left]GoFlex Net medya paylaşım cihazı ile sürücü eşleştirme ile her yerden dosyalarınıza erişerek ve paylaşarakk dijital ömrünü uzatır.
    [*=left]GoFlex TV HD medya oynatıcı ile sürücü eşleştirme tarafından film ve TV'nizde fotoğrafları görüntüleyebilirsiniz.
    [*=left]GoFlex ultra taşınabilir sürücü daha fazla özelleştirebilmeyi mümkün kılar.

Özellikler

• [*=left]Model Numarası:
    • STAA750201

[*=left]Arabirim:
    • USB 3.0

• [*=left]Şifreleme:
    • 192-bit Triple DES

[*=left]Otomatik Yedekleme Yazılımı:
    • PC ve Mac

Fiziksel

• [*=left]Yükseklik:
    • 120mm

[*=left]Genişlik:
    • 89mm

[*=left]Uzunluk:
    • 22mm

[*=left]Ağırlık (tipik):
    • 0.28kg

[*=left]Ambalaj Ağırlığı:
    • 0.44kg

Fiyat: 200 TL

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Başka bir konuya yazdığım mesajı alıntılayayım.

HDD seçerken dikkat edeceğin 2 temel nokta var.

Birincisi 2.5" ve 3.5" ayrımı.

Bunlar boyutlarıyla alakalı ve ayrıca 3.5" olanlar adaptör ile elektrik prizinden güç alırken 2.5" olanlar gücünü usb girişinden alıyor.

Ayrıca 3.5" olanlar 7200 rpm iken 2.5" olanlar 5400 rpm'dir. RPM hdd'nin dakikadaki dönüş hızı oluyor, yani veri yazma ve okuma hızı. Ama ortalama bir kullanıcı için pek zaman kaybı yaratmaz düşük olanı.

İkinci dikkat etmen gereken nokta ise USB 2.0 ve USB 3.0 ayrımıdır. Bununla ilgili bilgiyi de aşağıdaki yazıdan okuyabilirsin. Benim görüşüme göre gene fazla fark yaratmaz. Katılmayan arkadaşlar olabilir.

http://shiftdelete.net/usb-2.0-ile-usb-3.0-karsi-karsiya-25279.html

Marka olaran ise WD (Western Digital) öneririm. Ben de aşağıdaki WD hard diski kullanıyorum ve memnunum. 180 TL'ye almıştım; ama görüyorum ki fiyatlar almış başını gitmiş. :)

http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/212847-wd-elements-3-5-2-tb-hdd.html

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-w...20-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=47251

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Şu sıralar çok pahalı ya HDD ler, biraz ucuzlasa bende alıcamda... 750 GB yetmez bana en az 1TB olması lazım.. hatta 3.5 inç 2TB olanlardan alıp evin bi köşesine koymayı düşünüyorum..

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Hep samsung tercih ettim, başka marka kullanmadım desem doğrudur. Bu güne kadar kabahatini görmedim. Dikkat etmeniz gereken bir husus da tasarımı olacaktır. Elinize aldığınızda kaymaması ve iyi kavrama gibi özellikler bence önemli. Usb 3.0 bilgisayarınız var ise Usb 3.0 tavsiye ederim.

potanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumlar icin cok sagolun. Ben bunu surekli kullanmayacagim,oyle cok SIKI arsivim falanda yok.Format atarken falan dosyalari icine atayim falan,bir seyleri bir pc den digerine tasimak icin. Adaptor ekstra priz kullanmasin ya ugrastirmasin,mp3 player gibi baglayayim kolayca olsun bitsin, hizi hic umrumda degil.Uzun omurlu olsun, SIFRELEME OLSUN bunlar yeter. Bu verdigim urunde varmi sizce bunlar,iyi mi ?