Taşınabilir 2.5" USB Disk Sorunu!!!

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
slm arkadaşlar. ben geçen hafta 2.5" lik 320 GB Verbatim USB HDD aldım. içine 40 gb lık arşivimi atıp arkadaşın evine götürdüm ve pc sine taktım. takar takmaz kilitlendi. usb den çekip tekrar taktım. açtığımda tüm arşiv gitmişti. klasör yerinde duruyordu ama tıklayınca uyarı verip açılmıyordu. hatalı veya bozuk diyordu. özelliklerine baktığımda da 0 bayt görünüyordu. virüs tarama yaptık ama maalesef sistemde sadece AVG Free vardı ve bişe bulmadı. gizli klasörleri görünür hale getirdiğimde hdd nin içinde gizli klasör olarak RYCYLER ve System Volume Information klasörlerinin olduğunu fark ettim. bu bir virüstü ve daha önce benim pc me de bulaşmıştı. arkadaşın pc ye format atıp Kas. Int. Sec. 2009 kurup tarattık. formatlı pc de 340 nesne buldu. demekki virüs kendini D: ye yedeklemiş ve formattan sonra tekrar C: ye geçmiş. meğer arkadaşın pc virüs kaynıyomuş da haberi yokmuş. Neyse ben giden verilerden vazgeçip Verbatim USB HDD me format attım. fakat formattan sonra da System Volume Information gizli klasörü bir türlü gitmiyor. kaç kere format attım fakat bi türlü gitmedi. içini de açamıyorum hata veriyor. bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı? acaba bu klasörün olması normal de ben mi panik yapıyorum???

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
RYCYLER ve System Volume Information klasorler virüs değildir, fakat bu klasorlerin içine virüs bulaşma ihtimali var. Ne kadar format atarsan at, bu klasorleri yine de goreceksin. O yuzden format atmana gerek yok, iyi bir tarama yap bence.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
peki şöyle bişey var, hdd ye bilgisayarımda sağ yıklayıp özellşiklerden baktınızmı o 40gb hala varmı

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
peki şöyle bişey var, hdd ye bilgisayarımda sağ yıklayıp özellşiklerden baktınızmı o 40gb hala varmı

yukarıda yazdığım gibi 0 bayt görünüyordu. yani 40 GB gitmişti. özelliklerde de 298 gb vardı galiba. yani bomboştu.

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Öncelikle o klasör normal bir klasör ancak arkadaşlarında dediği gibi virüs bulaşma potansiyeli yüksek olan dosyadır.Dosyalarını kurtarmak için ise File Recovery programlarıyla taratırsan kurtarma şansın olabilir denemekte fayda var.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
teşekkürler bilgiler için. saolun, varolun.