Tasarım programlarına uygun laptop

prunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tasarım programlarını sorunsuz ve hızlı çalıştırabilecek, kasmayacak, görüntü kalitesi yüksek ve büyük, dikdörtgen ekranlı bir laptop arıyorum. Pek anlamadığım için, fikir verirseniz sevinirim.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Benim dikkatimi çeken Monster ürünleri.
Üründe işlemci, ekran kartı, RAM, ekran çözünürlüğü, disk gibi parçaları özelleştirebiliyorsun. 2 yıl garanti süresinde ürünü son civatasına kadar söküp toplasan dahi garanti devam ediyor. Tavsiyem RAM, disk gibi seçenekleri düşük tutup sonradan ilave etmek. 15 koşulsuz iade, 30 gün 0 piksel garantisi, çalışmayan oyun, tasarım CAD/CAM uygulaması olursa iade. (Çalışmayan uygulama ne demekse, sonuçta hepsi çalışır. Sınırları nedir bilmiyorum.)

MONSTER® Q72P150HM07 15.6" KDV ve %10 indirim ile 2250 TL indirim ürünü sepete ekleyince görünüyor.
Intel® Core™ i7-2720QM 4-CoresNVIDIA GeForce® GTX 560M 1.5GB
15.6" Full HD 1920x1080 Parlak
8GB DDR3 1333Mhz
500GB Seagate
Linux

Bunun dışında Dell ürünleri de yerinde garanti ile arıza durumlarında servis yolunu aşındırma zahmetinden kurtarıyor. Eğer ürün yerinde yapılamazsa serviste tamir edilip tekrar teslim ediliyor.
Dell XPS L502x 15.6" KDV dahil 2686 TL
Intel® Core™ i7-2630QM 4-Cores
NVIDIA GeForce® GTX 540 1GB
15.6" Full HD LED 1920x1080
4GB DDR3 1333Mhz
500GB 7200rpm
Windows 7 Home Premium

Görüldüğü gibi Monster özellik olarak biraz daha iyi olmasına rağmen çok daha uygun fiyata.

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
monster daha mantıklı bir seçenek gibi duruyor :)

prunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tavsiyeler için çok sağolun arkadaşlar. İncelicem hemen. Yalnız bir de samsung tavsiye ediyorlar. Neredeyse tüm modelleri olur diyenler var. Kullandınız mı, biliyor musunuz?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Markanın sağladığı avantajlar olabilir ancak şu markanın tüm modelleri demek doğru olmaz. Samsung NP300V5A-S06TR modeli fiyat olarak oldukça düşük ancak ne ekran çözünürlüğü nede ekran kartı diğerleriyle kıyaslanamaz. Yüksek fiyatlara da aldanmamak gerekli. 5000TL olup ekran kartı yukarıdaki modellerden daha düşük bir bilgisayar istediğin özelliklere göre mantıklı değil.

Alacağın bilgisayarda markadan çok işlemci, ekran kartı senin için daha önemli. Sonra ekran çözünürlüğü ve bellek.
Eğer tavsiye edilen modeller varsa burada değerlendirelim.

prunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkürler, eyvallah. BU Samsung NP300V5A-S06TR aklıma yattı. Bir de oyun bilgisayarı düşünüyorum, bu ara kafaya taktık kardeşimle. Onun için de fikirlerinizi alıcam ama biraz daha sonra. :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Çok teşekkürler, eyvallah. BU Samsung NP300V5A-S06TR aklıma yattı. Bir de oyun bilgisayarı düşünüyorum, bu ara kafaya taktık kardeşimle. Onun için de fikirlerinizi alıcam ama biraz daha sonra. :)
Ekran kartı çok düşük, sıkıntı yaratabilir.

prunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartı çok düşük, sıkıntı yaratabilir.

Ya kusura bakma ben yazdığını yanlış anlamışım. Kıyaslanmaz deyince pozitif anlamda sandım. :)

Bu arada, benim önceliklerim değişti. Kardeşimle konuştuk ortak bir laptop almaya karar verdik. Benim için çizim programları onun için oyun önemli. Kısaca bir performans bilgisayarı istiyoruz. Bunun işçin de öneri yapabilir misiniz?

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
klişe olarak gelebilir ama MacBook Pro, tek geçerim hele ki lion sürümünü yüklediysen, 10 farklı pencerede 10 farklı uygulama kullanıyorum sorunsuz,
photoshop, aptana, textwrangler, HD görüntülü klipleri izliyorum dinliyorum (full ekran), excel, teamviewer (evdeki bilgisayar için), bunların hepsini ve daha fazlasını bi kerede kullandığım çok oldu fakat hiç mi hiç mi sorun yaşamadım, en fazla bir program lag'a girdiğinde digerlerini etkilemiyor daha doğrusu sistemi etkilemiyor ve kolayca sonlandırabiliryorsun ki OS'un özelliği sebebi ne olursa beklenmedik şekilde sonlanan bir görevin varsa tekrar açtığında aynen kaldığın yerden devam edebiliyorsun.
Aldığım için çok memnunum, led ekran ve çift ekran kartı barındırıyor biri HD diğeri ise normal, bilgisayarın ihtiyacı doğrultusunda senin haberin bile olmadan fark etmeden ikisi arasında geçiş yapabiliyor, kullanımı o kada kolay ki (user interface) çok cabuk adapte oluyorsun ve bi daha bırakamıyorsun. ençok korkulan mesele ise macler için fazla program yok!!! daha iyileri ve tasarımlıları var bundan emin olabilirsiniz. Arkadaşım bütçe sorunun yoksa veya yurt dışından getirtebiliyorsan al kendine bir tane 15" ki maci ben hiç yurt içinden alan duymadım.

prunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
klişe olarak gelebilir ama MacBook Pro, tek geçerim hele ki lion sürümünü yüklediysen, 10 farklı pencerede 10 farklı uygulama kullanıyorum sorunsuz,
photoshop, aptana, textwrangler, HD görüntülü klipleri izliyorum dinliyorum (full ekran), excel, teamviewer (evdeki bilgisayar için), bunların hepsini ve daha fazlasını bi kerede kullandığım çok oldu fakat hiç mi hiç mi sorun yaşamadım, en fazla bir program lag'a girdiğinde digerlerini etkilemiyor daha doğrusu sistemi etkilemiyor ve kolayca sonlandırabiliryorsun ki OS'un özelliği sebebi ne olursa beklenmedik şekilde sonlanan bir görevin varsa tekrar açtığında aynen kaldığın yerden devam edebiliyorsun.
Aldığım için çok memnunum, led ekran ve çift ekran kartı barındırıyor biri HD diğeri ise normal, bilgisayarın ihtiyacı doğrultusunda senin haberin bile olmadan fark etmeden ikisi arasında geçiş yapabiliyor, kullanımı o kada kolay ki (user interface) çok cabuk adapte oluyorsun ve bi daha bırakamıyorsun. ençok korkulan mesele ise macler için fazla program yok!!! daha iyileri ve tasarımlıları var bundan emin olabilirsiniz. Arkadaşım bütçe sorunun yoksa veya yurt dışından getirtebiliyorsan al kendine bir tane 15" ki maci ben hiç yurt içinden alan duymadım.

Bütçe de sıkıntı yok. 3000-4000 arası olabilir. Ben uzun süre kullanabileceğim bir şey istiyorum ama MAC bana uzak geliyor. Apple ürünlerinin diğer markalarla sorun yaşıyor olmasına kılım. Mac ayarında bir laptop vardır kesin. :) Ama çok teşekkür ederim bilgi için, bu da aklımda. ;)

--- Mesaj Güncellendi ---

Bütçen ne kadar?

3000-4000 arası bir şey arıyorum.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Şu an %10 indirim ile ~3500TL olan ürün 3175TL'ye geliyor.

Özelleştirilebilir seçenekler ile:
Intel® Core™ i7-2820QM
2GB GDDR5 AMD Radeon Mobility HD6970M; 256-Bit; DX11; MXM 3.0b; 100W
17.3" Full HD ( 1920 x 1080 ) Mat LED Ekran
8GB; 2x 4GB; DDR3-1333
500GB Seagate® 7200RPM

Sonradan 60GB (200TL) SSD ve 2x4GB (100TL) RAM alabilirsin.

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Bütçe de sıkıntı yok. 3000-4000 arası olabilir. Ben uzun süre kullanabileceğim bir şey istiyorum ama MAC bana uzak geliyor. Apple ürünlerinin diğer markalarla sorun yaşıyor olmasına kılım. Mac ayarında bir laptop vardır kesin. :) Ama çok teşekkür ederim bilgi için, bu da aklımda. ;)

--- Mesaj Güncellendi ---

3000-4000 arası bir şey arıyorum.

Dün arkadaşım gold bilgisayardan Macbook Pro aldı hem de en son modelinden 4 cekirdek i7 olanından amerikadakinin aynısından yani, 2800 tl verdi 120 tlyede sigorta yaptirdi, gold'a bir bak derim.

BEFEGA

Profesör
Reaksiyon puanı
5

washaq'a sonuna kadar katılıyorum :)

Ama son cümlelerinde ki "macler için fazla program yok!!!" cümlesi hariç :) Şuan piyasada ne program varsa %70'inin(günde artıyor) MacOS versiyonu bulunuyor. Hem universal hemde port şeklinde.

Universal:Orjinal MacOS Sürüm
Port: Cider,Wine gibi programlar windows programlarının MacOS üzerinde çalışmasını sağlar.

Tasarım işinde Apple'ı sana başka alternatifsiz tavsiye ederim ;)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
MacOSX için lafım yok ancak. Wine gibi araçları tasarım uygulamaları ve oyunlar için tavsiye etmek ne kadar doğru olur? Sonuçta bu uygulamalar performans ister. Apple üst seviye donanımlara sahip değil. Ayrıca bu yöntemler ve sanal makina sistemleri her platformda var. Hatırlatma fayda var. PC'ye MacOSX kurmak sıkıntılı olsa da mümkün.

....... led ekran ve çift ekran kartı barındırıyor biri HD diğeri ise normal, bilgisayarın ihtiyacı doğrultusunda senin haberin bile olmadan fark etmeden ikisi arasında geçiş yapabiliyor........
Çift ekran kartı dizüstü PClerde uzun süredir var. Nvidia Optimus, AMD Dynamic Switchable Graphics Technology ve Lucidlogix gibi gibi çözümler var. Apple ATI grafik kartı kullanıyor. Yalnız her iki ekran kartı da HD. Yalnız intel HD 2000 ve 3000 grafik kartı düşük performanslı bir ürün.

prunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler samsung 7 serisi düşünüyorum şu ara. Geçen gün Samsung mağazasında anlattı adam özelliklerini. Daha incelemediyseniz paylaşırım özelliklerini de.
Ayrıca piyasaya da MacBook Pro'ya kafa tutarak çıkarılmış. Bazı konularda daha iyi olduğunu yazmışlar bazı yerlerde.

hostagedown

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MacOSX için lafım yok ancak. Wine gibi araçları tasarım uygulamaları ve oyunlar için tavsiye etmek ne kadar doğru olur? Sonuçta bu uygulamalar performans ister. Apple üst seviye donanımlara sahip değil. Ayrıca bu yöntemler ve sanal makina sistemleri her platformda var. Hatırlatma fayda var. PC'ye MacOSX kurmak sıkıntılı olsa da mümkün.

Çift ekran kartı dizüstü PClerde uzun süredir var. Nvidia Optimus, AMD Dynamic Switchable Graphics Technology ve Lucidlogix gibi gibi çözümler var. Apple ATI grafik kartı kullanıyor. Yalnız her iki ekran kartı da HD. Yalnız intel HD 2000 ve 3000 grafik kartı düşük performanslı bir ürün.

Apple konusunda sana katılıyorum. tasarımları çok kuvvetli olabilir, estetik olabilir, sağlam olabilir ama aynı donanımda başka bir cihazdan daha fazla perdormans vermesi beklenemez. alıp W7 kuracaksan hiç alma, adamlar macos kullanıcılarına özel bir donenım yapmışlar.
benim konuyu açan arkadaşa tavsiyem ekran krtına dikkat etmesi.
samsung 300v modeli belirtilen ihtiyaçları rahatlıkla karşılar, çok oyuna felan kasma yeter dostum

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Alienwire dicem ama fazlamı gelir :D

hostagedown

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
samsung derken ne kardeş 1000 liralık samsung da olur o zaman :D şaka bi yana ben zaten ekran kartı işlemci vs her açıdan bu bilgisayarı önerdim sana. sen samsungu boşver

Aerop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konu başlığına uygun olarak Macbook Pro diyorum :) Tasarımcıların %98’i Mac kullanıyor zaten.(Reklam şirketleri, grafik şirketleri, film yapımcıları vs.) Grafik ve 3D çizim programlarında hiç bir şekilde sorun yaşamazsın. Ben de Macbook Pro kullanıyorum ve gayet memnunum. Hiç bir şikayetim olmadı. Apple iyi performans vermiyor diyen arkadaşlar acaba hiç Win7 li bir laptop ile Macbook’u karşılaştırmışlar mı merak ediyorum :) Win7 li bir laptop ta Adobe Photoshop’u 5-6 saniye açılmasını beklerken Macbook ta bu süre 2-3 saniyeye iniyor. Sadece bu programla kıyaslamıyorum tabii ki. Şu bir gerçektir ki donanımları Mac kadar iyi çalıştırabilen bir sistem çok azdır. Bir program takıldığında Windows da olduğu gibi diğer programları etkilemiyor. Görev Yöneticisinden programı kapatmak için uğraşmıyorsun. Program takılırsa anında ilişkisini kesebiliyorsun. Ve en sevdiğim özelliktir ki, bir program sorun olurda kapanırsa, tekrar açtığın zaman tüm verilerin aynı şekilde karşında olur.. Uzun lafın kısası, gerçek anlamda tasarımdan performans almak istiyorsan Macbook diyorum başkada bir şey demiyorum. Ve şunu demeliyim ki, bilgisayar hayatım boyunca Windows ile geçirdiğim zamana acıyorum..

CagatayDemir97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ASUS N55 SF' i öneririm 2.800 Tl Civarında , Muhteşem Bir Model : NVİDİA GT 555M( 2 GB ) , Core İ7 2630Qm , 8 GB Bellek , Bang&Olufsen Yerleşik Ses Sistemi , 1920 x 1080 HD Ekran , Her Türlü Programa Yetebilir . . . .

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
@prunus
Hangi tasarım programlarını kullanıyorsunuz ve öncelikli oyunlar neler.
Olmazsa olmaz uygulamalar neler?

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
washaq'a sonuna kadar katılıyorum :)

Ama son cümlelerinde ki "macler için fazla program yok!!!" cümlesi hariç :) Şuan piyasada ne program varsa p'inin(günde artıyor) MacOS versiyonu bulunuyor. Hem universal hemde port şeklinde.

Universal:Orjinal MacOS Sürüm
Port: Cider,Wine gibi programlar windows programlarının MacOS üzerinde çalışmasını sağlar.

Tasarım işinde Apple'ı sana başka alternatifsiz tavsiye ederim ;)

Yazının sonunu getirmemişsin :), macler için alternatif daha fazla ve tasarımları daha iyi diye devam ediyor :)

onları tam bilmiyorum ama ben daha piyasada benim laptop 2 ekran kartlı diyen duymadım, apple da standart, apple HD; yardımcı ekran kartı, ekran kartı kasılırsa HDye geçiyor, normal ekran kartının yapamayacağını yapıyor, biraz daha az pil ama fazla performans sağlıyor, 4 gb ram 2.2 quadcore i7 cpu, gerekli performansı ekran kartına sağlıyor zaten, korkulacak birşey yok yani :)

çok da fazla savunacak şeyler yazmıycam, sonuçta tercih meselesi benim tercihim apple, çok da memnunum, wine bile yüklemedim makineye alternatif programlar çok fazla sadece araştırman gerekiyor.

prunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@engerex
Autocad, photoshop, adobe, 3d max... bunlar en öncelikli olanlar.
Oyun için de benden çok kardeşim kullanacak. O yüzden şu diyemem ama Battlefield LE kesin mesela.

Bunun dışında herkes genel olarak fikir bildirmiş ama ben genel olarak aradığım özellikleri bir daha tekrarlayayım. (anlayan adam buldum bilgisinden faydalanmam lazım. :)))
Genel olarak bakıldığında tüm markalar aynı fabrikadan çıkan ürünleri toplayıp kendi ürününü sunuyor. O yüzden bir iki marka dışında çoğu neredeyse aynı. Teknik olarak yani.. Benim özellikle aradığım şey servis özelliği. Uzun süreli kullanmak istiyorum çünkü. kendime göre büyük bir bütçe ayırdım, 1 yıl kullanıp atamam. Ekranı ve hızı yerinde olmak zorunda tabi. Kasarsa ben bittim zaten. Aynı anda 2-3 havyan gibi program çalıştırıyorum. Biri takıldı mı hepsi gidecekse proje zamanlarında intihar ederim. :))

Mac için söylenenlere de herkes aynı tepkiyi vermiyor. Staj yaptığım şirketteki amirim değiştirdi mesela. Tasarım için uygun kabul ama sorunsuz olduğunu sanmıyorum. Apple'ın servis konusunda da türkiye'de sorunsuz olduğunu sanmıyorum.

rasb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
alıccaksın bi mac yada bi pcye mac kuaracaksın daha kralı yok alamıyosan bile işletim olarak mac kur sisteme onu kullan daha çok verim alırsın bence

ankarali_gnc"

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş ben DELL kullanıyorum.Ve son derece memnunum yerinde hizmeti v.s ama tabi bütçen ne kadar v.s bilmem ayrıca monster markası bildigime gore servisi sadece istanbulda var diye biliyorum kardeş.Sen alacagın zaman İşlemci+ekran Kartı+Rem+Hdd özelliklerine bakacaksın kardeş İşlemci onbellegi dedigimiz bir sistem var bazılarında L2 2mb bazılarında L2 4mb bazılarında L2 6mb olarak geçer 8mb olarakta var ama daha daha fazla ucrete tabı
ben FREEDOS olarak aldıgım ürün bu http://www.hepsiburada.com/Liste/de...productId=bd760565&categoryId=98&SKU=BD760565

ama windows yuklu olarakta http://www.hepsiburada.com/Liste/de...productId=bd760729&categoryId=98&SKU=BD760729

bu ürün var kardeş..
Karar senin tabiki bilemem...kolay gelsin şimdiden aldıgın hangı makıne olursa olsun güle güle kullan..

prunus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
alıccaksın bi mac yada bi pcye mac kuaracaksın daha kralı yok alamıyosan bile işletim olarak mac kur sisteme onu kullan daha çok verim alırsın bence

İşletim sistemi diyorsun ama sen. Bana bunu çalıştıracak sağlam bir bilgisayar söyle dostum. :))

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Apple'in Türkiyede Apple'dan yetkili bir servisi yok, bilkomun var, bilkomda koç'a ait, eh gerisini siz düşünün, yani yurt dışından alacağın bir Apple ürünü uluslararası garantili dahi olsa Türkiyede sorun yaşarsın ki bizim Türkiyede ki firma mantığı müşteri memnuniyeti üzerine değil tamamen mağduriyeti üzerinedir. Konu başka yerlere gidiyor, neyse.