Tarla sahibine yakalandım.

langame19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Olabilir. Beyin belki bu ayrıntıyı işleyip, önünüze bir öneri olarak sunmuş olabilir. İhtimaldir.

Demek arkadaşımın beyni bana bağlı. Ortak kullsnıyoruz galiba . Çünkü fikir sahibi arkadaşımındı. Ben ısrar etmiştim.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Anı olarak yıllar sonra hatırlanacak bir şey. Daha fazlası değil takma kafana. Jandarma polis isim alması bir şeyi değiştirmez korkutmak için yapmış.

Zaten konuşma tamamen benle alakalı değil, konuyu açmamın nedeni adamın tepkisine karşı düşünceleriniz. Tabii söylediklerinize tamamen hak veriyorum o ayrı.

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
adamlar haklı ama haksız da iki erik için bukadar caz yapmasına gerek yok oğlum bu erikleri ticari amaçla diktik herkes dalarsa para kazanamayız tekrarlama kardeşim demeliydi.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Bu kadar şey yapmasa yarın tekrar gidersin belki yanlış anlama ama hırsızlığa kendini alıştırırsan yarın birgün zorda kalınca buna başvurursun ders alman için iyi olmuş çocukken yapma ki ilerde alışmayasın. Bir erik deyip geçemezsin senin olmaya hakkın olmayan en ufak bir şey bile olsa.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Bizde çikolata çalardık. Sonra bir gün veresiye vardı al dedim hepsinin parasını verdim. Vicdan azabı gibi yapıştıydı.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
"...yanlış yazılmaması ve anlaşılır olmasıdır. " diyerek bana bildirim gönderen yönetici arkadaş kim acaba irtibata geçmek istiyorum.

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Yol kenarı olsa anlarım da başkasına ait meyvanın olduğü araziye izinsiz girmen bir hata meyva yemen iki hata, helallik alman gerekir ufacık çocuk da değilsin.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Başkasına ait bir şeyi izinsiz almanın doğru olmadığı hususunu geçersek; ağaçtan erik yersen (doğru olmasada) canı çekmiştir, yemiştir denilebilir. Toplayıp götürmek tarla sahibini daha çok tahrik eder diye düşünüyorum. Eğer küçük gibi düşündüğümüz suçlara ceza verilmiyor olsaydı, ör: 1 ekmek, yumurta vb... bu tür olayların önüne geçilemezdi.

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,747
Başkasına ait bir şeyi izinsiz almanın doğru olmadığı hususunu geçersek; ağaçtan erik yersen (doğru olmasada) canı çekmiştir, yemiştir denilebilir. Toplayıp götürmek tarla sahibini daha çok tahrik eder diye düşünüyorum. Eğer küçük gibi düşündüğümüz suçlara ceza verilmiyor olsaydı, ör: 1 ekmek, yumurta vb... bu tür olayların önüne geçilemezdi.
Haklısınız. Ama adam bence önlem almamış. Madem eriklerinin çalınmasını istemiyorsun o zaman gerekli önlemini alacaksın, kovalamayla olmaz ki. Yalnızca korkutur ve daha da hırslandırırsın. Bu arkadaş sadece 1 kere canı çektiği için yemek istemiş. Erik yani.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Haklısınız. Ama adam bence önlem almamış. Madem eriklerinin çalınmasını istemiyorsun o zaman gerekli önlemini alacaksın, kovalamayla olmaz ki. Yalnızca korkutur ve daha da hırslandırırsın. Bu arkadaş sadece 1 kere canı çektiği için yemek istemiş. Erik yani.

Bahçe için nasıl bir önlem alınabilir tel falan vardır en fazla belli ki aşıp girmişler ayrıca sorun 1 erik değil sorun planlayıp erik toplamaya gidiyoruz diye bahçeye girmek eğer alamayacak durumdaysa veya canı çektiyse gidip bahçenin sahibine söylese adam çıkarıp verecekti belki ama böyle yapmakla kendi haksız hemde çok haksız duruma düşüyor 1 erik değil paran yoksa git güzelce iste çalmaktan daha güzel bir şey en fazla yok der

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bu ülke de bebeğe tecavüz edilmesi normal senin erik çalman mı anormal :D
Ne alakası var kardeşim?
Abuk subuk slogan atmayın.
Nerede bebeğe tecavüz normal?
80 milyon ülkede bebeğe tecavüzün normal sayılması için kaç milyon insanın bunu normal kabul etmesi gerekiyor hiç bir fikrin varmı?
Koskoca ülkede üç beş şerefsiz, şerefsizlik yapıyor siz bunu normal sayıp tüm bir millete yüklüyorsunuz. Yapmayın. Bu millete bu çirkin iftirayı atmayın.
Hukukta, yasalarda bir takım aksaklıklar olabilir ama bu ülkede bu toplumda kimse ne bebeğe ne de yetişkine tecavüzü normal görmez.

———————

Bak genç!
Bir seferden bir şey olmazlar, alışkanlığa, alışkanlıklar karaktere dönüşür!

Küçükten, azdan bir şey olmaz düşüncesi zamanla yerini büyük olaylara, daha çirkin işlere bırakır.

Hırsızlık başkasının mülkiyetinde olan herhangi bir şeyi haksız bir şekilde elde etmendir.

Bunun küçüğü büyüğü yoktur.
Hırsızlık suçtur, ayıptır, yanlıştır!

Elin oğlu milyonları götürüyor ben bir avuç Erik aldım çok mu düşüncesi, geçerli bir savunma değil, suça kılıf uydurmadır.

Elin oğlunun gücü milyonları çalmaya senin gücün erik çalmaya yetiyor o kadar, yaptığınız iş arasında bir fark yok.

Sen bu yaşta erik çalmaktan ne olur düşüncesi ile karakterini şekillendirirsen, gelecekte tiynetin fırsat bulduğunda milyonları götürmeye de elverişli olacaktır. Bu yaşta vicdanının sesini boğarsan ilerde çok daha büyük hırsızlıklar yaptığında vicdanın titremeyecektir bile.

Burada bir avuç erikten ne olur diyenlerin hepsi sana yanlış yapıyor.

Fidan sulanırsa çınar olur.
Küçük yanlışın pohpohlanırsa yarın kim bilir neler olur.

Bir malın değerini ise her zaman sahibi belirler.
Senin için değersiz görünen mal sahibi için kıymetli olabilir. Senin bir avuçtan ne olur dediğine mal sahibinin gözüyle bakamayacağın için bu konuda adamın tepkisine söz söyleme hakkın da yoktur.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
erik bahçesinin sahibini kimse düşünmüyor adam o ağaçları dikmiş yıllarca bakıyor fidandan meyve vermesi minumum 5 yıl eriği gören dalıyorsa zamanla kafası bozuk olabilir normal.

langame19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Anı olarak yıllar sonra hatırlanacak bir şey. Daha fazlası değil takma kafana. Jandarma polis isim alması bir şeyi değiştirmez korkutmak için yapmış.

Zaten konuşma tamamen benle alakalı değil, konuyu açmamın nedeni adamın tepkisine karşı düşünceleriniz. Tabii benim hakkımda s
Ne alakası var kardeşim?
80 milyon ülkede bebeğe tecavüzün normal sayılması için kaç milyon insanın bunu normal kabul etmesi gerekiyor hiç bir fikrin varmı?
Koskoca ülkede üç beş şerefsiz, şerefsizlik yapıyor siz bunu normal sayıp tüm bir millete yüklüyorsunuz. Yapmayın. Bu millete bu çirkin iftirayı atmayın.
Hukukta, yasalarda bir takım aksaklıklar olabilir ama bu ülkede bu toplumda kimse ne bebeğe ne de yetişkine tecavüzü normal görmez.

———————

Bak genç!

Küçükten, azdan bir şey olmaz düşüncesi zamanla yerini büyük olaylara, daha çirkin işlere bırakır.

Hırsızlık başkasının mülkiyetinde olan herhangi bir şeyi haksız bir şekilde elde etmendir.

Elin oğlu milyonları götürüyor ben bir avuç Erik aldım çok mu düşüncesi, geçerli bir savunma değil, suça kılıf uydurmadır.

Elin oğlunun gücü milyonları çalmaya senin gücün erik çalmaya yetiyor o kadar, yaptığınız iş arasında bir fark yok.

Sen bu yaşta erik çalmaktan ne olur düşüncesi ile karakterini şekillendirirsen, gelecekte tiynetin fırsat bulduğunda milyonları götürmeye de elverişli olacaktır. Bu yaşta vicdanının sesini boğarsan ilerde çok daha büyük hırsızlıklar yaptığında vicdanın titremeyecektir bile.

Senin için değersiz görünen mal sahibi için kıymetli olabilir. Senin bir avuçtan ne olur dediğine mal sahibinin gözüyle bakamayacağın için bu konuda adamın tepkisine söz söyleme hakkın da yoktur.
Abim tamam doğru söylüyorsun da konuyu hortlatmanın anlamı nedir? Konu kapandı çoktan. Tamam haklısın da, ben diğerlerine benzemem. Benim yaşadığım birçok zorluk var, ben diğer insanlara benzemiyorum. Birçok işi zeka ile ölçüp tartarım. Ben buyum. Kafama eserse yaparım, doğru söylersin kabul eder saygı duyarım. O doğruyu yapmaya çalışırım. Ama bu adamın bana bu kadar yklenmesine hak veremem. Çünkü yaş ve tecrübe farkı var. Benden büsbüyük birisi tarafından neredeyse tehdit edildim. Neredyse yaşlı bir adam. Almış yaşını gitmiş. Böyle mi örnek olucak. Elimden zorla tutup arsbaya bindirerek mi büyükül yapacak. Belki ben denemek için oraya girdim. Bir erik bile almadım. Yani kul hakkına kısmen girmiş olabilirim ama erikleri sapasağlam. Hala duryor. Yani hak falan yemedim. Bak gittim bilerek koşmadım bile, kendimi yakalattırdım. Yoksa kaçar giderdim ve yapacağım deneme de suya düşerdi.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Kişilik analizi nedir bilmiyorsunuz. Bu özelliğimi kullanarak böyle şeyler yaparım. Bu benim hayatım.

Son düzenleme:

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
1 avuç erik için olay oldukça abartılmış. Bu mücevher falan değil normal bir erik ağacı. Bende köydeyken biraz yan tarladan birşeyler alırdım zaten ağaçta orduya yeticek kadar meyve var. He söylermiydim evet helallik alırdım ama zaten kimse söylememe bile gerek olmadan almamı söylerdi sonuçta helal harama girersek göz hakkı diyede birşey var..Daha güzel bir şekilde bitebilirdi bu olay oldukça abartı

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Göz hakkı kavramını yanlış biliyor yanlış anlatıyorsunuz. Göz hakkı birisinin başkaları önünde yediği bir şeyi başkalarına kendi rızası ile ikram etmesidir.

Önünden geçenin dilediği gibi bahçeye dalıp talan etmesi değil.

Bahçeden bir şey çalmamış olabilirsiniz ama mülkiyet hakkına göre birinin evine bahçesine tarlasına o kişinin rızası olmadan girmek de suçtur.

Bir insan yanlış yaptığını bildiğinde yanlışına kılıf aramamalıdır.

Birisinin bahçesine izinsiz girmek de suçtur. Oradan bir şeyi çalmak da suçtur.

Bunu savunarak vicdanı köreltmenin geleceği de hiç parlak değildir.

Bakın ben bunları DİN adına konuşmuyorum. Tüm insanlığın ortak kurallarıdır bunlar.

İnsanlar ufak çocukarın yani ergenlikten önce henüz doğru ile yanlışın ayırt edilemediği bir çağda yapılmasını hoş görebilir umursamayabilir ama bu yanlışı doğru yapmaz.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
medeniyetin beşiği denen medeniyetin kitabını yazmış ülke olan amerika'da o şekilde bahçeye gireni bahçe sahibi vurabilirmiş hatta eyaltin birinde amerikan yerlisi bahçeye girerse sorgusuz infaz olayıda varmış...

langame19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
O algıda tamamen yalan. Ne medeniyetmiş arkadaş amerikaya bak sen. Genellikle avrupaya medeniyetli denşr. Çünkü onlarda böyle bir şey yok. Yani amerika yahudiler tarafından yönetildiği için böyle algı oluşturulması normal. Fakat dediğim gibi amerikada medeniyet yok, tamamen para üstüne kurulu her şey. İnsanlık yok, merhamet yok, her şey para. Bir kere bşr tarihi yok bu ülkenin. Ne medeyetinden bahsediyorsun. Evet ağır cezalar var, o da bu ülkede her şeyin rahat yaşanılamayacağını vurgulamak için bu sert cezalar var. Peki bu ülkede ne var, ne insanlık var, ne de ekonomik güç. Şimdi buraya amerikafan bahsetme bana. Git avrupaya. Bu sert cezaları çok göremezsin. Çünkü herkes birbirine hoşgörülü davranıyor. Bir erik için adam öldürülmüyor. Yani sen bana bşr avuç eriğin candan daha kıymetli olduğunu empoze etmeye çalışıyorsun. Ama yok öyle kolay kolay can almak.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
hayır öyle demiyorum amerikalı olmadığına şükret diyorum...

langame19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Eğer kanunda bu sert cezalar olsa emin ol sorgulamaya bile cesaret edemezdim. Ama bu adamı değerlendirmek ve eleştirme hakkı bana verilmiş ve ben bu yaptıklarının aslında kötü olduğunu ve böyle büyüklük yapılamayacağını söylemeye çalışıyorum. Çünkü kanunda bu adamı eleştirirsek ölürüz ya da tarlasına girersek azarlanırız diye bş kanun yok. O yüzden bunlar daha önemli. İnsanlık bana göre daha önemli. Ha bana sırarsan ben yanlış yapmadım mı, evet yaptım. Ama bu adamın yaptığı da yaşına göre çok uygun değil. Böyle örnek olunmaz. Adam zayen deli de dğildi ha o anki psikolojik durumunu bilemem, belki o andan etkilenip yaptı ama sonunda affetmeyi de bildi. Yoksa iş daha da büyürdü. Keşke başta uzatmayıp affetseydi. Sonu ölümlerle sonuçlanan birçok şey var, buna rağmen şükrediyorum zaten. Ama şükretmek yetmiyor. Bu kafa yapısını değiştirmeleri lazım. Neyse bu konu çok uzadı, iyi geceler size.

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
@Elbruz46
Biz bebeğe tecavüzü normal kılmadık.
Erik Çalma ile kıyasladık erik çalmak bunun yanında tırnağın ucuz gibidir demek istedik.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Ne alakası var kardeşim?

———————

Bak genç!

Eyvallah da.Ben bu dediklerini zaten yapıyorum fakat arkadaş için dedim kendim de yapsam gene derdim yani tuhaf geliyor bu kadar olay olurken şöyle küçük olayların öne çıkması...