Tarihi Bir Zafer

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Ne zorlukları aştık, ne maçlar ne finaller.. Bir finali daha bu kez Viyana'da geçtik! Güçlü Hırvatistan önünde bir mucize daha yaşadık! 1-0'lık yenilgiden uzatmanın uzatmasında kurtulduk ve penaltılarda mucizeyi yarattık'! Teşekkürler çocuklar' Türkiye yarı finalde!

Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final ikinci maçında, Türkiye Hırvatistan ile Viyana’da karşı karşıya geldi.

Ernst Happel Stadı'nda oynanan karşılaşmada Türkiye uzatmalar sonunda 1-1 biten maçta penaltıların ardında Hırvatistan'ı eleyerek yarı finale kaldı!.

Bu maçtan galibiyetle ayrılan Türkiye 25 Haziran Çarşamba günü İsviçre'nin Basel kentinde yapılacak yarı final karşılaşmasında, çeyrek finalde Portekiz'i safdışı bırakan Almanya ile finale çıkma mücadelesi verecek!

NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..

-TARAFTARIMIZ AZDI-

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final heyecanı için, Türkiye'yi desteklemek üzere çok sayıda gurbetçi taraftarımız maça gelirken, yine de rakip taraftarının statta ezici bir üstünlüğü vardı.

Karşılaşmanın oynandığı yaklaşık 52 bin seyirci kapasiteli Ernst Happel Stadı'nın tamamı dolarken, Türk seyircilere 7 bin 500 bilet verildiği öğrenildi.

Çevre kentler ve ülkelerden Viyana’ya akın akın gelen gurbetçiler stat önünde ilginç kıyafetleri ve yaptıkları coşkulu gösteriler ile maçın coşkusunu yaşadılar.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı stat çevresinde polis, stada gelenleri sıkı bir aramadan geçirdikten sonra içeri aldı.

Bu arada Hırvat taraftarlar maç içinde bazı bölümlerde meşaleler yaktı. UEFA’nın kesin talimatına rağmen yakılan meşalelere stat görevlileri müdahale etmekte zorlandı.

-BAŞBAKAN DA MAÇTAYDI-

Şampiyona tarihinde 2. kez çeyrek final heyecanı yaşayan ay-yıldızlı ekibin maçını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, UEFA Başkanı Michael Platini ve Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ile birlikte izlerken, karşılaşmada Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile çok sayıda milletvekili ve işadamı da tribünlerde yer aldı.

Ayrıca Türkiye’den gelen Süper Lig takımlarının başkan ve yöneticileri ile TFF yönetiminin ailesi ile teknik heyetin aileleri de tribünde yer aldı.

Karşılaşmaya basın mensuplarının da ilgisi oldukça yüksekti. Maçı iki yüzün üzerinde basın mensubu takip etti.

-KADROMUZ-

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim bu mücadeleye takımını, Çek Cumhuriyeti maçında sahaya sürdüğü 11’den oldukça farklı bir düzenle sahaya sürmek zorunda kaldı.

Terim, bu karşılaşmada, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Servet'in yerine, yine sakatlığı nedeniyle 2 maçtır forma giyemeyen Gökhan Zan'a, kart cezalıları kaleci Volkan'ın yerine Rüştü, Aurelio'nun yerine ise Sabri'ye görev verdi.

Bu arada 61. dakikada oyuna giren Uğur Boral, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk kez forma şansı buldu.

-ARDA, TUNCAY VE EMRE CEZALI-

Şampiyonanın, 10 sarı ve 1 kırmızı kartla en çok kart gören takımı konumunda bulunan Türkiye'de 8, Hırvatistan da ise 6 futbolcu bu maç öncesinde sarı kart sınırında bulunuyordu.

Maçın 27. dakikasında Tuncay Şanlı, 49. dakikasında Arda Turan, 107. dakikasında Emre Aşık sarı kart görünce cezası duruma düşen isimler oldular. Bu 3 isim Almanya maçında olamayacak!

Ay yıldızlı ekipte, bu maçta Mehmet Topal, Hakan Balta, Gökhan Zan, Kazım Kazım ve Sabri diğer sınırdaki isimlerdi.

-RÜŞTÜ REKOR KIRDI-

Uzun bir aradan sonra yeniden milli takımın kalesini koruyan Rüştü, milli takımın Türk futbol tarihindeki en yaşlı futbolcusu olma unvanını elde etti.

-SRNA VE RAKİTİÇ OYNADI-

Hırvatistan'da sakatlıkları nedeniyle bir süredir forma giyemeyen Srna ve Rakitiç, bu karşılaşmada sahadaki yerlerini aldı. İki oyuncu da etkili futbollarıyla zaman zaman kalemizde önemli tehlikeler yarattılar.

- HİÇ ÖNE GEÇEMEDİK VE YİNE DÖNDÜK-
Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’na Portekiz maçı ile başlayan ve bu maçtan 2-0’lık yenilgi ile ayrılan Milli takım, İsviçre maçını 2-1 kazanmış fakat ilk yarıda Hakan Yakın’ın golüyle maça yine yenik başlamıştı. Çek Cumhuriyeti maçında da Koller’in ilk yarıda gelen golü ile maça yenik başlamış ve grup maçlarında hiç öne geçememişti..

Bu maçta da Klasnic 117’de golü atınca, turnuvada yine öne geçeçemiş olduk. Ve müthiş geri dönüşü bu kez 120 + 2’de Semih Şentürk sağladı.

-GALİBİYETİMİZ YOKTU-

Türkiye daha önce 1'i resmi, 2'si özel geride kalan 3 maçtan 1'ini kaybederken, 2'sinde berabere kaldığı rakibi karşısında henüz galibiyet elde edememişti.

İki ülke A milli futbol takımları ilk kez 11 Haziran 1996'da, İngiltere'de düzenlenen 10. Avrupa Şampiyonası finallerinde karşılaştı. Nottingham kentinde yapılan maçı Hırvatistan, Vlaoviç'in 87. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.
Türkiye ile Hırvatistan ikinci kez 12 Haziran 1997'de Japonya'da düzenlenen Kirin Kupası'nda karşı karşıya geldi. Sendai'deki maç 1-1 sona ererken, Türkiye'nin golünü Ertuğrul Sağlam attı.
İki ülke milli takımları arasındaki üçüncü ve son sınav ise 31 Mart 2004 tarihinde Zagreb'de yapıldı. 2-2 biten özel maçta Türkiye'nin gollerini Zafer Biryol ve Çağdaş Atan kaydetti.

Bu arada en son Şubat ayında Hollanda'ya 3-0 yitiren Hırvatistan, o tarihten bu yana yenilmezlik unvanını koruyordu. Hırvatlar, aynı zamanda finallerde ilk grup maçlarında Hollanda ile birlikte 1 gol yiyerek, en az gol yiyen takım unvanına da sahip durumdaydı.

-SON 5 MAÇLARI-

Türkiye’nin mücadele öncesi son 5 maçı şöyleydi;

Türkiye – Çek Cumhuriyeti: 3 - 2
İsviçre - Türkiye: 1 - 2
Portekiz – Türkiye: 2 - 0
Türkiye – Finlandiya: 2 - 0
Türkiye – Uruguay: 2 – 3

Hırvatistan’ın son 5 maçı ise şöyleydi;

Polonya – Hırvatistan: 0 - 1
Hırvatistan – Almanya: 2 - 1
Austurya – Hırvatistan: 0 - 1
Macaristan – Hırvatistan: 1 - 1
Hırvatistan – Moldova: 1 - 0

TÜRKİYE 1 – 1 HIRVATİSTAN

STAT
Ernst Happel / Viyana

HAKEM
Roberto Rosetti (İtalyan)

YARDIMCI HAKEMLER
Alessandro Griselli, Paolo Calcagno (İtalya)

DÖRDÜNCÜ HAKEM
Manuel Mejuto (İspanya)

HIRVATİSTAN

Pletikosa, Pranjic, Simunic, Robert Kovac, Corluka, Niko Kovac, Modric, Rakitic, Kranjcar (64’ Mladen Petric), Srna, Olic (97’ Ivan Klasnic)

Teknik Direktör: Slaven Bilic
Kaptan: Niko Kovac

TÜRKİYE

Rüştü, Hamit, Gökhan Zan, Emre Aşık, Hakan Balta, Mehmet Topal (76’ Semih Şentürk), Sabri, Tuncay, Arda, Nihat (117’ Gökdeniz Karadeniz), Kazım (61’ Uğur Boral)

Teknik Direktör: Fatih Terim
Kaptan: Nihat Kahveci

Goller
118’ Klasnic, 120+2 Semih

Sarı kartlar
27’ Tuncay Şanlı, 48’ Arda Turan , 89’ Uğur Boral, 107’ Emre Aşık

13886382zn2.jpg

99294033ra5.jpg

48850816dd6.jpg

kaynak: http://www.ajansspor.com/euro2008/agrubu/h/20080621/helal_olsun_size_helal.html

Intpv6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[flash=350,300]http://www.dailymotion.com/swf/x5ix45[/flash]
Ooooooo Türkiye

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Helal olsun be sizeeee helal olsunnnnnnnn süperdiniz süpppppeeeerrrrr :)

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Ooooo ooooo oooooo TÜR - Kİ -YE!

İşte TÜRK'ün gücü işte bu! Teşekkürler milli takım helal olsun size! Gol atan ayaklarınız dert görmesin! ^^

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Addım MMMMadım yaklaştım zaffferreeeeeee....

rustufy4.jpg

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
hehe frei reklam alanımızdaki bengü abla artık hiç can sıkmıyor daha da coşturuyor evet adım adım yaklaşıyoruz zafere!!!!

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
bizi kurtaran ilk penaltıydı onu kaçırdı moral tavan yaptı :)

Yer Gök inlesin Bu sesi Dinlesin Hep seninleyiz [glow=red,2,300]Türkiye[/glow]

[flash=400,400]http://www.vidivodo.com/VideoPlayerShare.swf?lang=tr&vidID=151958&vCode=v200806032115420151958&dura=58&File=vidservers/server01/videos/2008/06/03/21/v200806032115420151958.flv[/flash]

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
myefsane dedi ki:
diğer konu 00:23 de açılmış :)

Konu'nun saat kaçta açıdığının bende farkındayım , forum'un düzenini korumak için bu başlık altından devam edilmesi daha uygundur. Yoksa bu konu hakkında 20-30 tane farklı kaynaktan başlık açılabilir :D :D :D Kutlamaya devam arkadaşlar........

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
yok burası daha güncel bilgi içeriyor diye 00:23 dedim :)

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
Cekilinnnnnnnnnnnn olummmmmmmmm cekilin kim geliyor bakınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
ses gitti bende....
süper coşuyoruz şu anda... :}

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Croatia Turkey
2 Atılan Gol 4
0 Sarı Kart 4
0 Kırmızı Kart 0
6 Kaleyi bulan Şut 2
7 Kaçan Şut 6
20 Foul 23
7 Korner 4
5 Ofsayt 1
37' 37'' Topla Oynama (zamn) 36' 52''
50% Topla Oynama (%) 50%

Buda Uefa.com daki istatistikler

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
myefsane dedi ki:
yok burası daha güncel bilgi içeriyor diye 00:23 dedim :)

Burası böyle iyi ya ben heryeri kırmızı beyaz görmeye başladım 1 saattir :D :D :D
Bas gaza milli takım bas gaza.......

c_style

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sırplar 1371 yılını tekrar yaşıyorlar unuttu galiba kim oldugumuzu adımız yeter be sıradaki gelsin

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Hakem de ayrı bir rezaletti elinden geleni yaptı !! az daha unutuyordum yazmayı..... :S

hakimebu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ananinizdan emdiginiz sut helaldir sizin be koclarim benim be!!!

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu gece uyku yok Türkiye'ye araba kornaları daha yeni başladılar çığırdan çıkmaya :)

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
maç bitti balkona çıktım uyumayın uyunanın laaannn diye bi bağırmışım bi anda araba kornaları çalmaya başladı karşı apatmanla kırmızı - beyaz şeklinde bağırdık üffff ne maçtı arkadaş Allah nasip ederse Torunlarıma bu günleri anlatırım ..... :)

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
tek kelimeyle mükemmel bir duygu burası da doldu taştı süper

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Senin anlatmana gerek kalmayacak ders olarak öğretilecek bir maçtı bu bütün futbolcuların son ana kadar umutlarını yitirmemeleri gerektiğini anlatan bir ders.
webdelisi dedi ki:
maç bitti balkona çıktım uyumayın uyunanın laaannn diye bi bağırmışım bi anda araba kornaları çalmaya başladı karşı apatmanla kırmızı - beyaz şeklinde bağırdık üffff ne maçtı arkadaş Allah nasip ederse Torunlarıma bu günleri anlatırım ..... :)

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
alın size viyanaaa hahahaha gene kuşattık beeee
helalll türkiye hani türkiyenin belli bi sistemi yokty lan bundan alaa sistemmi olur
azim+inanç+son saniye golü yada son dk. golleri = galibiyet yarıfinal
alın size sisteeem hırvatlaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrr
takım görsünler inanç görsünler ulan eve barut kokusu sindi bu arada biara vurulucam sandım bee herkes silah atıyo
ı love türkiyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
RadoN dedi ki:
Almanya'yı geçermiyiz .. ?!?!

Karıştırma şimdi Almanyayı ben bu maçı gördüm ya Almanya elese de gam yemem artık :D

Gözüm açık gitmez öteki tarafa

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
RadoN dedi ki:
Almanya'yı geçermiyiz .. ?!?!

Kısmet ;) bizde bu inanç azim ve kazanma hırsı oldukça önümüzde kimse duramaz hakemler dahil...