Tarayıcıları Farklı Yerel Ağ Bağlantılarına Bağlanabilir mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tekinq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar
Öncelikle konu yanlış yere açılmış ise k.bkmayın :)

Arkadaşlar, şimdi 2 farklı Bağlantı oldugunu farzedin.
Yerel Ağ Bağlantısı 1 > 8Mbit
Yerel Ağ Bağlantısı 2 > 8Mbit
gibi.
Şimdi I.Explorer ve Firefox tarayıcılarını ayrı ayrı bu bağlantılara eşlemek istiyorum. Kısaca, I.Explorer Y.a.bağ. 1 den Firefox da 2 den download edecek şekilde ayarlanmasını istiyorum böyle bir şey mümkün mü ? Yapılır mı sizce ?

Iyi Forumlar..

yavruceylan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu olay benimde başıma dert. bi türlü beceremedim.
şimdi çoğu kullanıcı bağlantıları köprüle falan diyecekler ama hikaye.

ben şimdilik bu sorunla şöyle baş ediyorm.

öncelikle y.a.bağ1 i devre dışı bırak-> int. bağlan-> downloada başla. (y.a.b. 2 ile down ediyo.)
sonra y.a.b. yi etkinleştir ve int. bağlan. bazen saçmaladığı oluyo ama genelde işe yarıyo ..

eğer başka bir çözüm bulan veya üretebilen bir arkadaş var ise şimdiden teşekkür ederim..

Tekinq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Mantıklı gibi. Mutlaka denicem, öneri için teşekkür ederim. Arkadaşın dediği gibi bu husus ta başka bir bilgisi olan var ise yardımcı olursa sevinirm.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
bilgisayar aynı anda 2 ağa bağlı olabiliyomu :S ben daha bunu bilmiyomuşum :) konuyu takip ediyim bari.belki bişeyler öğrenirim :)

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
İkinci Bir ethernet kartı olursa bu dediğiniz olabilir.. farklı ipler vererek...

Achilleus16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
virual pc falan kur bence. mesela vmware workstation kur. sanal işletim sistemi ilebaşka bir ağa bağlan.downloadını yap. diğer sistemdede istediğin gibi takıl...

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Direk dediğiniz olabiliyor web sunucularında yapıyoruz biz, web sitelerine gelen istekleri farklı ip den alıyoruz, makinenin internet explorer dan girdiği erişimi farklı ip den.

Araştırın biraz, yapılabiliyor. Virtual PC' ye vs.. gerek yok.

Staunch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Direk dediğiniz olabiliyor web sunucularında yapıyoruz biz, web sitelerine gelen istekleri farklı ip den alıyoruz, makinenin internet explorer dan girdiği erişimi farklı ip den.

Araştırın biraz, yapılabiliyor. Virtual PC' ye vs.. gerek yok.

Arkadaş 2 browseri 2 ayrı LAN bağlantısına ayrı ayrı tanıtmak istiyor. Senin söylediğin Web server, hiç kullanmadım. ama dediğin olayı normal serverlarda da uygulaya biliyoruz belki senin dediğin daha farklıdır Dediğim gibi web server hiç kullanmadım. Fakat Arkadaşın dediği işletim sistemlerinde yapılacak gibi bir durum gibi gözükmedi. 2 lan bağlantısını disable etmek yada sanal bir işletim sistemi kurmak olabilir yada Proxy kullanıp yapabilirsin Aslında proxy kullanmak gerçekten olabilir. Ama İE yada Firefox a tutupta sen bu ip bloğunu kullan sen bu ip bloğunu kullan diyemeyiz gibime geliyor.