Tarayıcı Önerisi Lazım?

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Arkadaşlar Chrome youtube'de video izlerken tam ekran yapınca çok bekletiyor tam ekrana geçmek için aynı şekilde tam ekrandan çıkarken de bekletiyor Mozilla ile denedim bu sorun yok ama bazen kasma yapıyor videolarda. Alternatif tarayıcı önerisi lazım. Var mı önerileriniz? Bir de Waterfox diye bir tarayıcı buldum ama bunun da iki sürümü var hangisi daha iyi bilemedim Waterfox Classic ve Current diyor. Yardımcı olurmusunuz?

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Arkadaşlar Chrome youtube'de video izlerken tam ekran yapınca çok bekletiyor tam ekrana geçmek için aynı şekilde tam ekrandan çıkarken de bekletiyor Mozilla ile denedim bu sorun yok ama bazen kasma yapıyor videolarda. Alternatif tarayıcı önerisi lazım. Var mı önerileriniz? Bir de Waterfox diye bir tarayıcı buldum ama bunun da iki sürümü var hangisi daha iyi bilemedim Waterfox Classic ve Current diyor. Yardımcı olurmusunuz?

Edge Chromium ve Opera’ya bakabilirsiniz.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907

Waterfox bildiğim kadarıyla Firefox'un sizden daha az bilgi alan hali gibidir diye biliyorum, Classic en yeni kararlı sürüm Current'te yeni jenerasyonmuş ve test amaçlı falan yazıyor.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Waterfox bildiğim kadarıyla Firefox'un sizden daha az bilgi alan hali gibidir diye biliyorum, Classic en yeni kararlı sürüm Current'te yeni jenerasyonmuş ve test amaçlı falan yazıyor.

Sildim ikisini de beğenmedim. Opera güzel değil. Edge kurdum şimdi oda fena değil ama IDM eklentisini bir türlü entegre edemedim. Eklenti mağazası çok zayıf. Şimdilik dursun bakalım. Yine Mozilla ile devam edeceğiz demek ki.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
CCleaner Browser var ama hiç deneme fırsatım olmadı.. Opera kullanıyorum.

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Sildim ikisini de beğenmedim. Opera güzel değil. Edge kurdum şimdi oda fena değil ama IDM eklentisini bir türlü entegre edemedim. Eklenti mağazası çok zayıf. Şimdilik dursun bakalım. Yine Mozilla ile devam edeceğiz demek ki.
Vivaldi var birde

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Ben yandex browser kullanıyorum. Bilgisayar ve mobil için kendilerini geliştirdiler gayet hızlı bence
Video izlerken de arkaplanda izleme özelliği mevcut

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Ben yandex browser kullanıyorum. Bilgisayar ve mobil için kendilerini geliştirdiler gayet hızlı bence
Video izlerken de arkaplanda izleme özelliği mevcut

Hocam bana youtube videolarında tam ekran yaparken bekletmesin biraz da hızlı olsun yeter. Şuan Edge Beta kullanıyorum bu fena değil kullanıyorum şuan ama bunun da mağazası berbat. Sadece ublock eklentisi indirebildim. İDM'yi bile kabul ettiremedim.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Hocam bana youtube videolarında tam ekran yaparken bekletmesin biraz da hızlı olsun yeter. Şuan Edge Beta kullanıyorum bu fena değil kullanıyorum şuan ama bunun da mağazası berbat. Sadece ublock eklentisi indirebildim. İDM'yi bile kabul ettiremedim.
Dostum Yandex Browser indir kur. Adblock eklentisini de kur YouTube'da reklamsız olarak hızlı bir şekilde takılırsın. Chrome gibi ram sömüren tarayıcıya gerek yok. Ben yıllardır Yandex Browser kullanıyorum. Başlarda alıştıktan sonra en rahat o olduğunu fark ediyorsun. Sıkıntı yaşamazsın. Ayrıca dediğim gibi arkaplanda oynat özelliği var videoların hepsinde videonun üstüne mouse götürünce üstte bir yazı çıkıyor ona tıklayınca başka sekmelerde takılırken de üstte küçük ekran olarak videonu izleyebiliyorsun efsane bir şey. Hatta Google yerine Yandex kullanmaya da alıştım çok memnunum. Sen bir hafta Yandex Browser kullan sonra gerisini aramazsın :)

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Vivaldi var, Maxthon 5 var, Slim Browser var, Comodo' nun iki tarayıcısı var.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Dostum Yandex Browser indir kur. Adblock eklentisini de kur YouTube'da reklamsız olarak hızlı bir şekilde takılırsın. Chrome gibi ram sömüren tarayıcıya gerek yok. Ben yıllardır Yandex Browser kullanıyorum. Başlarda alıştıktan sonra en rahat o olduğunu fark ediyorsun. Sıkıntı yaşamazsın. Ayrıca dediğim gibi arkaplanda oynat özelliği var videoların hepsinde videonun üstüne mouse götürünce üstte bir yazı çıkıyor ona tıklayınca başka sekmelerde takılırken de üstte küçük ekran olarak videonu izleyebiliyorsun efsane bir şey. Hatta Google yerine Yandex kullanmaya da alıştım çok memnunum. Sen bir hafta Yandex Browser kullan sonra gerisini aramazsın :)

Yandex kullandım zaten uzun süre tekrar bir bakarım.

Firefox yada yandex

Firefox kurulu zaten. Ara sıra çok yavaşlıyor.

Vivaldi var, Maxthon 5 var, Slim Browser var, Comodo' nun iki tarayıcısı var.

Vivaldi fena değil ama çok karışık. Maxthon 5 açıklarla dolu kullanmıyorum Comodo'nun iki tarayıcısını da kullandım birisi Firefox diğeri Chrome gibi zaten. Pek fark yok.

Darktower

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Yandex tarayıcısını tavsiye etmem. Sadece 32-Bit sürümü var. Bu yüzden düşük bellek tüketiyor. Çünkü bellek tüketimi belirli bir sınırı aşamıyor. Ayrıca çok sekme açınca ya da aynı anda garip işlemler yapınca tarayıcı çöküyor. Ayrıca Chromium alt yapısını kullanıyor. Yani Chrome gelen çoğu özellik neyse, aynısı yandexe de geliyor. Sadece yandex arayüzünü kendi tasarlıyor.

Mozilla tam ekran geçişinde gecikmesi var. Sadece bunu kendine has bir animasyon ile saklamış. Bu sorun biraz Youtube kaynaklanıyor.

Brave ya da Slimjet tavsiye ederim. Chromium alt yapısını kullanıyorlar. Chrome uzantılarını destekliyorlar.
Brave Chromium alt yapısında en çok bellek tüketen tarayıcıdır. Ayrıca Mozilla ve Chrome göre hız konusunda daha iyidir. Kendi reklam engelleyicisi vardır. Ayrıca Youtube tam ekran olayı Chrome göre daha iyi.

Slimjet tam tersi en düşük bellek tüketen ve bellek optimize özelliği barındıran tarayıcıdır. Slimjet içinde reklam engelleme, video indirme(bazı siteler için) IDM benzeri kendi yazılımı, resim ve video çekme gibi seçenekler barındırıyor. Sadece yeni sekme sayfası görünümü eski, onu da ayarlardan kapatabilirsin. Chrome oturum açma sistemini kendine entegre etmiş. Chromium tarayıcılarda Chrome sonra tek bu tarayıcı da var. Pazar payı yüksek olsa Chrome bu olaya net el atardı.

Son düzenleme: