Taraf, gizli tanığa rüşvet teklif etmiş

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
taraf_ahmet_altan.jpg

Yayına başladığı günden bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik yayınlarıyla dikkat çeken Taraf Gazetesi’nin çok önemli bir rüşvet olayına imza attığı belgelendi.
Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı’yken gözaltına alınıp tutuklanan ve mahkemesi Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdürülen Albay Cemal Temizöz davasında Taraf Gazetesi avukatlarının, gizli tanığa rüşvet teklif ettiği ortaya çıktı.
Haberiniz.com’un ele geçirdiği ve mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, gizli tanık olan, sonrasında da tanıklıktan çekilen Mehmet Nuri Binzet bu rüşveti açıkça itiraf ediyor.
Bilirkişi Naci Aydın’ın hazırladığı “Bilirkişi İnceleme Raporu”nda, Binzet’in 30 Haziran 2009 tarihinde “Halo (Ali dayısı olabilir)” ibaresiyle belirtilen kişiyle Kürtçe yaptığı görüşmenin tercümesine yer veriliyor. 24 dakika 40 saniye sürdüğü belirtilen görüşmede çok önemli bir ayrıntı dikkat çekiyor. Halo dayısının da 30 milyar teklif ettiğinin belirtildiği raporda Binzet, konuşmanın bir bölümünde şu ifadeleri kullanıyor:
“… insan hakları Türkiye derneği geldi. Taraf Gazetesinin avukatlarını gönderdi, para karşılığında açıklama yapmamı istediler, sözleşme yapalım dediler.”
Bu durum mahkemeyi takip eden muhabirlerin mi yoksa İstanbul’dakilerin mi “gözünden kaçtı” bilinmez ama Taraf Gazetesi, son derece önemli bir davada rüşvet olayına da imza atmış oldu.

kaynak

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bu taraf denen ihanet yapılanmasının daha neleri çıkacak bekleyin

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Haber; taraf gazetesinin yaptığı haberleri gölgelemek için kaleme alınmış. Bizler bu haberi doğru kabul ettiğimizde de değişen bir şey olmayacaktır.Zira bu haber, tarafın haberlerini “yalanlayan” bir haber değil, taraf'ın haberlerinin “kaynağını” açıklayan bir haber.

Aslında ilgili haber sitesi farkında olmadan taraf gazetesinin yaptığı haberlerin sağlam kaynaklara dayandığına gösteriyor. Öyle ya "gizli tanık" en sağlam kaynak. Onun ağzından çıkacak cümleleri haber yapmak "ana kaynağa" inmek demek.

“Taraf gazetesinin gizli tanığı konuşturma için para teklif etmesi ne kadar ahlaki?" derseniz o konu tartışmalı. Ve bence pek etik de sayılmaz. Ama dediğim gibi haber, tarafın yaptığı haberleri gölgelemek için kaleme alınmış. Yapılan eylemin etik olup olmadığını pekte sorgulamıyor...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Hiç şaşırmadın nedense..

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Haber; taraf gazetesinin yaptığı haberleri gölgelemek için kaleme alınmış. Bizler bu haberi doğru kabul ettiğimizde de değişen bir şey olmayacaktır.Zira bu haber, tarafın haberlerini “yalanlayan” bir haber değil, taraf'ın haberlerinin “kaynağını” açıklayan bir haber.

Aslında ilgili haber sitesi farkında olmadan taraf gazetesinin yaptığı haberlerin sağlam kaynaklara dayandığına gösteriyor. Öyle ya "gizli tanık" en sağlam kaynak. Onun ağzından çıkacak cümleleri haber yapmak "ana kaynağa" inmek demek.

“Taraf gazetesinin gizli tanığı konuşturma için para teklif etmesi ne kadar ahlaki?" derseniz o konu tartışmalı. Ve bence pek etik de sayılmaz. Ama dediğim gibi haber, tarafın yaptığı haberleri gölgelemek için kaleme alınmış. Yapılan eylemin etik olup olmadığını pekte sorgulamıyor...

Taraf gazetesinin yayınlayıpta doğru çıkan bir haberi var mı ? Hangi haberi kanıtlandı? Varsa bildiğin söyle

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Olağan şeyler bunlar. Ülke karıştırmak, gündem değiştirmek, yalan haberler, çamur atmak...

Say say bitmez.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Taraf gazetesinin yayınlayıpta doğru çıkan bir haberi var mı ? Hangi haberi kanıtlandı? Varsa bildiğin söyle

çoğu darbe hazırlık senaryolarını ilk taraf duyurmadı mı? Ve darbe hazırlık senaryolarının imzalı belgeleri, adli tıp'ında onayını alarak ispatlanmadı mı?

Nerede yaşıyorsunuz siz merak ediyorum. Bir pencere açın yaşadığınız mağaraya. Çıkın artın karanlıklardan. Aslında çıkmayın, istediğiniz kadar yaşayın diyecem ama siz orada durduğunuz müddetçe bizimde içinde bulunduğumuz ülke trenini yürütmüyorsunuz kardeşim. Aynı ülkede olduğumuz müddetçe sizi bu işi öyle yada böyle anlatmamız gerekecek. Başka yolu yok bunun..

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
çoğu darbe hazırlık senaryolarını ilk taraf duyurmadı mı? Ve darbe hazırlık senaryolarının imzalı belgeleri, adli tıp'ında onayını alarak ispatlanmadı mı?

Nerede yaşıyorsunuz siz merak ediyorum. Bir pencere açın yaşadığınız mağaraya. Çıkın artın karanlıklardan. Aslında çıkmayın, istediğiniz kadar yaşayın diyecem ama siz orada durduğunuz müddetçe bizimde içinde bulunduğumuz ülke trenini yürütmüyorsunuz kardeşim. Aynı ülkede olduğumuz müddetçe sizi bu işi öyle yada böyle anlatmamız gerekecek. Başka yolu yok bunun..

Senin o belge dediklerinin hiç birisi ispatlanmadı. İkincisi Hüseyin Üzmez ve Münevver karabulut cinayetlerini göz önüne alırsan Adli Tıbbın raporlarda nasıl sahtekarlık yaptığını mahkeme kanıtladı. Üçüncüsü ise İzmirle ilgili haber başlığında sana cevap yazmıştım. Aynı tavsiyeyi sana şiddetle tekrar yapıyorum. Bence bu tavsiyemi dinle.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Sen o belge dediklerinin hiç birisi ispatlanmadı. İkincisi Hüseyin Üzmez ve Münevver karabulut cinayetlerini göz önüne alırsan Adli Tıbbın raporlarda nasıl sahtekarlık yaptığını mahkeme kanıtladı. Üçüncüsü ise İzmirle ilgili haber başlığında sana cevap yazmıştım. Aynı tavsiyeyi sana şiddetle tekrar yapıyorum. Bence bu tavsiyemi dinle.

Bir kere niye bu konuyu tartışıyoruz ki? Sizler Ak partiye kapatma davası açılınca "Hukuk'a saygı!", ETö'ye dava açılınca "Hukuk hükümetin kontrolünde" diye bas bas bağırmıyor musunuz? Biz sizi artık çok yakından tanıyoruz. İnkarlarınızın sebebinide çok iyi biliyoruz.

Sizin darbe sever olduğunuzu sağır sultan bile biliyor. Doğruyu arayan dürüst insanlar için yeteri kadar emare var ortalıkta. Görmek istemeyen, gözü görmezlere yapacak bir şey yok.Allah gözlerini açsın, akıl fikir versin diyorum.

Bende izmir ile ilgili konuda verdiğim cevabın aynısını veriyorum.

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bir kere niye bu konuyu tartışıyoruz ki? Sizler Ak partiye kapatma davası açılınca "Hukuk'a saygı!", ETö'ye dava açılınca "Hukuk hükümetin kontrolünde" diye bas bas bağırmıyor musunuz? Biz sizi artık çok yakından tanıyoruz. İnkarlarınızın sebebinide çok iyi biliyoruz.

Sizin darbe sever olduğunuzu sağır sultan bile biliyor. Doğruyu arayan dürüst insanlar için yeteri kadar emare var ortalıkta. Görmek istemeyen, gözü görmezlere yapacak bir şey yok.Allah gözlerini açsın, akıl fikir versin diyorum.

Bende izmir ile ilgili konuda verdiğim cevabın aynısını veriyorum.

Ya hakkaten cahilce konuşuyorsun. Ben sana varmı bir kanıt diyorum sende cevap yok. Ben adli tıbbın raporlarının sahte olduğunu mahkeme kanıtladı diyorum sen konuyu saptırıyorsun. Sen okumadan sana vereceğim cevapları anlayamayacaksın belli oldu. Ha bu arada sana bir cevap yazdım bir önceki başlıkta.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Soruna kaç kere cevap vermemi bekliyorsun? Zihniyetin belli işte. Bir önceki cevabımda da zihniyetini ortaya koydum. Senin ve senin gibilerin doğruyla işi yok. Bu millet çok çekti sizin zihniyetten, bir daha aynı kabusları yaşamayacak inş diyorum ve Tayyib'in başbakan, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı oluduğu güzel ülkemde huzurlu bir uykuya dalıyorum...

Herkese iyi geceler...