nasıl anlamadınız ya..hay allah..ben o soruları zaten kriptograf arkadaşa sordum...odamı anlamdı aceba türkçe öğretmenime bişi demeyin valla sinirden karıştırmış olabilirim cümleleriTartarus dedi ki:Sesizce iki mesajından da bi şey anlamadım açıkcası, Türkçe öğretmenini dehşetle kınıyorum!
1 mesajta uzun yazı yazdığın zaman,çoğu kez okunmuyor mesajlar defalarca karşılaştım,hatta bu yazı çok uzun okunmaz diye yorum yapanlar bile var yani.Tabiki bu yüzden ayrı yazmadım eğer kastettiğin benim mesajlarım ise.fastuner dedi ki:aslında eft ne cvp verirsen ver aynı şeye çıkıosun garip bi soru...bu arada aynı konu içerisinde üst üste msj atmak forum kurallarına aykırı deilmi yaw:S
Sinirlenecek bir şey yok...sessizce dedi ki:nasıl anlamadınız ya..hay allah..ben o soruları zaten kriptograf arkadaşa sordum...odamı anlamdı aceba türkçe öğretmenime bişi demeyin valla sinirden karıştırmış olabilirim cümleleriTartarus dedi ki:Sesizce iki mesajından da bi şey anlamadım açıkcası, Türkçe öğretmenini dehşetle kınıyorum!
Amacını takdir ediyorum, sistemli düşünme ve olması gerekeni araştırma yolunda ki tevşiklerin kısacası felsefeye önem vermen güzel bir şey.Kriptograf dedi ki:Bakın amacım bir şey anlatmak elbette,o da felsefe ve düşünce yani mantık kavramlarının forumda yer bulması.Bununla başlamak değildi amacım daha önce zaten anlaşılmıştır ilgimin olduğu.
Bir cevap vermeniz konusunda bir şey demedim ben.Tek yaptığım soruyu sormak.Zaten felsefe de de amaç budur.Soru sorarak doğruya ulaşmak.Ha tamam yine anlamla bağdaştıracaksınız bunu ama değil.Bakın sorunun anlamını düşündüğünüz zaman mecaz olduğunu anlayacaksınız zaten en başta.Allah veya yaratıcının -ebilme gücünü sormuyorum burda.Ufak bir düşünce oyunu.Her iki cevabında aynı anlama geldiği sorulardan biri.Dediğim gibi bunu anlayan çok az insan var...
Başka bir amaç yok zaten olduğu düşünülseydi buraya kadar gelemezdik...
bak şimdi utandrdınız beni sinirlenme sebebimse bizler gibi yetişkin insanların hala bu tür şeylerle zaman kaybetmesi..evet bana göre zaman kaybı ama yinede yorumları görünce dayanamıyor insan...hiç kırıcı olmak istemem helede anlaşılmaz hiç öyle olduysada pardonKriptograf dedi ki:Ben anladım ama biraz cümle yapısı bozuk gibi.Sinirlenecek bir şey yok ayrıca yanlış anlaşıldığım için düşünmeden yapılan yorumlara verdiğim cevaplarda sakıncalı taraflar içinde pardon.
aceba var mesela yeni gördüm ben onu senin yazında sessizce![]()
analşıldı yeni olduum için bilmeden oldu dikkat ederimfastuner dedi ki:hyr yaw sessizce'ye idi.
Tamda bu yüzden işte, düşünmeli bir şeyler katmalı dünyaya!online destek dedi ki:Durdurulamaz bir tren, yolu üzerindeki yıkılmaz bir duvara çarparsa ne olur?
Böyle bir sürü paradoks üretilebilir.
Boşverin,kafa yormayın,düşünmeyin,hayat umdugunuzdan daha kısa !!
Zzz
Tartarus dedi ki:Tamda bu yüzden işte, düşünmeli bir şeyler katmalı dünyaya!online destek dedi ki:Durdurulamaz bir tren, yolu üzerindeki yıkılmaz bir duvara çarparsa ne olur?
Böyle bir sürü paradoks üretilebilir.
Boşverin,kafa yormayın,düşünmeyin,hayat umdugunuzdan daha kısa !!
Zzz
Kriptograf dedi ki:Tiron(yazılışları konusunda şüphelerim var) ve Piron paradoksu vardır bilmem bilir misiniz.
Tiron ve Piron dersteler hangisi öğretmendi onuda hatırlamıyorum ama mühim olan paradokslarıydı.Her neyse;Tiron Piron'a diyor ki ben seni eğiteceğim ama ilk kazandığın davadan aldığın parayı bana vereceksin kazanamazsan para almayacağım şimdi de senden para almayacağım.Piron tamam diyor ve eğitim sonlanıca ücreti ödemiyor.Tiron Pirona dava açıyor parasını almak için,mahkeme sonuçlanır ve Tiron kazanırsa parasını alması gerekiyor ama mahkemeyi Piron kaybettiği için ilk baştaki kazanmazsan para vermezsinden dolayı vermeyecek.Eğer mahkemeyi Piron kazanırsa davanın sonucu Pironun para vermemesinden yana olacağından Piron para vermeyecek ama yine ilk baştaki olaya döndüğünüzde Tiron Pirona kazanırsan para ödeyeceksin demişti.
Gelin siz çıkın işin içinden.
Cevap vermek zorunlu değildir.Bakın felsefede temel de budur sorarak anlamak!!!Felsefe yığılarak gelişmektedir,boş bir yığıntı değil her sorusu anlam dolu bir yığıntı.Bilimden de farkı budur.
Bilmiyorum ne kadar anlaşıldım![]()
ya tironun ticari zekası yokmuşKriptograf dedi ki:Tiron(yazılışları konusunda şüphelerim var) ve Piron paradoksu vardır bilmem bilir misiniz.
Tiron ve Piron dersteler hangisi öğretmendi onuda hatırlamıyorum ama mühim olan paradokslarıydı.Her neyse;Tiron Piron'a diyor ki ben seni eğiteceğim ama ilk kazandığın davadan aldığın parayı bana vereceksin kazanamazsan para almayacağım şimdi de senden para almayacağım.Piron tamam diyor ve eğitim sonlanıca ücreti ödemiyor.Tiron Pirona dava açıyor parasını almak için,mahkeme sonuçlanır ve Tiron kazanırsa parasını alması gerekiyor ama mahkemeyi Piron kaybettiği için ilk baştaki kazanmazsan para vermezsinden dolayı vermeyecek.Eğer mahkemeyi Piron kazanırsa davanın sonucu Pironun para vermemesinden yana olacağından Piron para vermeyecek ama yine ilk baştaki olaya döndüğünüzde Tiron Pirona kazanırsan para ödeyeceksin demişti.
Gelin siz çıkın işin içinden.
Cevap vermek zorunlu değildir.Bakın felsefede temel de budur sorarak anlamak!!!Felsefe yığılarak gelişmektedir,boş bir yığıntı değil her sorusu anlam dolu bir yığıntı.Bilimden de farkı budur.
Bilmiyorum ne kadar anlaşıldım![]()
sen bilimden yanasın anladığım kadarıyla materyalist yaklaşım.doğanın kanunu budur doğ yaşa ve öl tabiki insanoğlu için birşeyler başarmak ( kendini gerçekleştirmek ) önemli.ama boşa vakit kaybıdır.bir tabu senin dokanmak istediğin tabu yaklaşık 1500 sene önce doğdu ( islam ) bunu kastettim.sorduğuna cevap aramak bile şu yaşadığımız zaman dilimi için ( tepkilerdede açıkça görüldüğü üzere ) akıntıya karşı yüzmek bence ok.Kriptograf dedi ki:Arkadaşım 1500 komik bir rakam gibi geldi bana Aristotales in dönemini hatırlatmak istiyorum M.Ö 384-322 o zamandan bu güne geçen sürede cevaplanamayan paradokslar var yani amacımız zaten bir cevhere ulaşmak değil anlam aramak.Doğ yaşa öl düşüncesi kusura bakma ama bana göre sadece ezber yapmak oluyor.Ezbere yaşamak istiyorsak ne ala ama inanıyorum ki kimseye yararı olmadan ölüp gitmek isteyen insan yoktur...
gramer hatalarımımı irdeliyorsunKriptograf dedi ki:Bilimden yana olmak asla metaryalist olarak nitelendirilmemeli.İnandığım gerçekler sadece mantığımın kabullendikleri yani açıklayamadığım veya açıklayamayacağımı anladığım olgular konusunda tam bir tespitim yok.Boşa vakit kaybı demişsin.(Cümlenin anlatım bozukluğu olmak ile birlikte çok yanlış bence)Hiç bir şey boş yere değildir,derinlemesine düşünmek gerek herşeyi gerçekten sağlam bir yapınız varsa ve sapmayacağınıza inanıyorsanız sabit hızla şerit değiştirmeden devam edersiniz yolunuzda.Ama karşıdan gelen uzunları yakarda sizin gözleri pert edip sizi yandakı buğday tarlasına sürüklerse o zaman önünüzü görmeden sarı bir sonsuzlukta gider durursunuz.Sarı sonsuzluğun ne olduğunu herkes anlamıştır tabi
Neyse yani nedensiz hiç bir şeyi kabullenmemek kimseye zarar getirmez,inandıklarımız sadece mantığımızla açıklayabildiklerimiz olmalı.Metaryalizm çok farklı bir felsefe anlayışı sanırım o kesimden biraz uzak düşünüyorum...
1.Ölümden sonra bizim anladığımız bir hayatın olduğuna inanmıyorum oradaki hayat değil çünkü hayat sonu olan bir olgudur.dead_ghost dedi ki:gramer hatalarımımı irdeliyorsunKriptograf dedi ki:Bilimden yana olmak asla metaryalist olarak nitelendirilmemeli.İnandığım gerçekler sadece mantığımın kabullendikleri yani açıklayamadığım veya açıklayamayacağımı anladığım olgular konusunda tam bir tespitim yok.Boşa vakit kaybı demişsin.(Cümlenin anlatım bozukluğu olmak ile birlikte çok yanlış bence)Hiç bir şey boş yere değildir,derinlemesine düşünmek gerek herşeyi gerçekten sağlam bir yapınız varsa ve sapmayacağınıza inanıyorsanız sabit hızla şerit değiştirmeden devam edersiniz yolunuzda.Ama karşıdan gelen uzunları yakarda sizin gözleri pert edip sizi yandakı buğday tarlasına sürüklerse o zaman önünüzü görmeden sarı bir sonsuzlukta gider durursunuz.Sarı sonsuzluğun ne olduğunu herkes anlamıştır tabi
Neyse yani nedensiz hiç bir şeyi kabullenmemek kimseye zarar getirmez,inandıklarımız sadece mantığımızla açıklayabildiklerimiz olmalı.Metaryalizm çok farklı bir felsefe anlayışı sanırım o kesimden biraz uzak düşünüyorum...bişey sorabilirmiyim ölümden sonra hayat senin için neyi ifade ediyor öğrenmek istedim sadece.