Tanınmış Bir Marka mı, Yoksa Toplama Bir Sistem mi?

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Teknolojik gelişmeler ve yeni donanım standartları, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda yeni sistem ihtiyaçları doğururken, bir yandan da çelişkide bırakıyor.

Acaba tanınmış bir markanın çıkarmış olduğu ürün mü tercih edilmeli, yoksa biraz teknolojik bilgi edinip kendi sistemini mi kurmalı? Pek bilgi sahibi olmayan kullanıcıların genel kanısı, tanınmış bir markadan ve tüm sorumluluğu onların sırtına yüklemekten yana. Ancak bir de kendi sistemini oluşturmayı hedef edinmiş sistem canavarlarını düşünmek gerek; acaba toplama bir sistem, markalı bilgisayar ile baş edebilir mi?

Bu noktada kişisel tercihim olarak toplama sistemi tavsiye edeceğim.Toplama bir sistem belki markalı bir ürünün sağlamış olduğu tüm avantajları size tam anlamıyla veremeyebilir. Fakat daha uygun bir fiyata sistem oluşturmanıza ve kendi tercihlerinizle istediğiniz ürünü kullanmanıza olanak tanır. Bu noktada karşılaşacağınız birkaç sorun olabilir tabii ki.

Mesela size sürekli destek sunacak bir müşteri temsilciniz olmayabilir veya büyük bir iştahla aldığınız donanım, kurmuş olduğunuz sistem ile uyum sağlayamayabilir ama biraz araştırma ve biraz da yardım ile siz de standart halde kullanıma sunulmuş sistemlere fark atabilirsiniz.

Tanınmış bir markanın sunmuş olduğu sistemi almak için sadece bir teknoloji mağazasına gitmek gerekirken, toplama bir sistemde mağaza mağaza dolaşmak gerekebilir fakat bu noktada günümüz iletişim ağımız olan internet oldukça faydalı bir görev üstlenerek; istediğiniz donanıma güvenli ve çok çabuk ulaşım yolları olan web sitelerini sunuyor önünüze. Sisteminizde düşündüğünüz her parçayı fiyat ve marka karşılaştırması yaparak alabilir, hatta sigortalı halde kapınıza kadar teslim ettirebilirsiniz. Peki markalı PC'lerin sunmuş olduğu garanti şartları toplama sistemde işe yarar mı? Kesinlikle yarar.

Sadece beğendiğiniz ve sisteminize eklemek istediğiniz donanımı satın alacağınız yeri iyi seçmek ve garanti şartlarını iyi değerlendirmek sizi bu noktada oldukça rahatlatacaktır. Zira tanınmış markaların sistemlerde sunmuş olduğu donanımlar ile toplama sistem için sunulan parçalar aynı distribütörlerden alınır markalı sistemler isim hakları ile birlikte kampanyalarla satılır. Mesela hazır PC alana ses sistemi webcam gibi ürünler hediye edilir. Toplama bir sistemde belki size hediye verilmez ama ürün garantileri aynı şartlarda devam eder. Siz de ek olarak kendi sistemini kurmanın mutluluğu, araştırmacı ruhun gelişimi, teknolojiyi anlamak ve tanımanın vermiş olduğu zevki tadarsınız.

Ödeme koşullarını değerlendirecek olursak, markalı sistemler satışında taksit imkanları oldukça fazla. Toplama sistemde bunu nasıl yaparız sorusuna karşın şunu dile getirmek isterim ki; günümüzde mahalle manavında bile kredi kartı ile domates satılırken, istediğiniz donanımları rahatlıkla kredi kartı gibi ödeme araçları ile taksitli almanız ve bütçenizi çok zorlamamanız mümkün. Unutmadan; toplama bir sistemde kimse size bize sormadan kasayı açmışsınız garanti dışı kalmış gibi bir kısıtlamada da bulunmaz...

Yazan:
Yılmaz Yanar
SDN – SDN...

muhosoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
marka pc ye ödeyeceğim parayla 2 kat hızlı pc toplarım

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bencede Toplama Sırf adı var diye Bilgisayar almak mantıksız kendi topladıklarım Daha Performanslı olur şahsen :)

KamaChi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Marka Bilgisayara %20 ile %40 arasına İskonto Ödeyeceğime Toplama Bilgisayar Almak Daha Avantajlı

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Tabii ki toplama sistem her açıdan "marka"dan üstündür. Zaten toplama parçaların en az 2 yıl garantisi var. Hem daha hızlı hemde daha iyi ürünleri daha ucuza alırsınız. "Marka" denilen sistemlerde kasanın kapağını bile açarsanız garanti dışı kalır. Adamlar en ufak arızada sizi sömürür. Hatta şöyle birşeyde var. Bilgisayardan anlamayan bir arkadaşımın "markalı" bilgisayarı vardı, içini açamadığı için ram eklentisi yapamadı, bende aygıt yöneticisinden baktım 1gb 667 ram'i vardı. daha sonra bu onlara rami takmaları için bilgisayarı götürdü, içindeki ram', 533mhz ile değiştirmişler. yani bilmeyen kişileri kandırmanın haddi hesabı yok. Az çok bilgisayardan anlıyorsanız "markalı" bilgisayar almayın.! sorun çıkarsa bile toplama bilgisayar, herhangi bir bilgisayarcıya götürseniz servisin yapacağı fiyatın yarısını yapar. Benden tavsiye.

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bilmeyen kişileri kandırıyorlar diye bir tabir kullanırsak aslında uygun olmaz.Neticede firma bu tarz durumları hakaret boyutunda algılayıp ciddi şeylere sebebiyet verebilir.Biz hangisinin avatajlı olduğu konusunda fikirlerimizi sunarsak konunun sağlığı açısından iyi olacak diye düşünüyorum ;)

mmmelih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
örnek bi toplama pc yapabilirmisiniz? hem oyun oynayabilecegim hemde program yazabilecegim bi toplama pc alıcamda sizinde görüşlerinizi almak isterim...

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Söyle açıklayayım. Bilgisayar kullanıcısının bilgisayarı kullanma amacına göre değişir.
Örn ben sadece bilgisayarda oyun oyniyacaksam Ekran kartimi klavye mouse özelliklerini yüksek tutar, diğer özelliklere önem vermem toplama alırım.
Yada ben sadece film arsivi olusturmak istiyorum Ekran karti ve HDD önem verir diğer özellikleri düşük tutar toplama alırım.
Ama genel amaç la kullanılcaksa marka alırım hem garantiside olur

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben buna katılamayacağım sistemde gerekli parçaların işleyişini en iyi test yöntemi genelde oyunlar olduğu için her donanımın ayrı bir özelliği ortaya çıkıyor alacağınız her parçaya önem vermeniz gerekir sadece ekran kartı klavye mouse yeterli olmayacaktır.İyi bir performans isteyipte kalkıpta bu saatte p4 işlemci almanın bir anlamı yok değil mi ;)

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
tabii p4 degil vur dediysek öldürme sende:D önem vermiyo derken gidipte p4 islemci olmaz yani daha çok önemi ilgi alanına doğru yöneltmeli. diğerlerini en kötüsünü al demedim :)

atilla.ariogul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben bir bilgisayar toplamak istiyorum bu bilgisayarla yapmak istediğim , donanım olarak hızlı olması , internette hızlı olması ,internetten ve hdd den hd 1080 kalıtede film seyrettire bilmesi plazmaya bağlanabilmesi , kasanın küçük olması gibi secenekler olmasını istiyorum bana verebileceğiniz bir doktor recetesi varmı saygılarımla

herkezin yenı yılını kutlarım

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
arkadaşlar ben bir bilgisayar toplamak istiyorum bu bilgisayarla yapmak istediğim , donanım olarak hızlı olması , internette hızlı olması ,internetten ve hdd den hd 1080 kalıtede film seyrettire bilmesi plazmaya bağlanabilmesi , kasanın küçük olması gibi secenekler olmasını istiyorum bana verebileceğiniz bir doktor recetesi varmı saygılarımla

herkezin yenı yılını kutlarım

http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/

Bu kısımda yardım alabilirsiniz.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
toplama illaki neden cünki marka pc denilende toplamadir .ama bir firmanin toplamasidir :) örnegin hdd olsun cd writer olsun grafik karti olsun hepsi toplama dir ,ama sen toplarsan kendi hesabina göre daha kalitelisini toplayabilirsin ,marka ancak firmalarin isidir ,en azindan bu bana uymaz

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
keşke bu firmalar kasaların içini ram ile doldurup onboard yada dandik ekran kartı ile sunmasalar da bizde marka alın diyebilsek. fakat ne yazıkkı çinde fason üretilmiş ekranların üzerine markalar basarak, bolca ram takıp işlemciyi zayıf kullanarak ve istemediğimiz işletim sistemlerini dayatarak haksız kazanç elde etmeleri buna engel oluyor.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Tabiki kendi topladığım bir sistem :)

maxmax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
keşke diger teknolojik ürünleride pc gibi kolay bir şekilde toplama imkanımız olsa. Her zaman toplama bilgisayar. Çünkü tüm bileşenleri uzun araştırmalar yaparak kendi fikrine göre bir araya getiriyorsun. Ama marka öylemiİşlemcisini begenirsin ekran kartı dandik çıkar.Onu begenirsin ses kartı dandik çıkar yani mutlaka biryerleri eksik çıkar. ama toplamada her şeyi özenle seçersin kendi elinle tek tek

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bence hazır bilgisayara (kanıya) öok para vermektense,hazır bilgisayara aynı parayla isteğe göre daha az parayla sistem toplamak daha mantıklı.Benim sistemler hakkında bilgim yok ozaman ben hazır bakim alim demeyin dostlar,bir bilene danışın ve o sayede bir bilgisayar toplayın,çünkü bu sektörde çalışan arkadaşlar sizler için varlar.