Taleplerime Göre Hangi Telefonu Almalıyım ?

Bu konuyu okuyanlar

yunosss

Öğrenci
Katılım
7 Ocak 2016
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar, benim taleplerim biraz farklı olduğu için kendime uygun telefonu bulmakta zorlandım.

Öncelikle;
1-Telefonun sağlam ve dayanıklı olması önemli, yani telefon ben aldıktan sonra en az 2-2,5 sene hiç sorun çıkarmamalı.
2-Biraz telefonu fazlaca düşürürüm, bu da ilginç bir kriter.
3-Telefonun arayüzünde dolaşırken hız istiyorum, internet tarayısında hız istiyorum, ama oyun vs. gibi şeylerle açıkçası pek alakam yok, telefonla maksimum yapacağım iş 10 sekmeyi yan yana açıp alta whatsapp açmak olacak.
4-Telefonda fazla batarya ömrü istiyorum.
5-Arka kamerasında ciddi bir kalite ve ekranında net, parlak bir görüntü istiyorum; yani güneş geldi, lamba çarptı gibi sebeplerle ekranda görüntü kaybı oluşmamalı ve ekranda bir resim açtığım zaman bakmaktan zevk almalıyım(yani netlik tarifiydi bu).

Bütçem ; 600-700tl civarlarında.
Aklımda bir kaç telefon fikri oluştu ancak her türlü tavsiyeye açığım. Asus zenfone 2 laser önerdiler ancak daha önce aldığım asus tabletin ekranının çok kolay kırılmış olması ve arayüzünün 1,2Ghz 4çekirdek bir işlemci için aşırı yavaş olması benim asus'a olan güvenimi sarstı.
İphone'un işletim sistemi ve ekran kalitesi çok övülüyor , o yüzden 2.el iphone 5 ve 5s'lerle ilgili yorumunuz nedir? Eğer 5 yerine 5s alırsam ne kazancım olur bu kriterler çerçevesinde. Şimdiden teşekkürler.
 

...Görkem...

Müdavim
Katılım
4 Ekim 2015
Mesajlar
2,940
Reaksiyon puanı
779
Puanları
113
Merhaba,

Bu fiyat segmentinde kamera icin onerebilcegim android cihaz asus zenfone laser. Cunku 1000 tl altinda en iyi kamera zenfone laser'de var. Ayrica laser'in bataryasi da oldukca basarili.

Iphone 5s almayi dusunurseniz kesinlikle dusunun derim. Iphone 5 ile arasinda donanimsal fark cok var. Ayrica kamera olarak da 5 ile 5s arasinda gozle gorulur bir fark var. Iphone 5s arayuzu hizli,akici calisir. Ayrica webde sayfa acilislari, sayfa gecisleri oldukca akici. Ekrani parlak ve renkleri guzel. Kamera olarak guzel bir performans sunuyor. Batarya performansi ne yazikki kotu. Kasa malzeme kalitesi oldukca premium bir his veriyor. Dayaniklidir. Sonuc olarak ikinci el temiz bir 5s alin memnun kalirsiniz. Tek sorunu bataryasi o kadar kusur olucak. Sonucta 4/4 luk cihaz yok.
 

1997Rasit

Öğrenci
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
36
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
5 mi 5s ni dersen kesinlikle 5s ama dediğin kriterler ne lg g4 de var ne note 5 te var nede iphone 6 dabirinin kamerası sağlam birinin arayüzü biri sağlam malzemeden yapılmıi olu hepsini bulman alıcaksan 5s al önerim o ikinci el demissin iphone alamazsan asusdan başkası yok asusdanda pek bişi bekleme ama oda 2 sene götürür dediklerini yapıcaksan
 

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Katılım
12 Mayıs 2013
Mesajlar
11,559
Reaksiyon puanı
344
Puanları
83
600-700 tl ye o kadar cok sey istiyorsun ki bilemedim.
Sana önereceğim 2 cihaz var.
Zenfone 2 Laser
Meizu m2 note bir ara 699 tl ye indi
Bunun disinda lenovo a7000 gibi bir cihaz var ona da bir bak zaten fazla seçeneğin yok
 

yunosss

Öğrenci
Katılım
7 Ocak 2016
Mesajlar
20
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
600-700 tl ye o kadar cok sey istiyorsun ki bilemedim.
Sana önereceğim 2 cihaz var.
Zenfone 2 Laser
Meizu m2 note bir ara 699 tl ye indi
Bunun disinda lenovo a7000 gibi bir cihaz var ona da bir bak zaten fazla seçeneğin yok

Ya açıkçası marka güveni istiyorum, yani teknosa preo 2, tt175 gibi telefonlardan kaçma sebebim bu, marka'nın tecrübesi ve donanımsal hatalardan uzak kalması benim için çok önemli.Mesela bilgisayarımı Casper aldım, kullandığı donanımlar o zaman için F/P olarak tarif edilemez seviyedeydi ancak Casper'ın zayıf bir fabrika olmasından dolayı kronik sorunları var. İlk 2 sene içerisinde 3 kere garantiye göndermek zorunda kaldım, 3'ünde de farklı bir parçasını değiştirip gönderdiler. Şuan 5 seneye yaklaşıyorum bu laptopla ve şuanda BIOS'umun güncellenmemesinden dolayı ekran kartım code43 verip beni uğraştırıyor ara sıra. Casper'a mesaj attım BIOS gönderecekler ama oluşan hatalardan ben sorumlu olacağım; yani kısacası böyle dangalakça şeylerle uğraşmak istemiyorum. Ayrıca telefonu aldıktan 6 ay sonra wifi'a bağlanmıyormuş, 1 yıl sonra ana menü tuşu bozulmuş böyle şeylerle uğraşmakta istemiyorum; bunlar benim için ana unsurlar. O yüzden 2.el apple mı alsam dedim. Daha önce aldığım Asus tablet'te aradığım 2 kriterin (sağlamlık ve hızlı arayüz) 2'sinde de sınıfta kalması Asus'a güvenimi bitirdi. Ayrıca bir arkadaşımın Asus zenfone 5'inin ekranının kırık olduğunu görmem ve kendiminde ekranımın kırılması iyice vazgeçirdi açıkçası. Aynı şekilde lenovo,meizu gibi markalarda bana hiç güven telkin etmiyor ne yazık ki. Fakat bir taraftan da 2.el Apple gerçeği var; Elime gelecek olan telefon en az 2 yıl kullanılmış olacak ve benim kullanımımdan itibaren en az 2 yıl hata vermemesi ihtimâli bana zayıf geliyor. Ayrıca anladığım kadarıyla iphone 5 ve 5s'lerin kamerası zenfone laser 2'ye göre zayıf kalacak; Bunlardan sonra yorumlarınızı duymak beni mutlu edecek.Teşekkürler...
 
Üst