Takvim Yaprağı (21.12.2008)

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İBADET DENİLİNCE

Halk arasında yaygın bir kanaate göre ibadet denilince akla namaz, oruç, hac, zekat gelir ve ibadetin sadece bunlardan ibaret olduğu zannedilir.
Oysa ibadet, bunlardan ibaret değildir, çok geniştir.O kadar geniştir ki Allah için yaptığımız her türlü kulluk, iyilik ve yine O'nun için kaçındığımız her türlü kötülük birer ibadet olarak karşımıza çıkar.
Dürüst ve temiz olmak, dedikodu yapmamak, iftira atmamak, hırsızlık yapmamak, içki içmemek, kumar oynamamak birer ibadettir. Yolda giderken insanlara eziyet ve sıkıntı veren taşı, çakılı kaldırmak, maddeten veya mânen insanların yardımına koşmak, insanlara öfkeyle asık suratla bakmak ve konuşmak yerine tebessümle, tatlı sözlerle muamele etmek de birer ibadettir.
Kısaca hangi hususta olursa olsun dinizimin emirlerini tutma, yasaklarından kaçınma birer ibadettir.Şuurlu mü'min yeme içmeden, oturup kalkmaya varıncaya kadar bütün hareketlerini ibadete dönüştürebilir.Bunun şartı da beş vakit namazını kılıp Sünnete uygun hareket etmektir.

FIKRA/Hırsızın hiç mi suçu yok?

Birgün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış.Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış.Birisi:
"Hocam" demiş, "Niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki?"
Bir başkası:
"Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor?" diye konuşmuş.
Bir diğeri de:
"Hocam" demiş, "kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin.Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok.Nerden baksan dökülüyor."
Hoca kızmış:
"Yahu" demiş, "iyi güzel de kabahatin hepsi benim mi, hırsızın hiç mi suçu yok?"

"İnsanın ağzından hiçbir söz çıkmaz ki, yanında onu yazmaya hazır, gözetleyici bir melek olmasın." Kaf Sûresi, 18. ayet

Herhangi bir kaynaktan kopyala yapıştır değildir, kendi evimde kullandığım takvimin yaprağına bakarak yazılmıştır.

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
iyi hoş da bi konu açsan da bi konu altında yazsan hepsini

Bu şekilde daha fazla kişinin okuyacağını düşündüğüm için böyle yaptım.Günde bir tane başlık çok fazla yük olmasa gerek forumun sırtında.Hergün onlarca gereksiz konu açılırken...

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ben bir arada daha güzel olur diye düşünmüştüm
ama tabi gene de sen bilrsin

bu arada konun güzel beğendm ben

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Hırsızın hiç mi suçu yok espiri bitiriyor beni :)
Kaf Sûresinin, 18. ayeti de yalan konuşanlara kapak olur inşallah.
Sağolasın kesekci

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Selamlar,

Güzel olur tabii ama her türlü telif hakkı ihlalinden bahsediyoruz. :) O takvimi hazırlayanlar bu çalışmanın telif hakkına sahipler.

Kolay gelsin.

Takvim, çalıştığım kurumun hazırladığı takvim.Telif hakkı konusunda bir sorun olmadığından emin olabilirsin. ;)

engin azaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnsanın ağzından hiçbir söz çıkmaz ki, yanında onu yazmaya hazır, gözetleyici bir melek olmasın." Kaf Sûresi, 18. ayet
insan gerçekten idrak etse konuşabilirmi acaba?
tşklere devam

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Benim gibi yapabilirsin vikipedi ile günü resmi wallpaperlar falan böle tek tek hiç dikkatli olmuyor emin ol. ve bence hoşta durmuyor takvim yaprağı yazım sürekli güncellenecek de bak benimkiler sayfalarca oldu ;) :)

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Benim gibi yapabilirsin vikipedi ile günü resmi wallpaperlar falan böle tek tek hiç dikkatli olmuyor emin ol. ve bence hoşta durmuyor takvim yaprağı yazım sürekli güncellenecek de bak benimkiler sayfalarca oldu ;) :)

Tamam bundan sonra o şekilde yapayım o zaman.Herkes aynı şeyi söylüyorsa vardır bir bildiğiniz. :)

Brokoli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
süper emeğine sağlık devam :) böyle paylaşımları görmek dileğiyle.. :)