Taksit bitti, POS cihazları gitti!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İzmir’de bazı kuyumcular, 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren taksitle satış yapmalarının yasaklanması üzerine POS cihazlarını bankalara geri vermeye başladı.

140204POS1.hlarge.jpg

Kredi kartı ile altın alışverişine 1 Şubat’tan itibaren son verilmesine kuyumcu sektörünün tepkileri sürüyor.Birden fazla POS cihazı kullanan kuyumcular işler kesilince boşuna para ödememek için POS cihazlarını söküp bankalara teslim etmeye başladı.

Tek POS cihazına dönen kuyumcular, bu uygulamanın zararını hem vatandaşın hem de esnafın çekeceğini öne sürdü.

'DAHA İLK GÜNLERDEN OLUMSUZLUK ÇARŞIYA YANSIDI'

Batı Anadolu ve İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça, kuyumcu esnafının cirosunun yüzde 70’ini kredi kartı ile taksitli satışların oluşturduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Daha ilk günlerden bu olumsuzluk çarşıya yansıdı. Buradan hareketle, bu uygulama devam ederse işyeri kapatmalar başlayacak. Taksitli satışların kaldırılması, sektörümüze vurulmuş bir darbe oldu.

DHA

CieM

Asistan
Reaksiyon puanı
4
1 tane yeter zaten fazlasını göndersinler bankaya boşuna para ödemesinler bankaya.. Taksitin kalkması iyi olmuş . İnsan altın alırken taksitli mi alır canım ya??. İlk haftalarda böyle şeyler olur. 1 yıl sonra işler düzelir.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Kimse yatırım olsun diye taksitle altın almıyordu ki zaten. Mecburiyetten. Düğünlerde eşe dosta takmak için. Bugün sana yarın bana hesabı. Takı borcu diye bir şey var. :)

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Böyle bi genelleme yapamazsın ki ama. Kimin ne kadar malı var kim niye neyi biriktiriyor onu da bilemezsin. Hiç düğüne gitmem ama köşeye atıyım diye aldığım altın var ?

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Peki taksit sadece mobildemi bitti başka yerlerde örn: kırtasiye gibi yerlerde devam ediyor mu?

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Pos yoksa fişte yok, vergide yok.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=269996]Liweru[/MENTION] vatan kadar çakal bi firma görmedim

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
9 taksite hediye çeki al, o çeklede istediğin cep telefonunu al.. :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Çok süper olmuş.
Vallahi bravo...
Ben Hollandada yaşıyorum burda kredi kartı denen bişey yok.
Her bireyin maaş kartı var, yada normal kartı diyelim.
Burda genelde nakit para kimse taşımaz cebinde kartı vardır.
Çıkartır karttan çeker.
Ama çekilen para kredi değildir.
Hesaptaki paramdan düşüyor :)

Türkiyede kredi kartları aldı başını gidiyor. Vatandaşlarımız varsa parasını harcayacak. Bankanın parasını niye harcasın bu kadar basit.
Çünkü biz burda kendi paramızı harcıyoruz.

Mesela burda mediamarkta alış veriş yaptım. 1350 euro makina aldım.
param olmadığı için taksitle aldım.
O da nasıl oldu onuda anlatayım. Mediamarktın anlaştığı firmaya tel açtılar.
Benim iş bilgilerim i sordular.
Hesabımı kontrol ettiler.
Biz buna taksitle verirsek bu neyle geçinecek diye kontrol ettiler. Sonra onaylandı.
1750 euro ya bana patladı ama parası nakit olarak çekmiyorlar.
Her ay benden 35 euro mediamarktın anlaştığı firma benden otomatik hesabımdan alacak.

Dilerim Türkiye de de bu düzene geçilir.

Don't Be Normal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vatan olayı çözmüş helal olsun

- - - Mesaj Güncellendi - - -

birde sanal kasa posttan esnafa geçirdiler
sonrada taksitli satışı kaldırdılar ahh bu biizm devletimiz yokmu

Reaksiyon puanı
16,128
[MENTION=269996]Liweru[/MENTION] vatan kadar çakal bi firma görmedim

benim tayfadan onlar diyesim var böyle yaparsalar onlarda böyle yapar aferin vatan böyle devam altın taksitle satılmalı yoksa aile faciları gelir yakında düğün olur kadın bişeyler takmak ister eşi alamam der arabanı nasıl aldın ile başlayan hastanede biten kavgalar çoğalır kan dökülebilir...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba Arkadaşlar. Henüz denemedim fakat önceden deneyimlemiş olduğum bir yöntem var. Şöyle ki Hepsiburada dan sipariş verip ücretini kredi kartına taksitle ödediğim bir ürünün siparişini henüz kargoya verilmeden iptal ettim. Para iadesini hediye çeki olarak ya da direkt kredi kartına artı bakiye olarak ödeme seçeneği mevcuttu bende hediye çeki istedim ve o çekle başka bir ürün aldım. Şu anda sanırım bu sistem halen devam etmekte. Bu şekilde taksit seçeneği mevcut ürünü kredi kartınızla istediğiniz taksitte satın alıp ardından iptal ederek ödediğiniz miktarı hediye çeki olarak kabul ettikten sonra bu hediye çeki ile dilediğiniz telefonu alırsınız. Böylece taksitle telefon almış olursunuz. diye düşünüyorum ama hediye çekinin kullanılacağı ürün kategorilerini kısıtlamış olabilirler mi orasını bilemiyorum..

m.aslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asgari ücretle geçimini sağlayan insanlar taksitsiz alabilirler mi sizce alacaklarını ?? bu ne saçma bi uygulama