Taksim'de fırtına nedeniyle iskele çöktü

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Taksim’de fırtına nedeniyle 10 katlı bir inşaatın iskelesi çöktü.

585919.jpg


İskele altında kalan 2 kişi yaralanırken, Cumhuriyet Caddesi çift yönlü trafiğe kapatıldı. İstanbul’da etkili olan fırtına hayatı felç etti. Fırtına nedeniyle Taksim Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan 10 katlı inşaatın iskelesi çöktü. İskelenin altında kalan 2 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaşanan olay nedeniyle Cumhuriyet Caddesi çift yönlü trafiğe kapatıldı.

[SDNTV]http://image.iha.com.tr/Contents/store/file/videolar/7143be640781cf3f1aa0934a448c8ba1.mp4[/SDNTV]

İHA

585895.jpg


Taksim Elmadağ Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir inşaat yapımında kullanılan iskele çöktü, Merter'de bir inşaatın tahta levhaları araçların üzerine uçtu. Taksim iskelesinin çökmesi sonucu 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına Divan Otel'inin ve Gezi Parkı'nın karşısında bulunan, Taksim Harbiye'deki bir inşaatın iskelelerini yıktı. Gezi Parkı arkasında yer alan ve oldukça fazla sayıda insanın yol güzergâhında bulunan iskele büyük bir gürültüyle yıkıldı. Olayda birisi çocuk 5 kişi yaralandı. Yaralılar Okmeydanı ve Şişli Hastanelerine kaldırıldığı öğrenildi. Çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının geldiği kaza yerinde polis yolu araç ve yaya geçişine kapatarak önlem aldı. 8 katlı binanın caddeye bakan yönünde bulunan iskele, Harbiye Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapattı. İskele enkazı altında kalan 5 araç maddi hasar gördü. Enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı.

MERTER'DE REKLAM PANOLARI ARAÇLARIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına Taksim'den sonra Merter'i de vurdu. Merter'de bir inşaatın tahta levhaları ile reklam panoları araçların üzerine düştü. Merter yanyolu trafiğe kapanırken onlarca araç da zarar gördü.

SULTANBEYLİ'DE İNŞAAT PARAVANLARI UÇTU

Sultanbeyli'de fırtına bir inşaatın paravanlarını uçurdu; ilk belirlemelere göre 2 işçi yaralandı.

BANDIRMA'DA RÜZGAR 115 KM HIZLA ESTİ

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde kısa süreli esen ve saatteki hızı 115 kilometreye ulaşan rüzgar, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Bandırma'da bugün öğle saatlerinde başlayan ve 10 dakika süren rüzgarın saatteki hızı meteoroloji tarafından 115 kilometre olarak ölçüldü. Yağmur ile başlayan rüzgar nedeniyle yolda yürümekte zorlananlar işyerlerine sığındı. Kentteki elektriklerin kesilmesine yol açan fırtına daha sonra yerini güneşli bir havaya bıraktı. Rüzgardan sonra cadde ve sokaklara yayılan yapraklar belediye görevlileri tarafından temizlendi.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji bugün ve akşam saatlerinde İç Anadolu'nun Doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun Kuzey kesimlerinde kuvvetli rüzgar beklendiğinin bu nedenle oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan hava tahmin raporuna göre, İç Anadolu'nun Doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun Kuzey Kesimlerinde Kuvvetli Rüzgar Bekleniyor. Bugün akşam saatlerine doğru İç Anadolu'nun doğusu ile gece saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz'de güney ve güney batılı, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden esecek rüzgarın kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Başta Orta ve Doğu Karadeniz'de oluşacak yüksek dalgalar, deniz ve hava ulaşımında aksamalar olmak üzere) dikkatli ve tedbirli olunmalı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi ve ulaşımda aksamalar olabilir. KAYNAK

585893.jpg


585894.jpg




585897.jpg
 

ysnozclk

Öğrenci
Cezalı
Katılım
18 Eylül 2014
Mesajlar
53
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Bunun sorumlusu o iş güvenlik yasalarında sadece iskelelerin güvenliğini dışını kapatmakta olan diyenler aslında. Bunun bordo klavye ile alakası yok.
Saçma sapan iş güvenliği yasalarımız var.

O brandalar paraşüt etkisi yapıyor işte. Şimdi onlar branda değil file diyeceksiniz. Fark eden bişe yok
 

pcwolf

Dekan
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
7,545
Reaksiyon puanı
33
Puanları
48
Geçende uyarı yapıldı önlem alınsın diye, iskeleyi indirselerdi keşke.
 
Üst