Taklit Kartuşlar Yazıcınıza Zarar Veriyor

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Samsung LGA ile yürüttüğü kalite tescil testlerinde taklit kartuşların sızıntı ve bozuk çıkış gibi sorunlar oluşturduğunu ve cihaza zarar verdiğini teyid etti.

Tüketiciler, yazılıcılarında orjinal kartuş kullanmak yerine daha ucuz kartuş kullanmayı tercih edebiliyor. Orjinal kartuşların daha pahalı olduğunu düşünen kullanıcılar, piyasada daha ucuz olan ve orijinal olmayan kartuşları tercih edebiliyor.
Ancak; düşük kalite ve baskıda meydana gelen hata, bozulmalar nedeni ile ucuz kartuş kullanımı; sonuç olarak orjinal kartuşun fiyatından daha maliyetli olabiliyor (Tasarım ve Teknoloji Bir Arada).
samsung11270205316.jpg
Samsung, kendi ürünlerinde orijinal kartuş kullanılmasını tavsiye ediyor.

Samsung tarafından gerçekleştirilen kullanıcı testleri sonucunda; iddia edildiği gibi diğer kartuşların, orjinaller ile aynı performansa sahip olmadığı net olarak ortaya kondu (Symbian'ın Büyük Ayıbı!).
Uluslararası kalite tescil kuruluşu LGA ile ortak yürütülen kalite tescil testleri, Samsung marka orjinal renkli kartuşların, yazıcılarda kullanılan diğer tescil dışı / taklit ürünlerin sebep olduğu sızıntı ve bozuk çıkış gibi sorunların hiç birine sebebiyet vermediğini teyid etti.
Taklit kartuşların yazıcınızın ömrünü kısalttığı ise net olarak ortaya kondu.
:: Sahte kartuş ile olan deneyimlerinizi bizimle paylaşın.
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
hikaye... 3 yıldır kullanan arkadaş var. ilk günkü gibi tıkır tıkır çalışıyor.

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yeni modellerde aynı durum geçerli değil dedi adam bana ben alırken 3-4 ay önce.. belkide orjinal kartuş satmak için yalan söylemiştir..

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Resimdeki modele benzer bir model kullanıyorum işyerinde ve yıllardır kartuş dolumu yaptırıyorum kafam rahat bir sorun çıkarmadı şimdiye kadar.

empati2001

Asistan
Reaksiyon puanı
2
xl bir kartuşum var 1.5 yıldır kullanıyrum. Yaklaşık 15 defa doldurdum. kartuşu kendim dolduruyorm.
Çıktıları çok hızlı-taslak modda çıkarıyorm. çok net çıkıyor. kartuşun zerinde ömrü maximum bir yıldır yazıyor.
15 tane orjinal büyük kartuş almış olsaydım en az 5 tane yazıcı fiyatı ödemiş olurdum..

kartuş fiyatı:65 tl