Takip Ediliyor muyuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar, belki ilginç olacak (aşırı şüphecilikten kaynaklı) ama forumun " Biliyorsan Paylaş, Bilmiyorsan Sor " sloganından cesaret alarak bu soruyu sormaya karar verdim.

Virüssüz bir bilgisayarda, internet üzerinden yüklediğimiz programlarla acaba bizim bilgisayarımız takip edilebiliyor mu? Yani, bu programı yapan insan veya yazılım grupları bilgisayarımızı takip etme gibi bir yetkiye sahip mi?

Mesela Windows XP yüklü bilgisayarımız Windows tarafından takip edilebiliyor mu?

Bagcivan

Doçent
Reaksiyon puanı
5
takip değil ama uzaktan yardım ve destek için xp de windowsun Support_388945a0 adında bir hesabı mevcut.bunu takip etmek için yapmış diyemeyiz eger takip için yaptıysa neden görünür yaptı gibi bir soru sorulabilir ozaman.bunu genelde casus yazılım olarak görüyorlar.

maske505

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla başka programı bilmiyorum ama microsoft takip işini yapıyo diye biliyorum.hatta microsoftun bilgisayardaki ajanını silmek için netuser diye başlayan bi komut var

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
takip değil ama uzaktan yardım ve destek için xp de windowsun Support_388945a0 adında bir hesabı mevcut.bunu takip etmek için yapmış diyemeyiz eger takip için yaptıysa neden görünür yaptı gibi bir soru sorulabilir ozaman.bunu genelde casus yazılım olarak görüyorlar.

Aslında demek istediğim şu, ben çok iyi bi program yazıyorum ve windows'a taş çıkartacak bi özellikte olduğunu düşünelim, microsoft yazdığım bu kodları görebiliyor mu, ulaşabilir mi?

Bagcivan

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aslında demek istediğim şu, ben çok iyi bi program yazıyorum ve windows'a taş çıkartacak bi özellikte olduğunu düşünelim, microsoft yazdığım bu kodları görebiliyor mu, ulaşabilir mi?

eğer istersen bu windows hesabı silinebiliyor bildiğim kadarıyla başka bağlantılarıda olmadığına göre büyük ihtimal senin bilgilerine ulaşamaz belki bilmediğimiz baglantıları varsa onları bilemiyorum derin microsoft olayına giriyor o :D sende internet bağlantısı kapalı bir pc de kodlama yaparsın.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Microsoft'un casus yazılımlar hakkında ki açıklaması;

Casus Yazılımlar
Casus yazılımlar ve diğer istenmeyen yazılımlar, bilgisayarınızda sizin izniniz olmadan belirli görevleri gerçekleştiren yazılımlara verilen addır. Bu tür yazılımlar, reklamlar görüntüleyebilir veya kişisel bilgilerinizi toplamaya çalışabilir.

O zaman windows'un otomatik kurduğu "Support" destek için bile olsa, bizden habersiz olduğu için bir casus yazılımı sayılmaz mı?

eğer istersen bu windows hesabı silinebiliyor bildiğim kadarıyla başka bağlantılarıda olmadığına göre büyük ihtimal senin bilgilerine ulaşamaz belki bilmediğimiz baglantıları varsa onları bilemiyorum derin microsoft olayına giriyor o :D sende internet bağlantısı kapalı bir pc de kodlama yaparsın.
İyi fikir :D :D

maske505

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sonuç itibariyle microsoft casusu bitmez.birini sil 10 unu sil gene bi tane kalır ve bunu da kimse anlayamaz doğru mu??

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sonuç itibariyle microsoft casusu bitmez.birini sil 10 unu sil gene bi tane kalır ve bunu da kimse anlayamaz doğru mu??

Birşeyi gizlemek istersen her zaman gizlersin, bir yöntemi bulursun (ki koskoca windows yazan microsoft saklayamayacak değil ya..)
Biraz araştırdım, bu casus yazılımı bir ara mahkeme konusu olmuş ve Bill Gates biraz para cezası almış, fakat her nedense bilmiyorum ama hala aynısı var..

Bazı sitelerde ise; Sonucta her firma kullanıcı alıskanlıkları ile ilgili bilgi toplamak icin herseyi yapıyor.( misal google ) şeklinde bir yazı buldum, fakat olayın aslıyla ilgili hiç birşey yok..

Sadece windows üzerinden yürümeyelim, mesela "Pardus" bir türk işletim sistemi, fakat TUBİTAK'ın bizi izleyip izlemediğini bilme gibi bir imkanımız varmı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İzlenip izlenmediğinizi anlamak için sağlam bir güvenlik duvarı kurmak yeterli.
Winamp dahil bize sormadan internete bağlanan sürüyle program var.
Casusluk yapmicaksa neden bana sormadan bağlanıyor?
Zonealarm ya da Online Armor gibi bir güvenlik duvarı olanlar iyi bilirler.
Güvenlik duvarınız internete bağlantı yapmaya çalışan herşeyi bildirecek kadar iyi olmalı ki,
şüphelerden biraz olsun kurtulabilelim.

Bagcivan

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İzlenip izlenmediğinizi anlamak için sağlam bir güvenlik duvarı kurmak yeterli.
Winamp dahil bize sormadan internete bağlanan sürüyle program var.
Casusluk yapmicaksa neden bana sormadan bağlanıyor?
Zonealarm ya da Online Armor gibi bir güvenlik duvarı olanlar iyi bilirler.
Güvenlik duvarınız internete bağlantı yapmaya çalışan herşeyi bildirecek kadar iyi olmalı ki,
şüphelerden biraz olsun kurtulabilelim.

winampı yada başka programları kurarken ilk çıkan şey sözleşme onu onaylamadan kullanamıyorsun programı herşey yazıyor orda.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
winampı yada başka programları kurarken ilk çıkan şey sözleşme onu onaylamadan kullanamıyorsun programı herşey yazıyor orda.

Bu sözleşmeden dolayı bütün yasal haklarımız elden gidiyor değil mi?

kramp34

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Programlar hakkında bi fikrim yok ama Windows yaptığı güncellemeler sayesinde kişinin bilgisayarındaki bütün verileri görüyor.

Ve bu Windows yüklü bilgisayarları Ordumuz ve Devletimizde kullanmaktadır.

Rena Pardus seni izlesin Pardus senin için yapılan bir işletim sistemi değil istersen kullanmasın Pardus Ordu ve Devlet kuruluşları için geliştirilen bir Linux tabanlı işletim sistemidir. Şahsen beni Windows izleyeceğine Pardus izlesin daha iyi.

Ben evimde Pardus kullanıyorum. Benim düşüncelerim bunlardır.

Hayırlı Günler.

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Programlar hakkında bi fikrim yok ama Windows yaptığı güncellemeler sayesinde kişinin bilgisayarındaki bütün verileri görüyor.

Peki bu konu hakkında, yasal bir işlem başlatma şansımız olmuyor mu?

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Microsoft Takip ediyor diye biliyorum
eee zaten takip etmese güncellemelere felan ihtiyacımız olduğunu nerden bilcek...

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Microsoft Takip ediyor diye biliyorum
eee zaten takip etmese güncellemelere felan ihtiyacımız olduğunu nerden bilcek...

bencede böyle çünkü ilk interneti bağlattığında hiç bişey olmuyo sonradan 1-2 aydan windows güncellemeleri geliyo hemen ilk neti aldığımızda gelse belki yok diyecem ama daha sonra geliyo
mesela orbit downloader ben yükledim en yeni sürümünü daha sonra daha yenisi çıkıyo tüm pclere geliyo fakat windowsta böyle olmuyo geç geliyoki buda herhalde önce izlenim altına alınıyo anlamı verir diye düşünüyorum