Yardım Takılı ram miktarı az görünüyor?

1337123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar bilgisayarımda normalde 4 GB ram takılı ancak sadece 2 GB'ını algılıyor ayrıca dxdiag'da işlemcim yok olarak görünüyor ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    16.7 KB · Görüntüleme: 98
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    36.1 KB · Görüntüleme: 88
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    25.5 KB · Görüntüleme: 90

1337123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Anakartınızda kaç tane RAM slotu var? Tam olarak ve doğru oturttuğunuzdan emin misiniz?
yanılmıyorsam 4 veya 2 slot olması gerek. Geçenlerde kasanın içini temizlerken ramlerle biraz oynamıştım ondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,991
Normalde buna 32bit sistem neden olur ama sizinki x64, çok garip bir durum. Her iki RAM'i de ayrı ayrı takıp deneyin, sorun RAM kaynaklı mı yoksa slot kaynaklı mı ortaya çıkar. Belki de sadece yerine oturmamıştır.

WindStone

Dekan
Reaksiyon puanı
2,673
Normalde buna 32bit sistem neden olur ama sizinki x64, çok garip bir durum. Her iki RAM'i de ayrı ayrı takıp deneyin, sorun RAM kaynaklı mı yoksa slot kaynaklı mı ortaya çıkar. Belki de sadece yerine oturmamıştır.
Ramleri değiştirmeden önce pinlerini bir silgi yardımıyla yavaşla silin. Belki oksit yapmış olabilir.

1337123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
deneyeceğim hocam teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramleri değiştirmeden önce pinlerini bir silgi yardımıyla yavaşla silin. Belki oksit yapmış olabilir.
teşekkürler hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar bilgisayarımda normalde 4 GB ram takılı ancak sadece 2 GB'ını algılıyor ayrıca dxdiag'da işlemcim yok olarak görünüyor ne yapmalıyım?
Merhabalar konudaki sorunumu ramleri tak çıkar yaparak çözdüm. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim

Son düzenleme: