1337123
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 2
Anakartınızda kaç tane RAM slotu var? Tam olarak ve doğru oturttuğunuzdan emin misiniz?Merhabalar bilgisayarımda normalde 4 GB ram takılı ancak sadece 2 GB'ını algılıyor ayrıca dxdiag'da işlemcim yok olarak görünüyor ne yapmalıyım?
yanılmıyorsam 4 veya 2 slot olması gerek. Geçenlerde kasanın içini temizlerken ramlerle biraz oynamıştım ondan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum.Anakartınızda kaç tane RAM slotu var? Tam olarak ve doğru oturttuğunuzdan emin misiniz?
Biosa girip bakın orda nasıl gözüküyor.Merhabalar bilgisayarımda normalde 4 GB ram takılı ancak sadece 2 GB'ını algılıyor ayrıca dxdiag'da işlemcim yok olarak görünüyor ne yapmalıyım?
baktım. hala 2 gb görünüyorBiosa girip bakın orda nasıl gözüküyor.
Ramleri değiştirmeden önce pinlerini bir silgi yardımıyla yavaşla silin. Belki oksit yapmış olabilir.Normalde buna 32bit sistem neden olur ama sizinki x64, çok garip bir durum. Her iki RAM'i de ayrı ayrı takıp deneyin, sorun RAM kaynaklı mı yoksa slot kaynaklı mı ortaya çıkar. Belki de sadece yerine oturmamıştır.
deneyeceğim hocam teşekkürlerNormalde buna 32bit sistem neden olur ama sizinki x64, çok garip bir durum. Her iki RAM'i de ayrı ayrı takıp deneyin, sorun RAM kaynaklı mı yoksa slot kaynaklı mı ortaya çıkar. Belki de sadece yerine oturmamıştır.
teşekkürler hocamRamleri değiştirmeden önce pinlerini bir silgi yardımıyla yavaşla silin. Belki oksit yapmış olabilir.
Merhabalar konudaki sorunumu ramleri tak çıkar yaparak çözdüm. Yardımcı olan herkese teşekkür ederimMerhabalar bilgisayarımda normalde 4 GB ram takılı ancak sadece 2 GB'ını algılıyor ayrıca dxdiag'da işlemcim yok olarak görünüyor ne yapmalıyım?