Tahkim Sivas'ı haklı buldu

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cacar

Müdavim
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Tahkim Kurulu olaylı Trabzonspor-Sivaspor maçıyla ilgili kararını açıkladı.

Kurul yaptığı toplantı sonrası yarıda kalan maçla ilgili federasyonun aldığı 'tekrar' kararını bozarak, maçın hükmen Sivasspor lehine sonuçlanmasını tavsiye etti.

Ligin ilk haftasında oynanan ve son dakikada sahaya taraftarların girmesi nedeniyle yarıda kalan maçın hakemi Bülent Demirlek'i dinleyen kurul, Sivasspor'un maçı hükmen 3-0 kazanması yönünde görüş bildirdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Tahkim Kurulu Başkanı Türker Aslan, "Biz yargı organıyız. Kararırımız nihaidir. Bu aldığımız son kararı da Türkiye Futbol Federasyonu açıklayacaktır. Yani son karar şudur. Trabzonspor'un hükmen mağlubiyetine 3 puanın Sivasspor lehine verilmesine karar verdik. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bunun dışında başka bir karar çıkamaz. Çıksa bile itiraz mekanizması olarak bize gelecektir ki bu da yasa ve hukuk çerçevesinde mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Kurulun kararı sonrası maçla ilgili son kararı Futbol Federasyonu verecek. Ancak başkan Haluk Ulusoy daha önce yaptığı açıklamada Tahkim Kurulu'nun alacağı karara saygılı olacaklarını ve bu karara uyacaklarını açıklamıştı.

Bu gelişmelerin ardından federasyonun maçın skorunu 3-0 Sivasspor lehine tescil etmesi bekleniyor. Kararın kesin olarak açıklanmasının ardından Sivasspo'un 9 olan puanı 12'ye çıkacak ve Turkcell Süper Lig'de lider Galatasaray'ın 1 puan gerisinde 2. sıraya yükselecek.

GEREKÇELİ KARAR
Öte yandan toplantıda alınan kararlarla ilgili açıklama, Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yapıldı.

Gerekçeli kararda, şöyle denildi: ''Maçın hakeminin soyunma odasında 'Müsabakaya çıkarsam 3-5 Sivaslı oyuncuyu atmam gerekir' şeklinde bir beyanda bulunduğunun şüpheden uzak bir şekilde sabit olmaması, olayda sahaya giren bir Trabzonspor seyircisinin, Sivassporlu bir futbolcuya fiili müdahalede bulunması, akabinde 30-40 kadar Trabzonspor seyircisinin de sahaya girmesi ve arbede yaşanması, vahim bir boyuta ulaşan bu saha olayına bağlı olarak güvenliğin yetersiz kaldığı hususunun varit olması, bu şartlar altında, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 29. maddesinin (b) bendinde ifadesini bulan 'Müsabakaya devam imkanının kalmaması' şeklindeki unsurun objektif olarak gerçekleşmiş olması, bu durumda müsabaka hakeminin, müsabakayı tatil kararının yerinde olduğu, bunun sonucu olarak da olayın özelliklerine göre tatil kararına sebebiyet veren saha olaylarına Trabzonspor seyircilerinin yol açtığı dikkate alındığında, Trabzonspor'un hükmen yenilgisine karar verilmesi gerekirken, yerinde olmayan gerekçe ve kabul ile müsabakanın tekrar oynanmasına karar verilmiş olması, yasa ve talimatlara uygun görülmemekle, Trabzonspor Kulübü'nün başvurusunun reddine, Sivasspor Kulübü'nün başvurusunun kabulüyle, TFF Yönetim Kurulu'nun kararının kaldırılmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir.''

Kaynak: http://www.ntvspor.net/Pages/15171.ASP
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst