Tablet ihalesi Telpa'nın!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
22111478.jpg

Fatih Projesi kapsamında 675 bin adet tablet için yapılan ihaleyi 409 milyon liralık en düşük teklifle Telpa Telekom kazandı. İhalenin resmi sonucu ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamındaki ihalelerin üçüncüsü bugün gerçekleşti. Dün 7 firmanın girdiği ihalede Samsung ve Hewlett Packard (HP) teklif vermeden ihaleden çıkınca ihale bugün 5 firma arasında yapıldı.

Ancak Casper-Exper-Probil, Vestel ve Data Teknik-Pasifik Grup Yayıncılık şirketlerinin önerdiği cihazlar teknik yetersizlikler nedeniyle zarfları bile açılmadan ihaleden elendi.

Kalan iki firmadan en düşük teklifi 409 milyon lira ile Telpa Telekom verirken, C5 Elektronik'in teklifi 582 milyon TL oldu.

Fatih Projesi’nin tablet bilgisayar kapsamında şu ana kadar ikisi pilot bölge olmak üzere üç farklı ihale yapıldı. Bu ihalelerin ilkini General Mobile kazanarak pilot bölgeler 8 bin 500 adet tablet bilgisayar dağıtmıştı. Pilot bölgeler için gerçekleştirilen ve 49 bin adet tablet bilgisayarı kapsayan ikinci ihaleyi ise Vestel kazanmıştı.

Hürriyet

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Vestel gibi bir firmanın ürünü nasıl yetersiz olabilir ki.?
Bildiğim kadarı ile bu ihale için epeydir hazırlanıyorlardı.İlginç.
Telpa hangi markalı tableti getirecek acaba?:huh:

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Samsung Galaxy ailesinden bir tablet getireceklerdir.

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Samsung tablet gelirse süper olur zaten tablet işini yapabilen 2 firma var samsung Apple

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Samsungun olduğu ihalede samsungdan ucuz samsung tableti nasıl getirebilecek ki :blink:

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hadi bakalım ...... nolacak .....

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bu projeyi içi boş görüyorum.

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bakalım Telpa nasıl bir tablet sunacak.

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
haberlerde yerli üretime önem verilecek deniliyordu, hatta büyük firmalar bu sebepten ihaleden çekildi diye biliyorum,
Vestel'in elenmesi süpriz oldu, Telpa'nın Türkiye'de üretim yapabilcek bir tesisi yok sanırım.
bence ihale iptal edilirse süpriz olmaz.

isacivak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanırım General Mobile'ın bir tableti olacak... Bi örneğini görmüştüm daha önceden. Umarım iyi bir şeydir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
2 mega şirket Apple ve Samsung bu ihale için yatırım yapıyor ama sen yerli üretim olacak diye onları ihaleye almıyorsun.. Sanki Telpa'nın dağıtacağı cihaz yerli malı olacak!!
bu işin içinde bir iş var yakında çıkar kokusu