T50 telefonunu almak-almamak için nedenler.

MeraklıPc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar biliyorsunuz günümüzde akıllı telefon ihtiyacı bir hayli artmış durumda fakat şuan üst seviye bir akıllı telefon almaya kalksanız 1500 tl civarında bir para ödemek zorunda kalıyorsunuz e hal böyle olunca insanlar daha uygun fiyatlı ama işini görecek telefonlar arıyorlar.Yakın zamanda çıkan Turkcell T50 telefonuda uygun fiyatlı iyi performanslı telefonlardan biri yani insanların aradığı telefonlardan biri diyebiliriz aslında.Bende böyle düşündüğüm için yaklaşık 8 9 gün önce telefonu aldım ve kullanıyorum deneyimlerimi sizle paylaşmak istedim.

Öncelikle Telefonu ilk açtığınızda telefonun size iyi bir deneyim yaşatacağını anlayabilirsiniz.Ekranını açtığınızda gerçekten hoş duruyor özellikle 5 inçlik bir ekran boyutuna sahip olması gerçekten iyi.Ee tabi 5 inçlik bir ekranda oyun oynamamak ayıp olur bende tabi telefona bazı oyunları yükleyip oynadım test ettim.Bakalım 4 çekirdekli 1.2 ghz 1 gb ram e sahip T50 nasıl bir performans gösterecek bize.Ashpalt 8 i yüksek ayarlarda herhangi bir sorun olmadan oynadım aslına bakarsanız 700 tl lik bir telefonun böyle bir oyunu akıcı çalıştıracağını düşünmemiştim ama çalıştırdı.Daha sonra Dead trigger 2 oyununu yükledim ve oynadım ondada hiç bir sıkıntı çıkarmadı telefon akıcı bir şekilde oynattı.Six Gun oyununuda yükledim ondada bir sıkıntı çıkmadı fakat geçişlerde hafif takılmalar olabiliyor zaten SixGun ı androidde oynarken bu sıkıntıyı yaşayan çok.Yani T50 nin Yüksek Grafikli oyunlarda bir sıkıntı çıkarmadığını gördüm.

Kameraya gelelim T50 nin 13 mp çözünürlükte arka kamerası 2mp ön kamerası var fakat bu 2mp ön kamera sizi şaşırtmasın çünkü 5mp bir kamera seviyesinde çektiğini rahatlıkla söyleyebilirim.Arka kamerası size iyi bir fotoğraf çekme deneyimi sunacaktır.Telefonda ortalama bir fotoğraf makinesinde olan aksesuarlar var(gülümseme panaroma vs. gibi) ayrıca basit mod ve uzman mod olarak ikiye ayrılıyor uzman modda telefon tamamen her şeyi size bırakıyor fotoğrafta iso yu beyazlığı poz değerini vs. her şeyi siz ayarlıyorsunuz basit modda ise telefon otomatik olarak ayarı yapıyor ve size hızlı bir fotoğraf çekme deneyimi sunuyor.Yani kısaca telefonun fotoğraf ve video çekme kalitesi benim gördüğüm kadarıyla gerçekten iyi.

Batarya sına gelirsek, 2300 mah bir bataryası var ve arka kapağı açılmıyor yani buda demek oluyorki telefonun bataryasında bir problem çıkarsa gidip kendiniz yeni bir batarya alıp takamayacaksınız servise göndermek zorunda kalacaksınız.Kapak açılmıyor demişken telefona hafıza kartıda takılmıyor 16 gb dahili bir hafızası var işte buda telefonun en büyük 2 eksi si bence ayrıca telefonun size ayrılmış depolama alanı 8.60 gb fakat siz turkcellin kendi yüklemiş olduğu uygulamaları isterseniz telefondan silebiliyorsunuz kolaylıkla ve eğer silerseniz size 9 gb gibi bir alan kalıyor aslında bu alan biraz az gelebiliyor insanlara fakat şöyle düşünürsek 5gb bir alan oyunlara gitse 1gb lık fotoğraf bıraksanız telefonunuzda gerekli uygulamaları yükleseniz ya da ihtiyacınız olan uygulamaları 6.50 gb lık bir alan harcamış oluyorsunuz telefonda yani 2 gb lık bir alansize kalıyor

Telefonda şuan bir problem olmadı kullanırken 700 tl için çok iyi bir telefon diyebilirim ayrıca çok da şık. Bence alınabilecek bir telefon. Eğer sorularınız olursa telefon hakkında cevaplayabilirim.

hediye1907fb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de önümüzdeki ay o telefonu almayı düşünüyorum. Türkcell bayisine gittim baktım ve telefona aşık oldum ama nette bir kaç kötü yorum görünce kafam karışmıştı bunu görmem iyi oldu teşekkürler :)

MeraklıPc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de önümüzdeki ay o telefonu almayı düşünüyorum. Türkcell bayisine gittim baktım ve telefona aşık oldum ama nette bir kaç kötü yorum görünce kafam karışmıştı bunu görmem iyi oldu teşekkürler :)
Önemli degil :) yardımcı olduysam ne mutlu aklına soru takılırsa cevaplayabilirim.

SrhT01

Asistan
Reaksiyon puanı
0
telefonun işlemcısı guzel snapdragon olması 4gye hazır ((ama bu bence hıc onemlı deıl 3g varda noldu o bıle daha her yerde cekmıyor 4 g turkıye gelıcekte altyapı saglanacakk daha pehh )) sanırsam kamerasıda cok kotu deıl on ve arkada eksılerı ıse sende soylemıssın hafıza kartı yokk ondan snra oyle bır telefona 1 gb ram cok yazık olmuş ama fıyatı dusuk iştee ama 700 tl cıvarnda bır telefon alacaksan t50 ıyı bence gmd dıscovery var ıyı telefon ama ne yazıkkı ıkı elın parmaklarını gececek kadar sorunu var motorola moto g var o fıyata ama motorola hakknda hıc bır bılgım yok :) ama o fıyata ıyı telefon bence :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Olumsuz yorum yapanlar olmuştu o yüzden T50 ve Discovery arasında kaldım hala emin olamıyorum :/

T50 Discovery'den daha iyi bir telefon, discoveryde pişman edicek bir telefon değil elbette ama T50 gibi yeni çıkmış bir telefon varken discovery'i almak yanlış olur bence.

MeraklıPc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fotoğraf çekmeyi sevenler T50 yi tercih etmeliler bence iyi bir kamerası var özellikle ön kamerayla çok fotoğraf cektim bu aralar ve memnun etti gercekten.Ayrıca 1gb ram i olması kötü fakat androidin son surumuyle gelmesi ram in fazla işgal edilmesini önlüyor hani bi 1.5 gb ram olsaydı gercekten cok cok iyi olurdu e tabi fiyat 700 tl olunca bir şey diyemiyorsun

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ha birde 850 tl gibi bir bütceniz varsa kesinlikle gm discovery2 yi öneririm T50 nin bir üst modeli gibi düşünün telefonu bir bakın derim.

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
T50 ilk çıktığı gün aldım. Telefondan çok memnunum. Bir iki uygulama noksanlığını Turkcell'e bildirdim. Çalışma yaptıklarını yakın zamanda güncelleme ile bu noksanların giderileceğini belirttiler.
Turkcell T50 ye büyük önem veriyor.
Discovery de kullandım. Özellikleri bakımından iyi telefon.
T50 ile Discovery elime aldığımda T50 daha sağlam ve dayanıklı hissi veriyor.
Turkcell arayüz dışındaki Turkcell uygulamalarını ya kaldırabiliyor yada devre dışı bırakabiliyorsunuz.
Eğer benim gibi Turkcell Tahhütlü alırsanız ayda sadece 33 TL ye T50 sahibi olabilirsiniz.

Dikkatimi çeken şu oldu. Benim aldığım T50 KVK garantili. Bazı TİM lerde Gen-pa garantili olanlarına rastladım.
ZTE sitesinde T50 ile detaylar, soru ve cevaplar var. Burada arka kapağın nasıl çıkacağı anlatılmış, ama siz denemeyin diye not da var.
T50 ZTE Blade Vac 4g ile birebir aynı.
ZTE Blade Vac 4g ile alakalı yabancı ülkeleden konan detaylı videolar youtube de mevcut.
Yabancı satış sitelerinde ZTE Blade Vac 4g nin satış fiyatı olarak 250 $ civarı fiyat var.

MeraklıPc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim aldığım genpa garantiliydi bir de zaten turkcell zte ye diyorki şu şu özellikte bana bir telefon yap zte de yapıyor sonra turkcell muhendisleri yazılım olarak telefonu gelistiriyor ve turkiyeye sunuyor yani aynı telefon zte de olması normal zaten adamlar yapıyor telefonu :) orda daha ucuz olma sebebi ise bütün telefonlar diğer cogu ulkede turkiyeden ucuza satılıyor.

hediye1907fb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
T50 Discovery'den daha iyi bir telefon, discoveryde pişman edicek bir telefon değil elbette ama T50 gibi yeni çıkmış bir telefon varken discovery'i almak yanlış olur bence.
Bataryasının çıkmaması ve hafıza kartı takılmaması kafamı karıştırdı yoksa ben de T50 istiyorum ama hafızası yeter mi emin olamıyorum.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bataryasının çıkmaması ve hafıza kartı takılmaması kafamı karıştırdı yoksa ben de T50 istiyorum ama hafızası yeter mi emin olamıyorum.

Kaç gb hafızası var pek araştırmadım ama 16/32gb hafızası varsa yeter minimum 16gb max 32/64 kullanıma bağlı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bataryaya takılmayın, çıkmaması daha sağlıklı ve uzun ömürlü olduğunu gösterir.

MeraklıPc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonun 16 gb depolama alanı var bana yetiyor ayrica eger turkcell hattını varsa 3 aylık 50 gb bir depolama alanı sunuyor size turkcell 2gb turbo internet 2 ay boyunca felan bunun gibi ekstra seyleride var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar, yorumunuzu okudum ve buna istinaden bir şeyler sormak istiyorum. Telefonun ekranında bir sorun yaşadınız mı? Ben de T 50 yi dün aldım ama ekranda 3 tane çizik var. Her şey için olumlu düşünürken bu olay olumsuz düşünmeme sebep oldu ve keşke almasaydım demeye başladım.

MeraklıPc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, yorumunuzu okudum ve buna istinaden bir şeyler sormak istiyorum. Telefonun ekranında bir sorun yaşadınız mı? Ben de T 50 yi dün aldım ama ekranda 3 tane çizik var. Her şey için olumlu düşünürken bu olay olumsuz düşünmeme sebep oldu ve keşke almasaydım demeye başladım.
İlk aldığınızda mı vardı cizikler ? Bende ekranda bir problem yok cizik felan fakat telefonun arka tarafının cabuk cizildigi dogru.Kılıf takarak bu sorunu halledebilirsiniz. Çizik konusundada karbonfiber bir bez ve ekran spreyiyle belki cizikleri giderwbilirsiniz tabi kücük ciziklerse.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
t50 yi peşin fiyatına ödeyip alabiliyormuyuz şart kosul var mı? türkcell kullanmak zorundamıyız ya da fatura uzerınden almak zorundamıyız? kıbrısta yasıyorum turkıye ıcın soruyorum turkıyeden alıcam

S

SDN Okuru

SDN Okuru
T50 aldım bir hafta kullanamadım.. Bir hafta sonra sorunlar meydana geldi.. Facebook gibi bir uygulamaya girdikten sonra telefon dışarıdan aramalara; ulaşılamıyor mesajı veriyor. Kapalı görünüyor Ama dışarıyı arayabiliyoruz. Arıza telefonu kapatıp açılınca düzeliyor. Telefon Genpa ya gitti oradan gelen cevap güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama yüklemeyin oldu. Ancak Facebook zaten telefonun üzerinde yüklü geliyor. bizim yklediğimiz çok lazım olan facebook Messenger, Outlook, Skype, WhatsApp.. Bunlarıda önerilen site Google play Store den yükledi.. Arıza aynen devam ediyor..

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Zenfone moto g gibi telefonlar varken gercekten t50 icinmi alip almamak dusunuluyor. Garip :D

1can1can1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba , Konunuza bakmadan önce T50 almak istiyodum fakat şöyle birşey var bizim aile'de kimsenin üzerine Faturalı Hat yok o yüzden telefonu alabiliyormuyuz yoksa illaki bi kişinin üstüne Faturalı Hat olması'mı gerekli ? T50 güzel bir telefon sadece sizin dediğiniz kısımlarda sıkıntı var birde batarya için garantide kaç TL'ye değiştirilir ? Yukarda demek istediğimin kısası , Bir Turkcell bayisine gidip T50 alabilirmiyim taksitle veya peşin fark etmez ? Cevaplarsanız sevirim , İyi günler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sen t50 vs gm 2 nin yarışını izledinmi ve o adam t50 yi değil gm2 yi yere attı 2side elindeyken gm2 yi yere atması bariz t50 kazanması oluyor telefonun teknik özelliklerini geç tasarımı bile yetiyor gm2 yi almamaya ve ordaki adamın yaptığı gibi gm2 yi yere atarım ben de!!!
alıcaksan t50 bu bariz bir telefon gm2 nin teknik sorunları almamak için yeter o fiyata o telefon anca süs olur ona tabirim galazy serisinin s2 si t50 ise s4 ü olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben gitim baktım turkcel turboT50 ye ama yazılım bozukluğu varmış galiba alanlar geri getiriyorlarmış:huh::((:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
TURBO T50 aldım çok beğendim yani çok iyi telefon hem arkası hem önü jelatinli bide 16/32 gb neye yetmiyo 10 oyun mu indiriyosunuz? mükemmel bişey