T.C. Devleti'nin Beğendiğiniz ve Beğenmediğiniz İşleri ve/veya Yönleri [ Açık açık yazalım :) ]

Devletimizin İcraatlarını Beğeniyor musunuz Beğen miyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Siyasetin altıda yalan üstüde yalan insanlar zihnen birbirine düşman sosyal medyada ırkçılık almış başını gidiyor birleşmek yok fikir tartışması yapılamıyor karşıt görüşlü insanlar birbirini kırıyor bozuk düzen hiç bir zaman düzelmiyor kim faydalı iş yapıyorsa helal olsun kim de haram ve zararlı iş yapıyorsa zehir zıkkım olsun bize ortak ve saygı duyulacak değerler lazım peki bu kadar ayrı ve gayrı yaşayan insanı nasıl birleştirebiliriz

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
Aklıma gelmişken;

"Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler."

M. Kemal ATATÜRK
Gençliğe Hitabe

KRZMNİTK

Profesör
Reaksiyon puanı
1,072
Adamlarda üniversiteye giden genç orta halli çocuk dodge challengera biniyor. Bizde yolda dodge challenger görünce acaba bu adam doktor mu mühendis mi diyoruz.
Adamların 10.000 dolara topladığı sistemler bizde 50.000tl den daha fazla (doları TL ye çevirince bizimki daha ucuz oluyo diyen beyin yoksunları için adamlar 10.000 doları bir ayda kazanıyor ancak biz 50.000 TL yi 5 ayda kazanıyoruz).
adamlar bir araba alırken Arabanın 5te 1’i vergi ödüyorlar. Biz araba alırken sanki aynı arabayı 3 defa alıp diğer 2 sini uçurumdan atıyormuş gibi yapıyoruz.
“Ancak ben inanıyorum ki benim gibi genç nesil bu durumu düzeltmek için ve Atatürk’ün ve bilimin önderliğinde Atatürk’ün bize emanet ettiği bu yüce vatanı yüceltmek için her türlü şeyi yapmaya hazır. Ve elinden gelen her şeyi yapacaktır”
NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE
M.KEMAL ATATÜRK

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Adamlarda üniversiteye giden genç orta halli çocuk dodge challengera biniyor. Bizde yolda dodge challenger görünce acaba bu adam doktor mu mühendis mi diyoruz.
Adamların 10.000 dolara topladığı sistemler bizde 50.000tl den daha fazla (doları TL ye çevirince bizimki daha ucuz oluyo diyen beyin yoksunları için adamlar 10.000 doları bir ayda kazanıyor ancak biz 50.000 TL yi 5 ayda kazanıyoruz).
adamlar bir araba alırken Arabanın 5te 1’i vergi ödüyorlar. Biz araba alırken sanki aynı arabayı 3 defa alıp diğer 2 sini uçurumdan atıyormuş gibi yapıyoruz.
“Ancak ben inanıyorum ki benim gibi genç nesil bu durumu düzeltmek için ve Atatürk’ün ve bilimin önderliğinde Atatürk’ün bize emanet ettiği bu yüce vatanı yüceltmek için her türlü şeyi yapmaya hazır. Ve elinden gelen her şeyi yapacaktır”
NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE
M.KEMAL ATATÜRK
İşte vergilendirme konusunda en çok sinir olduğum kısım dediğin gibi araba. Sana katılıyorum bu konuda. Bir örnek vereyim fiyatlandırma olarak. Rusya'daki Nissan 350Z'nin fiyatı 47000₺:

Türkiye'deki Nissan 350Z fiyatı ise 400000₺ civarı:

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
düşmanın oku kimi gösterirse hep ona siper olduk bunu fark eden düşman oku kendilerine hizmet edecek kişiye doğrultur ki onu güvensinler ve lider seçsin sonra yavaş yavaş adeta örümcek ağı örer gibi zehirler ve yok ederiz dediler... Ben böyle düşünüyorum bu iktidar ve muhalefet gizli ittifak içindeler muhalefet in saçmalamada ısrarlı olması bu yüzden... Ölümü gösterip sıtmaya razı etme oyunu bu... Milletin zehirlenmesi göz önünde.. kutuplaşma şiddet çocuğa taciz tecavüz ve nice suçlar... peki bunlarla ilgili yasalar var mı? Varsada işlenmiyor.. ekonomi de yıllardır aynı terane.. parada da 6 sıfır atma olayı da çok komik ha sadece aldatmaca..

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
düşmanın oku kimi gösterirse hep ona siper olduk bunu fark eden düşman oku kendilerine hizmet edecek kişiye doğrultur ki onu güvensinler ve lider seçsin sonra yavaş yavaş adeta örümcek ağı örer gibi zehirler ve yok ederiz dediler... Ben böyle düşünüyorum bu iktidar ve muhalefet gizli ittifak içindeler muhalefet in saçmalamada ısrarlı olması bu yüzden... Ölümü gösterip sıtmaya razı etme oyunu bu... Milletin zehirlenmesi göz önünde.. kutuplaşma şiddet çocuğa taciz tecavüz ve nice suçlar... peki bunlarla ilgili yasalar var mı? Varsada işlenmiyor.. ekonomi de yıllardır aynı terane.. parada da 6 sıfır atma olayı da çok komik ha sadece aldatmaca..
fikrinize katılıyorum kesinlikle bu ülkede muhalefet dahil her şeyi cumhurbaşkanı idare ediyor ve mhp yi çok güzel kullanıyorlar partiyi karıştırıp kendi adamlarını atıyorlar milletvekili yada il başkanı olarak. chp de ise bay kemali koltukta tutmaya çalışıyorlar .

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
fikrinize katılıyorum kesinlikle bu ülkede muhalefet dahil her şeyi cumhurbaşkanı idare ediyor ve mhp yi çok güzel kullanıyorlar partiyi karıştırıp kendi adamlarını atıyorlar milletvekili yada il başkanı olarak. chp de ise bay kemali koltukta tutmaya çalışıyorlar .
Bir de hangi yanlışlarıni sayayım ki roman olur.. yanlışlarıni yanlışlarla kapatıyorlar

bizim müslüman ve Türk kimligimizle dünya şekilleniyor.. bunu da görmezden gelemem..

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Keçecizade Fuat Paşa, Sultan Abdülaziz’in meşhur Paris gezisine Dışişleri Bakanı olarak katılıyor…

Yarı resmi bir toplantıda Fransa İmparatoru III. Napolyon, Fuat Paşa’ya istediklerini sıralıyor:

“Süveyş Kanalı açılmalı, Girit, Osmanlılardan alınıp Yunanistan’a verilmeli, Kudüs’teki kutsal yerlerden Katoliklere ait olanların yönetimi Fransızlarda olmalı”...

İmparator, Osmanlı Devleti’nin bunlara kolay kolay razı olmayacağını bildiği için de aba altından sopa gösteriyor:
“Zaten bu sorunlar sizin için büyük bir dert... Yorgun omuzlarınızdan bunları atıp hafifleyiniz...”

Buna karşılık Fuat Paşa gülümsüyor ve hiç istifini bozmadan cevap veriyor:

“Biz hâlâ çok güçlüyüz Haşmetmeab. Tehditlere boyun eğmeyiz.”

İmparator bir kahkahadan sonra:

“Yapmayın” diyor, “devletinizin ne kadar zayıfladığını bütün dünya biliyor.”

Yani “Sizi vururuz” demeye getiriyor.

Bu tehdit karşısında, Fuat Paşa’nın verdiği şu cevap tarihe geçiyor:

“Haşmetmeab, siz, bendenize, başka bir devlet gösterebilir misiniz ki, üç yüz senedir, siz dışarıdan, biz içeriden devamlı tahribata direnebilmiş olsun! Evet, üç yüz senedir, siz dışarıdan, biz içeriden, Osmanlı’yı yıkamadık!”

Anlayacağınız Osmanlı'nın devamı olan Türkiye'de tıpkı atası Osmanlı gibi büyük devlettir. Bizdeki sorunların 10'da 1'i o Avrupa devletlerinde olsa ben iddia ediyorum çoğu 3 ayı çıkaramaz. Türkiye'deki en büyük sorun zihniyet yani insan sorunudur. Bu çözülmeden diğer saydığınız sorunların hiçbiri çözülmez. Türkiye'de insan bozuk. Basit bir örnek verecem; dünyanın hiçbir yerinde kur 20 kuruş arttı diye insanlar satılığa çıkardığı arabasına 5000 lira daha fiyat eklemiyorlar.

Son düzenleme:

Obenfuhrer

Asistan
Reaksiyon puanı
278
Öncelikle Devlet ve Hükümet kavramının farklı şeyler olduğunu bilmelisin.
Bunun bir farkını ve ayrımını öğren. Sonra böyle konular açarsın abisi.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Şanışer'in sözünü iliştireyim yeter.

"Nefes almak için bile para dediler."

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Öncelikle Devlet ve Hükümet kavramının farklı şeyler olduğunu bilmelisin.
Bunun bir farkını ve ayrımını öğren. Sonra böyle konular açarsın abisi.
Hükümete özel bir konu değil, hükümete özel bir konu olduğu nerde yazıyor...? Devleti tüm teşkilatı ile (başındaki seçilmişler de dahil) değerlendiriyoruz.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Başlık değiştiği için konunun benim için bi kıymeti harbiyesi kalmamıştır, kendini kibirle üstün görerek konuya musallat olan bi kişi yüzünden huzurum da kaçtı... Tebrikler @Obenfuhrer , istediğini başardın sanırım.

Senin amacın üzüm yemek değil, bağcıya sabotaj düzenlemek.

Konuyu ben açtığım için ve başlık da değiştirildiğinden artık benim konum olmaktan çıkmıştır, kilit vurulmasını istirham ederim yetkililerden. @MrtAltg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...