Symantec'ten 1 Nisan Uyarısı

filtrekahve

Doçent
Emektar
Reaksiyon puanı
0
Tüm dünyada 1 Nisan'da aktif olması nedeniyle 'şakacı virüs' olarak adlandırılan Conficker'la ilgili bir uyarı da Symantec'ten geldi.

Uzun süredir eskiye oranla daha az duyduğumuz virüs ve solucan tehlikesi, 1 Nisan'ın yaklaşmasıyla yeniden duyulmaya başladı. Bu tarihte devreye girmesi beklenen Conficker'la ilgili bir uyarı da Symantec'ten geldi. Symantec Security Response Centers, "downanup worm" olarak tanımladığı tehlikeyle ilgili kullanıcıların gerekli önlemleri alması gerektiğini dile getiriyor. 1 Nisan virüsü olarak tanımlanan bu tehlike Conficker.A, Downadup.A, Net-Worm.Win32.Kido gibi isimlerle adlandırılıyor.

virusalarmi12381015461238504817.jpg

Conficker'ın daha önceki sürümleri bilgisayarların güvenlik şirketlerinin internet sitelerine olan erişimini kesmeye çalışmış, Windows güncellemelerini durdurarak Windows Güvenlik Merkezi'ni devre dışı bırakmıştı.

:: Conficker ile ilgili önleminizi aldınız mı?

Bilgi için: Symantec
Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
:: Conficker ile ilgili önleminizi aldınız mı?

sanki birden fazla önlem alma yolu varda . pehh makaleyi aldı acaba soru olarak ne yazsam aa tabi ya ................. .

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar olayı ciddiye almamız gerekiyor mu bu kadar? Yani ciddeye alsak ne yapacağız onu da bilmiyorum da.Güvenlik duvarı ,güncel bir antivirüs ve güvensiz sitelere girmemek dışında ne yapılabilr? Yarın internet bağlantılarını iptal mi etsek n'apsak!

kleptes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle konuyu kısaca açıklayayım: Burada bahsedilen virüs Conficker.C virüsü, bu virüs bir botnet (bulaştığı bilgisayarları merkezi noktadan yönetilebilir hale getiren bir zararlı yazılım yöntemi) oluşturuyor. 1 Nisan’da aktive olacak denilen şey aslında, bu virüs bulaşmış sistemlerin bu merkezi sunucuya bağlanma işlemidir.

Yani bu virüs 1 Nisan da bulaşacak bir virüs değil, zaten Conficker.C’nin bulaştığı sistemlerde yukarıda bahsettiğim şekilde aktif olması anlamına geliyor.

Son olarak bu virüsle ilgili bilinmesi gerekenleri aşağıda sıralamaya çalıştım :

· Örneğin güncel bir NOD32 Antivirus bu virüsü tanıyor ve türevlerini sisteme bulaştırmıyor veya varsa temizleyebiliyor.
· Bu virüs Microsoft’un bir sistem açığını kullandığı için sistemin Windows Update’lerinin yapıldığından emin olunmalı. (Updateler önemsiz gibi görünebilir fakat hayatidir.)
· Eğer Denetim Masası Güvenlik Merkezi bölümünü açamıyorsanız bu virüsün sisteme bulaştığında şüphelenilebilir ve hemen önlem alınmalı.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Walla bendeki Kaspi ısırır onu yarın gelirse kapıya :D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kaspersky var benim de.

Dikkat! Kaspersky var!:D
Ama ben bilgisayarı yine tarattırıyım inşaallah sadece 1 nisanda eylemlerini gerçekleştirir diyecem ama öyle olmaz büyük ihtimal eh şu anahtarınız kara listeye alındı ve anti spam eğitim gerekiyor olmasa bilgisayarınız korunuyor diyecek ama bilgisayarınız risk altında yazısı beni korkutuyor nedense hiç tehlike yok sadece anti spam 50 gerekli msn adresi ile eğitim ve anahtarın kara listeye alınması gerisi düzgün:DKorkuyorum şu yazıyı nasıl düzeltecez:D

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Antivire emanetim..:D