Swap alanı hk

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,110
Genelde forumlarda linux kullanıcılarına swp alanı ayırma konusunda ram miktarı kadar denir ve önerilir varsayalım adamın 4 gb ram tamam o 4 gb sawap alanı ayırdı peki 16 gb ram i olan veya daha fazla olan ne yapacak bu kadar swap alanı sizce yeterlimi yoksa müsriflik mi olur ?

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503
Genelde forumlarda linux kullanıcılarına swp alanı ayırma konusunda ram miktarı kadar denir ve önerilir varsayalım adamın 4 gb ram tamam o 4 gb sawap alanı ayırdı peki 16 gb ram i olan veya daha fazla olan ne yapacak bu kadar swap alanı sizce yeterlimi yoksa müsriflik mi olur ?
Bu tamamamen ne kadar ram ihtiyacınız olduğu ile alakalı benim kanaatim 4 gb ve üzeri rami olan bir makinede swapa gerek yok.
Kullandığım laptopun 2 GB rami var ve swapoff -a ile swapı tamamamen iptal ettim ve o şekilde kullanıyorum.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Hibernate yapacaksanız minimum 1'e 1 alan ayırmanız gerekir çünkü Linux'te Windows'tan farklı olarak hibernate dosyaları da swap içerisine yazılır. Windows'ta ise ayrı bir dosyaya.
Hibernate yapmayacaksanız, RAM'iniz çoksa, disk alanınız azsa, ağır program kullanmayacaksanız, vs daha az alan ayırabilirsiniz.