SW Otomobil almak istiyorum

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese günaydın.
Elimizdeki aracı (2005 Megane II privilage 1,5 DCI SW) yenilemek istiyoruz.
yerine yakıt konusunda en az bu araç kadar ekonomik (şehiriçi:5,5lt/100km Şehirdışı:4,5/100km), StationWagoon, sıfır bir araba almayı planlıyoruz. yaklaşık 1 haftadır dikkatimi çeken modeller:

Opel Astra Sports Tourer

Renault Megane Sport Tourer

Renault Clio Sport Tourer

Ford Focus SW.

Bunlar içinde size göre öne çıkan model veya aklınızda/kullandığınız/methini duyduğunuz/hayalini kurduğunuz başka marka/model varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Passat çok hoş görünüyo :drool:
Kesinlikle katılıyorum.

Ancak belirtmeyi unuttuğum birkaç nokta:
Araç diesel ve maksimum 60.000tl olacak.( en uygun passat bile bizim limitimizi 20.000tl kadar aşıyor.

xanovera

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tek misin evli misin çocuk var mı :)
donanım mı önemli konfor mu, performansı nasıl olsun ?

Babama 10000 km de Mondeo 2012 sw aldık selective 53500 TL, arabada sadece sunroof yok.
1,6 lt 160HP araba uçuyor. konforu mükemmel.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-temiz-ford-mondeo-sw-129666079/detay gibi

Alternatifi Skoda Superb olabilir, dehşet araçlar.
Passatla aynı şasiyi kullnıyor, çok daha ucuz.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-panoramik-sunroof-elk-bagaj-145290667/detay#
gibi

Alman almakta fayda var.

Yukarıda senin alternatiflerin haricinde aklıma gelen peugeot 508 sw fakat tavsiye etmem...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-sw-508-cam-tavanli-1.6-e-hdi-142972151/detay gibi

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekonomik ve konforlu olması öncelikli tercih sebebimiz. 5 kişilik bir aile arabası olarak kullanılacak. Ve mutlaka 0 KM olacak. Kendimizi biraz sıkarak üst limitimizi 60.000tl olarak belirledik ki 40-45.000tl 2.el almak yerine 0araba alalım.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Bunlar arasında Ford en mantıklısı gibi duruyor.

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Babamda fena bir ikilem oluştu; Mercedes Citan'a hayran kaldı ama Van değil normal otomobil almak istiyor. Benim gönlüm Ford'a kaydı ama tip olarak en beğendiğim Clio Sport Tourer. Hala alternatif arıyoruz. Dur bakalım Nolucak...

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Kendi Fikrim: Reno arabasından uzak durun. Neden diye soracak olursanız araçlarında kaliteden eser yok. Opel ise 'alman tofaşı' alman dediğime bakmayın GM satın aldıktan sonra amerikan malı oldu ama kalite denen bişe kalmadı. Sizin tercihleriniz içinde en iyisi Ford. Ehh ne demiş atalarımız 'alırsın Ford olursun Lord :D' SW'da tercihleriniz dışında Kia Ceed SW düşünebilirsiniz. Ama ben Ford taraftarıyım.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yapılan yorumları bilmem ama astradan uzak dur. 1.3 az yakar gibi bir aldatmacaya kanma.bulunduğun şehir düzlük değilse yokuşlarda motor yetmeyecek ve fazla yakacaktır.yakacaktır değil yakıyor :D

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Aslında para sorun olmasa direk git al diyeceğim tek araba

sw.php

slaves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
abi skoda superb harika bir araç bence passattan daha eii

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Biraz kriterlerin dışında olacak ama Octavia 1.4 tsi 140 hp elegance 61.000 civarı a.t.s fiyati var
Bu arada baban citani sevdiyse
http://www.ford.com.tr/Hidden/yeni-tourneo-connect

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-yetkili-servis-vosmer-bakimli-full-temiz-arac-145679483/detay

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-sahiinden-sifir-kia-ceat-tam-ayle-arabasi-sport-vagon-142600150/detay

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendim tecrübe ediyorum ki Ford Connect 75lik performans fevkalade ama Şehir için 7,5 Şehir dışı 6,5 yakıyor. Aslında ticari almayı düşünmüyoruz ama Mercedes kalitesi ve Citan'ın fiyatı/özellikleri babamın aklını çeliyor... Citan kullanmış olan arkadaşlar varsa yorumlarını okumak isterim!

Tavsiyeler sonucu Kia'yı da listeye ekledim.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Ford focus tavsiye ediyorum belirttiklerin arasinda en iyisi renoya para verme bu arada en saglam araba focusdur

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neredeyse her gün yeni bir otomobil konuşuluyor evde. Bir türlü karar veremedik. Tam yeni yıl çıksın da ÖTV zammıyla en fazla 2-3 bin fazla verip clio ST'yi alırız hem 2014 model olur verdiğimiz farkı arabayı satarken karşılar zaten diyorduk ki Renault coşmuş. yılbaşından önce 50.000 tl pazarlık ettiğimiz Clio 61,300 liste fiyatı olmuş pazarlık etsek nolacak en fazla 2-3 bin inerler ki o nu bile inmezler yeni model diye Cliolara ortalama 6-7 bin meganelara ba 10 bin civarı fiyat farkı koymuş...

Seat İbiza ST 1,6 TDI 90 bg'nin motor kasa falan iyi görünüyor fena değilmiş diyorduk ki donanım olarak çok boş olduğunu gördük. ST'leri Reference donanım seviyesinde satıyorlarmış ki o da gerçekten çok boş. Style donanım seviyesi fena değil ama onu da benzinli modelleriyle veriyorlar internetten gördüğüm kadarıyla. Henüz bayiye gidip konuşmadım ama acaba dizel motorla Style donanımı beraber satıyorlar mı? Sipariş üzerine yapıyorlarsa bikaç yerde opsiyonel eklemelerin bile birkaç ayda yapıldığını okudum sizce durum nedir bilgisi olan var mı?

Ayrıca her iki donanım seviyesinde de güvenlik olarak sadece ABS var bu da önemli bir eksi ama kullanıcılardan anladığım kadarıyla çoğunluk kasa ve motordan çok memnun.

Bir de skoda Fabia scout İlgimi çekti Ama onun da sitesinde görünen motor değerleri şaşırttı beni 1,6 TDI 90 HP motor 230 nm max tork üretip maksimum hız 158 km, 100 kmhıza 16,5 saniyede ulaşıyorken Sadece 50 Kg daha hafif olan clio st 1,5 dci 90 bg motorla max 220 nm tork üretip 12,9 sn'de 100 km hıza ulaşıyor ve max hızı 176. acaba sitede mi değerler yanlış verilmiş?

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Skoda Yeti' yide listeye ekleyin bence. Oldukça ekonomik.

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Forumda Skoda Fabia Scout kullanan, yolcu olarak veya kullanıcı olarak deneyimi olan var mı? Varsa arabayla ilgili biraz bilgi verebilir mi?
Performans, sağlamlık, yakıt tüketimi, yol tutuşu, konfor...

indigo38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Skoda yeti greenline , hem ekonomik hemde sürüşü zevkli ancak bagajı normal sw 'na göre küçük
Skoda octavia combi , ambition 1,6 tdi , dsg 64.000 , dsg siz 59.000
Bu arada ben skoda yeti kullanıyorum ve çok memnunum.
Herşey gölnünüzce olsun ...

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eveet.

Yaklaşık 4 aylık bir süre sonunda nihayete erdirdik.

Çok düşündük, çok hesapladık, onlarca alternatif arasından kararımızı verdik.

0 km almayı çok istiyorduk ama vergi artışı ve dövizin muazzam yükselişi ile Clio Sport Tourer'in bile 55.000 Tl olduğu bir piyasada tercihimizi 2. elden yana kullandık.

Yaklaşık 1 aydır piyasayı kolaçan edip en sonunda bütçemize uygun; kaportası ve motoruyla bizi mutlu eden aracı bulduk ve bu gün noterden devir işlemini yaptık.

Aracımız 2011 model Renault Megane III Sport Tourer Privilege.

Araç; kazasız, darbesiz, boyasız, değişensiz, 27.000 Km'de 44.000 Tl'ye aldık.

İlk yarım saatlik kullanımda performansının bizi memnun edeceğini hissettik. Tabi ki zaman ve tecrübe bize daha belirgin bir yorum olanağı verecek.

Eğer araçla ilgili merak ettikleriniz olursa bu başlık altından sorarsanız elimden geldiğince, dilim döndüğünce, zevkle yardımcı olurum.

Tabi ki eğer içinizden bu aracı kullananlarınız varsa; tavsiyelerinizi ve bildiğiniz püf noktaları paylaşmanızı rica ediyorum.

Mesela merak ettiğim nokta: araçtan uzaklaştığımda kapılar otomatik kilitlenip yan aynalar katlanıyor ama açık camlar kapanmıyor. Camları kapatmam için kumandanın kilitleme düğmesine 2 kez üst üste basmam gerekti. Otomatik kapanması için bir ayarı mı var yoksa kumandayla mı kapatmak zorundayız?

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Hayırlı olsun güle güle binin. Camlar güvenlik sebebiyle kapanmıyor muhtemelen. Araçta çocuk falan unutulursa havasız kalmasın diye

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Hayırlı olsun [MENTION=272326]onurdags[/MENTION] :)

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ufak deneyimlerimi paylaşayım istedim.

Birçok forumda kaşılaştığım bir eleştiri vardı; arabanın kapılarının tam kapanması için sert kapatmak gerektiği söyleniyordu. Yaklaşık yarım karış mesafeden kapıyı hafifçe iteklediğimde bile kapıların 4'ü de rahatça kapandı.

Eski arabama kıyasla performansı fevkalade. Tabi diğer marka ve modellerle kıyaslayamıyorum ama eski 80 bg 1.5 dci megane'ıma göre çok memnunum. Mesela eski arabam 50 km hızdan sonra motor sesinden aracın 4.vitesi istediğini hissediyordum ama bu araba 70 km hızdan sonra 4. vitese geçmek istiyor.

Fren mesafesini de başarılı buldum. Normal hızlarda fren güven veriyor. Yüksek hızlarda denemek aklıma gelmedi.

0'dan hızlanması gayet memnun edici. Kırmızı ışıklarda kalkışlarda çok yüklenmedim ama neredeyse hiçbir arabanın arasında kalmadım.

Vites geçişleri çok yumuşak, çok rahat.

Elektronik el freni farklı bir deneyim oluyor benim için. Alışmam biraz zaman alacak ama sanki klasik, kollu el frenini özleyeceğim gibi. Tabi tercih meselesi. Belki de alıştığımda ne güzel nimetmiş bu bile diyebilirim. Zaman gösterecek.

Ses yalıtımını beğendim. 120 km hızda bile yol ve motor sesi minimum durumda.

Gelelim eleştirilere;

Aracın kliması teknoloji namına çok karmaşıklaştırılmış. Yanlış saymadıysam 16 adet tuş var klima kontrolünde. Daha basit tutulabilirdi.

Sanıyorum ki aracın normal bir sesi ama egsozdan geldiğini düşündüğüm bir uğultu var. Muhtemelen bir arıza kaynaklı değil ama yine de dikkat çekiyor.

Şimdilik tespitlerim bunlar. Zamanla yeni deneyimlerimi de paylaşırım.

selçux

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cruze sw güzel bende cruze hb wtcc edition plush 1.6 var motoru biraz fazla yakıyor ama1.4 turbo ile bu sorunu çözdüler konfor ve donanımına dicek yok fiyatıda gayet uygun en ful modelini 45 50 civarında.

onurdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alternatifleri arasında bu araç da olanlara biraz daha deneyimlerimi paylaşmak istedim.

15 günlük bir tatile çıktım. 2100KM şehirlerarası, 900KM şehir içi olmak üzere toplam 3000 KM yol yaptım.

Şehirlerarası yolu 500 ve 550'şer KM'lik 4 parça halinde yaptım.

Yola 500KM'lik şehirlerarası (MERSİN-SİVAS) yolla tek başıma başladım. Yolun başında 225TL'lik mazot aldım. Yaklaşık 200KM'si otobanda hız sabitleyiciyi 130'a ayarlayarak kalan 300KM'si ise şehirler arası duble yolda sabitleyici 116Km'ye ayarlanmış olarak geçti. Araç koyu renk olduğundan olsa gerek ki yaklaşık 1 saat klima açmak zorunda kaldım. Gideceğim yere vardığımda hız ortalamam 111KM/S, yakıt ortalamam 5.3LT/100KM idi. Saat 14:40'ta yola çıkıp19:20 civarı hedefime vardım.
yaklaşık 200KM şehiriçi gezisinden sonra yakıt artalaması 5.5LT/100KM oldu.

Yeniden şehirlerarası (SİVAS-ANKARA) yola 2 kişi olarak çıktık. Tamamı duble yolda 550KM'lik yolculukta hız sabitleyiciyi zaman zaman 126'ya zaman zaman 110'a ayarladım. Yine arada klima kullanmak gereği hissettik. Vardığımızda Yakıt ortalaması yaniden 5,3LT/100KM oldu. Ankara girişinde 245TL'lik mazot aldık.

Yaklaşık 300KM Ankara şehir içi yolculuktan sonra yakıt ortalamam yine 5,5LT/100KM oldu. Elektronik park freninin yokuş kalkış desteği görevi de görmesi bu özelliğe hayran kalmama sebep oldu.

Tekrar yola çıktık (ANKARA-SİVAS)

Sivasa vardığımızda 240LT’lik mazot aldık.

200 km Sivas şehiriçi

Ve son olarak SİVAS-MESİN yolu(son satırlar aynı yolun dönüşü olduğu için detaya girmedim.
200 km Mersin şehiriçi gezi.

Gezi sonucu: 3000KM yol 5,5 LT/100Km yakıt tüketimi. Toplam 710 TL, 26KURUŞ/KM yakan bir araç.

(Sivas - Ankara yolunu daha önce 2013 model benzinli 1,2 motor Clio Symbol ile almıştık.(kiralık araç) Yokuşlarda neredeyse tırlara yol vermek zorunda kalmak çok zoruma gitmişti.)

Sanıyorum dizel olmanın verdiği avantajla yokuşlarda 1 km hız bile kaybetmeden yola devam ettik. Ekstra uğraşa gerek bile kalmadı. Hele ki sabitleyici açıkken yokuştan önce de 110KM yokuşta da 110KM hızla seyrettik.

Yol ve rüzgar sesi dizel araç için gayet makul.

Motor oldukça güçlü. 6. viteste 140KM hızla giderken motor devri sadece 3.000’de oluyor.yani daha arabayı zorlamaya başlamadan bu gidiş kim bilir neler yapabilir dedirtiyor. Yol uygun olduğunda (amacım arabanın sınırını test etmek değildi ama baktım gidiyor, ben de sakınmadım) 180’i gördügümde gaz pedalı daha dipte değildi. Sonra yavaşlamak zorunda kaldım. Frenleri kesinlikle çok başarılı. 2 yerde sert fren yapmak zorunda kaldım ki araç gayet güven verici şekilde durdu.

Bir daha araba alacağım zaman kesinlikle arayacağım özellikler:
Elektronik el freni.
Hız sabitleyici.
Dizel motor.

Diğer tespitlerimi de zaten birkaç mesaj üstte yazmıştım.

Bunlar dışında merak ettikleriniz olursa da zaten en kısa zamanda cevap veririm.