Süt zararlı mıdır yararlı mı

emirhanvrl81

Asistan
Reaksiyon puanı
107
Normalde sütün boyumun uzaması ve kemiklerimin güçlenmesini sağladığı için ergenlik döneminde olan beni daha güçlü kuvvetli olacağımı düşünüyodum ama bir yerde okudum süt erkeklerde östrojeni arttırabiliyormuş aslında pek inanmadım sonra bir arkadaşım var aşırı süt içer ve göğüs bölgesi cidden normal bi erkeğe göre büyük , kafam karıştı ikilemde kaldım . Bu konularda bilgisi olan aydınlatabilir mi beni ?

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Normalde sütün boyumun uzaması ve kemiklerimin güçlenmesini sağladığı için beni daha güçlü kuvvetli olacağımı düşünüyodum ama bir yerde okudum süt erkeklerde östrojeni arttırabiliyormuş aslında pek inanmadım sonra bir arkadaşım var aşırı süt içer ve göğüs bölgesi cidden normal bi erkeğe göre büyük , kafam karıştı ikilemde kaldım . Bu konularda bilgisi olan aydınlatabilir mi beni ?
valla 3 yaşımdan beri her gün süt içiyorum göğüsümde normal,sağlığımda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normalde sütün boyumun uzaması ve kemiklerimin güçlenmesini sağladığı için ergenlik döneminde olan beni daha güçlü kuvvetli olacağımı düşünüyodum ama bir yerde okudum süt erkeklerde östrojeni arttırabiliyormuş aslında pek inanmadım sonra bir arkadaşım var aşırı süt içer ve göğüs bölgesi cidden normal bi erkeğe göre büyük , kafam karıştı ikilemde kaldım . Bu konularda bilgisi olan aydınlatabilir mi beni ?
zararlı besleniyordur ondandır.

valla 3 yaşımdan beri her gün süt içiyorum göğüsümde normal,sağlığımda.

zararlı besleniyordur ondandır.
ama fazla süt içtiğindende olabilir.2+ bardak içiyorsa günde olabilir.

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,538
Kımız, at sütüydü değil mi. Yanlış mı hatırlıyorum yoksa

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Bütün hayvanlara bak. Bebeklik dönemleri sonrasında süt içen var mı????
İçerdiği kalsiyum vb vitaminlerden dolayı tüketebilirsin ama öyle ahım şahım olacak şekilde değil. Ve sütün içinde laktoz vardır. Bunu insan sindiremez.(Avrupa kökenli isen biraz daha rahat sindirirsin) Süt içince bağırsaklar o yüzden çok çalışır. Süt içmek gerekir fakat haftada 1 belki o da. İçmesende bir şey kaybetmezsin çünkü dediğim gibi hayvanlardan bebeklik dönemi hariç sütle beslenen yok

emirhanvrl81

Asistan
Reaksiyon puanı
107
Bütün hayvanlara bak. Bebeklik dönemleri sonrasında süt içen var mı????
İçerdiği kalsiyum vb vitaminlerden dolayı tüketebilirsin ama öyle ahım şahım olacak şekilde değil. Ve sütün içinde laktoz vardır. Bunu insan sindiremez.(Avrupa kökenli isen biraz daha rahat sindirirsin) Süt içince bağırsaklar o yüzden çok çalışır. Süt içmek gerekir fakat haftada 1 belki o da. İçmesende bir şey kaybetmezsin çünkü dediğim gibi hayvanlardan bebeklik dönemi hariç sütle beslenen yok
Boyum kısa uzaması için içiyordum hazır ergenlik çağındayken acaba yanlış mı yapıyorum

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Neredeyse doğduğumdan beri günde minimum 750 mL (genellikle 1L.) süt içerim. Göğüsüm erkeklere göre biraz büyük. (5-7 kilo fazlam var belki ondandır.) Tabi benim içtiğim miktar abartılı, boy uzamasına falan yararı olduğunu düşünmüyorum. Günde 1-2 bardak sütten sorun olacağını sanmıyorum.