Suşi yüzünden tüm vücudunu tenya sardı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan eSa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
9,782
Reaksiyon puanı
352
Puanları
263
26084865.jpg


Günlerce karın ağrısı ve kaşıntı sorunu yaşayan Çinli hastaneye gittiğinde doktorlar şaşkına döndü. Çünkü tüm vücudunu tenya sarmıştı

Daily Mail'in haberine göre çok fazla suşi yiyen ve ismi açıklanmayan Çinli bir hasta, karın ağrısı ve kaşınma şikayetiyle hastaneye başvurdu. Tüm vücudunu tenya saran adamın rahatsızlığının nedenininse yediği suşiler olduğu ortaya çıktı.

26084864.jpg



AYLARCA BELİRTİ VERMEYEBİLİR


Tenyalar insanlarda aylarca belirti vermeden yaşayabiliyor. Bu da tehlikeyi büyütüyor. Larva halindeyken balıklara yapışan tenyalar pişirilmeden yenilen suşi gibi çiğ balıklarda yaşıyor. Yenildiğinde de kolayca insan vücuduna geçiyor. İnsan vücudunda haftalar içinde 15 metreye kadar büyüyebilen tenyalar uzunca süre teşhis de edilemeyebiliyor. Yorgunluk, kabızlık, karın ağrısı gibi belirtilerle kendisini gösteriyor.


Karaciğer, gözler, kalp ve beyin gibi organlara sıçradığında ise hayati tehlike yaratıyor ve ölüme kadar götürebiliyor.

http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/saglik/27272411.asp
 

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
8,550
Reaksiyon puanı
741
Puanları
293
Çingenler hep çiğ hamsi yiyor bizim orda vücut alışmış abi tenyayıda sindiriyor vücut :)
 

Vikings

Müdavim
Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
228
Her zaman suşi yemek istemişimdir, bu haberin üzerine artık ağızıma sokmaya cesaret edemem of Ertan abi of :mrgreen:
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Milyonlarca cinli yiyor bu susi denen seyi, bir bunda mi cikmis tenya?
 

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
6,045
Reaksiyon puanı
70
Puanları
228
Bu ne iğrenç birşey ya.Nasıl böyle birşey olabilir.Vücudu böylesine kurtlarla kaplanmışsa eğer cildinden dışarı etini yarıp kurtçukların çıkması gerek.Hiç mi olmamış böyle birşey.En azından derisinin altında hareket ettiklerini anlaması ve görmesi gerek.Bunun tedaviside bence zehir.Kurtçukları öldürecek bir zehir kanına enjekte edilip sonrasında vücudun sindirmesini beklemek.Böyle bir film ya da dizi izlemiştim sanırım.Vücudu parazitlerle kaplanmış bir adam vücuduna zehir enjekte ederek parazitleri öldürüyordu.
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Çiğ balık ile üç tip parazit bulaşabilir: Clonorchis sinensis (bir çeşit karaciğer kelebeği), Anisakis (bir çeşit yuvarlak solucan) ve Diphyllobothrium (bir çeşit şerit). Anisakis’in bulaşma riski, nehir balıklarında daha fazladır. Bu tür parazit bulaşma riski, kaynatma, kızartma, tuz veya sirkede bekletme veya dondurma ile engellenebilir.

Yukarıdaki nedenler dolayısıyla, Avrupa Birliği kuralları uyarınca taze çiğ balık kullanımı yasaklanmıştır. Çiğ balık kullanımı için koşul, kullanımdan önce balığın -20 derecede en az 24 saat bekletilmesidir.

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Suşi

Nasil hazirlandigina bagli o zaman?
 

Vikings

Müdavim
Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
228
Bu ne iğrenç birşey ya.Nasıl böyle birşey olabilir.Vücudu böylesine kurtlarla kaplanmışsa eğer cildinden dışarı etini yarıp kurtçukların çıkması gerek.Hiç mi olmamış böyle birşey.En azından derisinin altında hareket ettiklerini anlaması ve görmesi gerek.Bunun tedaviside bence zehir.Kurtçukları öldürecek bir zehir kanına enjekte edilip sonrasında vücudun sindirmesini beklemek.Böyle bir film ya da dizi izlemiştim sanırım.Vücudu parazitlerle kaplanmış bir adam vücuduna zehir enjekte ederek parazitleri öldürüyordu.

House M.D dizisinde gerçekleşiyor böyle bir olay sanırım. Bir bölümde bilmem kaç metre tenya çıkartıyorlardı hastanın karnından kemer gibi bir şeydi up uzun.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Çiğ balık ile üç tip parazit bulaşabilir: Clonorchis sinensis (bir çeşit karaciğer kelebeği), Anisakis (bir çeşit yuvarlak solucan) ve Diphyllobothrium (bir çeşit şerit). Anisakis’in bulaşma riski, nehir balıklarında daha fazladır. Bu tür parazit bulaşma riski, kaynatma, kızartma, tuz veya sirkede bekletme veya dondurma ile engellenebilir.

Yukarıdaki nedenler dolayısıyla, Avrupa Birliği kuralları uyarınca taze çiğ balık kullanımı yasaklanmıştır. Çiğ balık kullanımı için koşul, kullanımdan önce balığın -20 derecede en az 24 saat bekletilmesidir.

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Suşi

Nasil hazirlandigina bagli o zaman?

Aldıkları gibi koyuyorlar önümüze galiba, fotoğrafları gördükçe içimde tenyalar geziyor hissediyorum :D bir tek banamı oluyor şu anda merak ettim :mrgreen:
 

Elusive

Dekan
Katılım
2 Eylül 2012
Mesajlar
8,627
Reaksiyon puanı
260
Puanları
243
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] aynen şuan içimde tenya dolanıyor gibi hissediyorum, huylandım :D
 

Halkulvad

Profesör
Katılım
20 Mayıs 2014
Mesajlar
3,027
Reaksiyon puanı
53
Puanları
228
Yaş
24
Haberi ve yorumları okuyunca içip bulandı.
 

lqnd

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2013
Mesajlar
1,214
Reaksiyon puanı
4
Puanları
218
ya bizim milletimiz pişmişini bile hava atmak için tüketen bir millet siz gördünüz mü hiç şöyle tavuk böyle pirzola yedik diyen ? hep balıktır yani olay tadını da sevdiğinden faydasından falan değil bu bir ekonomik gösterge haline geldi artık ferrari binen zengindir gibi bizim gibi kendini bilmezlerin çok olduğu toplumlarda hala tüketsin sushileri
mangalda hamsi yaptınız da kılçığını çıkarmadan ekmek arası gömmedik mi mübarek ?
 
Üst