Sürükle, bırak, linki gelsin:picturf.com

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
609599_detay.jpg

Bilkent Üniversitesi mezunu Bilgisayar Mühendisleri Kubilay Ekşioğlu ve Orçun Moralı tarafından geliştirilen 'Picturf' adlı site sosyal medya mecralarında multimedya paylaşım kolaylığı için tasarlanmış.
Medya paylaşımında büyük bir kolaylık sağlayan Picturf sayesinde kullanıcılar resim dosyalarını tarayıcılarının üzerine doğrudan sürükleyip bırakıyor ve ardından resmi paylaşabilmek için gereken bağlantıyı link olarak hemen alabiliyor.

Picturf aynı zamanda klasörler halindeki resim dosyalarını da galeri halinde sistemin yükleyip kullanıcılara zaman tasarrufu sağlıyor ve galerileri şifreleme hizmeti sayesinde içeriği korumaya da olanak sağlıyor.

http://picturf.com

(Kaynak: HaberTurk)

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bu insanlarla tanışmak isterim süper bir sistem bide daha akılda kalıcı bir isim seçselerdi :)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Vayyy süper oLmuş : ) BaşarıLar diLerim.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
başarılar arkadaşlara..

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
gerçekten güzel bir sistem.Tebrik ediyorum yapanı.İnternet ortamında türklerin biraz daha atak olması lazım bunun gibi projelerle.Geri kalmayalım.Uluslar arası projelerimiz olsun.

skara

Asistan
Reaksiyon puanı
3
tek kelimeyle süper çok kolaylaştırmışlar...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Ben de çok beğendim :thumbup1:

Ens1252

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çok begendım ama akılda kalıcı bir isim seçselerdi keşke

ttm

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Çok güzel olmuş.

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Valla tebrik etmek lazım eli öpülesi insanlar

Orcun Morali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam Arkadaslar,

Ilginizi ve yorumlarinizi gorup Picturf adina forumunuza katildim. Oncelikle, guzel yorumlariniz icin tesekkur ediyoruz. Bu yorumlarinizin motivasyonumuzu arttirdigindan emin olabilirsiniz.

Sonrasinda isim konusunu acikliga kavusturayim. Picturf aslinda anlamli bir birlestirme. Pic ve turf kelimelerinin birlestirilmesinden meydana geliyor ve piktörf seklinde okunuyor. Turf kelimesinin ingilizcede 'cim alan', 'saha' gibi anlamlari var. Pic kelimesi ise zaten herkesin bildigi gibi picture kelimesinin cok yaygin bir kisaltmasi. Alan adi bulma konusundaki zorluklar da dikkate alindiginda ben daha iyi secenek hala goremiyorum.

Bu arada gelmisken forumunuza site hakkinda biraz daha detayli bilgi vermek isterim. Picturf'te bulunan resim paylasiminda surukle birak sistemi bildigimiz kadariyla Dunya'da ilk olma ozelligi tasiyor. Kullanilan teknoloji, gelistirilmesi hala tamamlanmamis cok yeni bir teknoloji ve biz bunu yaptigimiz zaman boyle bir uygulama yoktu. Ozellikle karsimizda rakip olarak bulunan Picasa, Imageshack, Tinypic gibi dev girisimleri dusununce, bu ilk olma biraz daha anlamli bizim icin. Biz bu siteyi yaptiktan sonra da benzer birkac uygulamanin bagimsiz olarak ortaya ciktigini gorduk ki biri bir Google muhendisi tarafindan gelistirilmisti. Sonucta, pazarlama imkanlarimiz cok gelismis olmadigi icin simdilik henuz o buyuk girisimlerin karsisinda bir rakip maalesef ki olamiyoruz. Ama umidimiz en azindan oncelikle Turkiye'de insanlarin kullanimi sayesinde yayginlasmaya calismak.

Bu vesileyle sunu da soyleyeyim. Picturf ilk girisimlerimizden biri olsa da tek kalmayacak. Yakinda Turkiye'ye yonelik, Internet iceriginin seviyesini arttirma amacli guzel ve kaliteli baska bir girisimle daha gelecegiz.

Son olarak da, tanismak/sohbet etmek isteyenler icin iletisim bilgilerimiz zaten sitede mevcut. Mail ile gayet rahat bir sekilde bize ulasabilirsiniz.

Picturf adina saygilarimla,
Orcun Morali

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Güzel sistem tebrikler yapan arkadaşlara :)

Hemen yerimlerime kaydettim lazım olur kesin

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
tebrikler arkadaşım güzel sistem sık kullnılanlara aldım

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sık kullanılanlara ekledim bundan sonra birinci tercihim olur can sıkıcı bir hata olmadığı sürece, maksat Türk arkadaşlarımıza destek olmak, millet olarak adımızı yeniden herkese duyurma (iyi manada) zamanı geldi de geçiyor :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Çok ilginç. Düşünülmemiş gibi bir şey. Sadece imageshack.us ın programında programa sürükle bırak tekniği ile atıp uploada basmamız gerekiyordu. Bu iyi oldu iyi :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Tebrikler oncelikle,
sitede firefox ve chrome icin oldugu yaziyor.Operayi destekleyecek mi?

TheStorm

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Kullanışlı ve Güzel, Teşekkürler.