Sürücüye dvd yerleştirince bilgisayarım donuyor

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
arkadaşlar bilgisayarımın sürücüsüne dvd yerleştirip içersindeki verileri masaüzerine kopyalamak istediğimde bilgisayarım donuyor. E sürücüsü yanıt vermiyor diyor.mause imleci takılıp duruyor.bu durum neden oluşuyor,ne yapmam gerekiyor

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ya dvd sürücü bozuk ya taktığın dvd bozuk yada kullandığın işletim sistemi vista

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
benim Bluray Var çalışmıyor... Dvd Sağlam hersey sağlam ama Bluray çalışmıyor... genel karşılastığım bir sorun 2-3 yıl kulandıktan sonra bu malzemler kulanılamaz hale geliyor.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
ya dvd sürücü bozuk ya taktığın dvd bozuk yada kullandığın işletim sistemi vista

elımde dvd fılm olmadığı ıçın başka deneyemıyorum.cd takınca sorun olmuyor
daha önce dvd ye yazdığım oyun partlarını masazüerine kopyalamaya çalıştığımda bu durum oluşuyor.tarayıcıyı bıle açamıyorum.donup kalıyor.işlemcı mı yavaşlıyor pek anlamıyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

aynen bu şekilde donup kalıyor.dvd yi sürücüden çıkarmadıkça hiçbir işlem yapamıyorum
bu arada window 8 enterprise kulanıyorum

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
dvd programlarıyla kopyalamayı dene bide

benergews

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence ubuntuyu wubiyle bir yükle. Ubuntu'da da aynı işlemi yap sonucunu bize söyle.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356

benergews

Asistan
Reaksiyon puanı
1
mesela hangi programlarla ?

ubuntu nereden çıktı?windows 8 kullanıyorum

ashampoo burnıng studıo ile yazıyorum.bununla kopyalam olur mu?

Ubuntu'yu dvd sürücündemi sorun olup olmadığını anlamak için kunlanabilirsin.

benergews

Asistan
Reaksiyon puanı
1
usbden çalışan ubuntu var onu kullanabilirsin
Haklısın ama bazen dvd driverı görmüyor. Ama denemekten ne zarar gelir. Ben wubiyi çok kalay olduğu için önerdim. Başıyorsun yükleye yüklüyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca hemen seçip girersin. Sonra wubiyi tekrar çalıştırıp sile basarsın.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
burn aware yada nero ile dvd nin imajını al imajı daha sonra deamon tools yada winrar ile aç

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
burn aware yada nero ile dvd nin imajını al imajı daha sonra deamon tools yada winrar ile aç

dvd nin imajı nasıl alınır?yani imaj alınması ne demek oluyor?

usbden çalışan ubuntu var onu kullanabilirsin

Haklısın ama bazen dvd driverı görmüyor. Ama denemekten ne zarar gelir. Ben wubiyi çok kalay olduğu için önerdim. Başıyorsun yükleye yüklüyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca hemen seçip girersin. Sonra wubiyi tekrar çalıştırıp sile basarsın.
bunu son çare olarak deneyebılırım.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356

bahsettiğin dvd nin imaj alma olayını googleden araştırdım.önerdiğin programlarla imaj nasıl alındığını öğrenemedım
ımaj almayla ilgili imgburn diye başka bir program buldum.bunda dvdnın ımajının nasıl alındığı resımlı anlatımdakının aynısını yaptım.fakat belli bir süre sonra resımdekı gibi hata çıktı.ne anlama geldını çözemedım

yeniden dene ve devam seceneğini sectiğimde kısa bir süre sonra aynı mesaj süreklı çıkmaya başladı

ashompoo ile denedim yine yüzde 8 e gelince diskten okunamadı hatası çıktı.sorun nerede anlamadım?daha önce dvd ye yazarken mi bir yanlış yaptım anlamadım.dvde dosyalar rarlı olarak gözukuyor

KEKO_01

Asistan
Reaksiyon puanı
6
DVD sorunlu. Çünkü Ashampoo da %8 de durmuş. O zaman DVD'nin yazımında hata var.