Sürekli Uygulama Yüklemek, Silmek veya Güncellemek Performansı Etkiler Mı?

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Merhabalar. Iphone SE 2020 sahibiyim. Bu durum masaüstü bilgisayarlarda mevcut olduğundan dolayı merak ederek sormak istiyorum. Sonuçta hafızaya sürekli yeni bir şeyin yazılması bir süre sonra telefonun hafızasını yorabilir. Aynı HDD'de olduğu gibi. Sürekli yeni uygulama yükleme ve silmenin buna sebep olacağını az çok tahmin edebiliyorum. Fakat uygulama güncellemesi de buna sebep olur mu? Sonuçta uygulamaya güncelleme geliyor fakat pek de uygulamada değişen bir şey olmuyor. Bu şekilde sürekli uygulama yükleyip silmek veya güncellemek hafızada daha geç yazmalara, okumalara veya telefonda belli bir süre geçtikten sonra yavaş yavaş kasmalara sebep olur mu?

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Hiçbir etksi olmaz. Takma kafana böyle şeyleri. Bir dünya para verip telefon almışsın. Tadını cikara çıkara kullan

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Merhabalar. Iphone SE 2020 sahibiyim. Bu durum masaüstü bilgisayarlarda mevcut olduğundan dolayı merak ederek sormak istiyorum. Sonuçta hafızaya sürekli yeni bir şeyin yazılması bir süre sonra telefonun hafızasını yorabilir. Aynı HDD'de olduğu gibi. Sürekli yeni uygulama yükleme ve silmenin buna sebep olacağını az çok tahmin edebiliyorum. Fakat uygulama güncellemesi de buna sebep olur mu? Sonuçta uygulamaya güncelleme geliyor fakat pek de uygulamada değişen bir şey olmuyor. Bu şekilde sürekli uygulama yükleyip silmek veya güncellemek hafızada daha geç yazmalara, okumalara veya telefonda belli bir süre geçtikten sonra yavaş yavaş kasmalara sebep olur mu?
Hdd ile problem çok duydum da telefonun belleği ile ilgili problem hiç duymadım. Bence ne ise o olur. Ama dosyalar çok dağınık olursa yavaş okumalara sahip olursun o da format ile düzelir

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Anladım teşekkür ederim :)

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Sorun olmaz.Uygulama güncellemeleri önemli.Gelen güncellemeleri yapmanı tavsiye ederim.İyi forumlar.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Kasmaya sebep olmaz ama her uygulama silindiğinde kullanıcı verileri cihazda kalıyor. Yani hafıza eğer dolarsa zamanla sıfırlarsanız cihazı olur biter.