Sürekli İnternetim Kesiliyor

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Arkadaşlar belki 3 yıl oldu TTNET aboneliği alalı nedendir bilmiyorum çok değil her yarım saatte (belki daha kısa bir sürede) bir internetim 1-2 dakikalığına kesiliyor. Sonra bilgisayar bağlanırsa bağlanıyor bağlanmazsa internet erişiminden kendim bağlıyorum. TTNET'i aradım durumu anlattım şu an için böyle bir sorun yok vs. geçiştirdiler. Neden olabilir sizce?

kolay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha önce benzer bir sorun yaşadım. Soruna neden olabilecek şeyleri araştırdım ve şöyle sıraladım:
İnternet bağlantısı sık sık kopuyordu.
1- Bina içi kablolar çok eski olabilir. Mutlaka kontrol etmelisiniz. Bunu maalesef siz yapamayabilirsiniz. Deneyimli bir elektrikçiyle ölçüm cihazı yardımıyla yapmalısınız. İmkanınız varsa telefon direğinin bağlı olduğu kutudaki bağlantıları da kontrol edin.
2- Çok ilginç bir şey daha yazmak istedim. Telefon kabloları binaya elektrik ve anten kabloları ile aynı yuvadan geçerek geliyordu. Güçlü olan elektrik ve anten kabloları bende manyetik alan oluşturarak hattın sürekli kopmasına neden oluyordu.
3- Modeminizi kontrol edin. Mümkünse komşudan deneme amaçlı bir modem alıp hattınıza bağlayın. Böylece arızanın modemde olup olmadığını görebilirsiniz.
4- Splitter'ı eminim kontrol etmişsinizdir.
Umarım yardımcı olmuşumdur.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Aynı sorunu çok yakın bir arkadaşım yaşadı sorunu çözmek için binanın dışında olan Telekom kutusundan yeni hat çektik sorun yine devam etti sonra Superonline ye geçti sorunsuz kullandı,

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
bizde turknet de bazen aynı sorunlar oluyordu.telekom gelip baktı tesisat kabloları eski yenileyin dediler.şu sıralar böyle sorunla daha karşılaşmıoruz

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Daha önce benzer bir sorun yaşadım. Soruna neden olabilecek şeyleri araştırdım ve şöyle sıraladım:
İnternet bağlantısı sık sık kopuyordu.
1- Bina içi kablolar çok eski olabilir. Mutlaka kontrol etmelisiniz. Bunu maalesef siz yapamayabilirsiniz. Deneyimli bir elektrikçiyle ölçüm cihazı yardımıyla yapmalısınız. İmkanınız varsa telefon direğinin bağlı olduğu kutudaki bağlantıları da kontrol edin.
2- Çok ilginç bir şey daha yazmak istedim. Telefon kabloları binaya elektrik ve anten kabloları ile aynı yuvadan geçerek geliyordu. Güçlü olan elektrik ve anten kabloları bende manyetik alan oluşturarak hattın sürekli kopmasına neden oluyordu.
3- Modeminizi kontrol edin. Mümkünse komşudan deneme amaçlı bir modem alıp hattınıza bağlayın. Böylece arızanın modemde olup olmadığını görebilirsiniz.
4- Splitter'ı eminim kontrol etmişsinizdir.
Umarım yardımcı olmuşumdur.

1- Bina yaklaşık 4 yıllık. İlk biz yerleştik. Bina kabloların çok eski olabileceğini sanmıyorum. Hatta bir kablo mu ne eksikti interneti ilk bağlatırken TTNET'ten gelenler elektrikçi gelmesi gerekiyor demişti. Ben yoktum babam halletmiş elektrikçi çağırıp.

2- Tam olarak anlayamadım. Fotoğraftaki gibi binanın giriş çıkışları.
taskinaskin_Resim_235.jpg

3- Evde eski kablolu modemim var onu bir deneyeyim.

4- Ev telefonu olmadığından splitter kullanmıyorum. Belki bir etki eder diye taktığımda da sorun çözülmemişti.

kolay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bağlantınız, kaç megabit?
Ben o zaman oturduğum binada 16 megabit kullanıyordum, "kablolardaki bir sorun -aşınma olabilir-" diyerek 8 megabite çektiler. Kopmalar büyük oranda gitmişti, diyebilirim.
Bu arada eklediğiniz resmi görüntüleyemedim.

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Bağlantınız, kaç megabit?
Ben o zaman oturduğum binada 16 megabit kullanıyordum, "kablolardaki bir sorun -aşınma olabilir-" diyerek 8 megabite çektiler. Kopmalar büyük oranda gitmişti, diyebilirim.
Bu arada eklediğiniz resmi görüntüleyemedim.

8 megabit ama sınırı çabuk aştığımdan 3 megabit diyebiliriz.

11717099_10204275621791461_723739546_n.jpg

kolay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu resimdeki prizlerde üç giriş de (elektrik, anten, telefon) yeni görünüyor.
Sorunun bulmak için en iyisi, bir elektrikçi ile apartman girişindeki telefon kutusu ve evdeki telefon prizlerinden sinyalleri ölçmek sanırım.
Hatta telefon bağladığınızda, cızırtı yapmaması sinyalin kaliteli olduğu anlamına gelmez. Mutlaka ölçme cihazı kullanın.

Benim tahminim, bina içi telefon kablosunun bir yerinde bükülme, oksitlenme, yıpranma vb var.

smodi79

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Internet servis saglayicilarindan kaynaklaniyor ben d smart kullaniyorum lanet bir sey sozlesmem bitsin superonline yada vodafone'un supernet'ine gecicem yeter artk canima tak etti.

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Internet servis saglayicilarindan kaynaklaniyor ben d smart kullaniyorum lanet bir sey sozlesmem bitsin superonline yada vodafone'un supernet'ine gecicem yeter artk canima tak etti.
Yeni yasa ile artık taahhütler cezasız iptal edilebiliyor. Bende Superonline düşüncesindeyim.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Düşük kotalı bir paketten yüksek kotalılara geçebiliyosun. Taahut felan işlemiyor.

Tivibu ve telefon hattı da var telefon olduğu için başka paket kakaladılır orası uzun hikaye. Telefonu iptal edip interneti sınırsız yapsak tivibu yerinde dursa olur mu. Ttnet de okudum da odenen miktar odenmeyen miktar kafam karıştı

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Tivibu ve telefon hattı da var telefon olduğu için başka paket kakaladılır orası uzun hikaye. Telefonu iptal edip interneti sınırsız yapsak tivibu yerinde dursa olur mu. Ttnet de okudum da odenen miktar odenmeyen miktar kafam karıştı

Sizin iş biraz karışık. Müşteri hizmetlerini arayıp sor bence. Ultranet limitsize geçebiliyozmu diye.

Biz ilk önce 6gb kotalı aldık. Yetmeyince 12 gb olanına geçtik. Baktık o da yetmiiyor sınırsız yaptırdık. Taahüt felanda demediler. Çünkü işlerine geliyor.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Sizin iş biraz karışık. Müşteri hizmetlerini arayıp sor bence. Ultranet limitsize geçebiliyozmu diye.

Biz ilk önce 6gb kotalı aldık. Yetmeyince 12 gb olanına geçtik. Baktık o da yetmiiyor sınırsız yaptırdık. Taahüt felanda demediler. Çünkü işlerine geliyor.

2 sene sonra reşit olcam gidecem bizzat ben alacam paketi babamı bir şekilde kandırıyorlar