SURABAYA Adlı Virüsten Nasıl Kurtulunur?

Josephan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarıma usb üzerinden Surabaya adlı virüs bulaştı. C de kendine özel 2 tane klasör oluşturmuş bu virüs silince tekrar geri geliyor klasörler. Bu virüsün en kötü özelliği ise pc hızını yavaşlatması. Zaten pc yavaştı oyunları kasmaya başladı. PC Açılırken hoşgeldiniz yazısından önce Surabaya in my birthday dont kill me gibi birşeyler yazıyor. [ RESİMİ EKLEDİM ]

Nasıl kurtulabilirim. Kullandığım pc HP compaq nx9105 Notebook.

kzlr4.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Format atsam düzelir mi arkadaşlar?

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Format atsan düzelir. Format atmak zor geliyosa

1. Sistemi geri yükle
2. C de her yerde bu isimli olan dosyaları sil
3. C deki kullanıcılarda temp klasörünü tamamen temizle
4. Combofix indir bilgisayarını tarat

Bunları dene kesinlikle sonuca ulaşırsn.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Fiashtan bulaşan bir virüs olduğu için format atsanda flashların temiz değilse tekrar bulaşacaktır.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Kaspersky virüs removal tool aracını kullan. Başka siteden alıntı:

Silmek için yaklaşık 3 hafta uğraştığım bu virüsü sonunda bilgisayarlarımdan tamamen kaldırmayı başardım ve bunu websitemde anlatırsam belki birkaç kişi okur ve virüsü silebilir diye düşündüm.Öncelikle Virüsü Biraz Anlatmak İstiyorum:Virüs bilgisayarınıza USB Bellek ile bulaşmaktadır. Eğer bilgisayarınızda iyi bir antivirüs yoksa bilgisayarınıza ve sistem dosyalarınıza kesinlikle bulaşacaktır ve bilgisayarınızdaki tüm dosyaları oyunları , programları bozabilir. Virüs bilgisayarınıza bulaştığında tüm dosyaların içine sızmaktadır. Virüslü olan USB Belleğinizi taktığınız an saniyeler içinde bilgisayarınıza bulaşır.Bu Virüsün Bana Bulaştığını Nasıl Anlarım?:Bunu anlaması çok basit. Eğer bilgisayarınızı açtığınızda yukarıdaki resimdeki ekranı görüyorsanız virüs sizede bulaşmış demektir. Eğer ekran yoksa bir “C” sürücünüze bakmanızı tavsiye ederim. Eğer Windows klasörü gözükmüyorsa yada diğer birçok klasör gözükmüyorsa yine surabaya virüsü olma ihtimalı vardır. Son olarakta USB Belleğinizin içini açtığınızda her klasörün boyutunun 166kb yada benzeri birşey olarak gördüyseniz yine virüs size bulaşmış demektir.Gizli Dosyaları Nasıl Gösterebilirim?Başlat>Çalıştır orada çıkan yere şu kodları yazınız.
%windir%\System32\rundll32.exe shell32.dll,Options_RunDLL 7

surabaya.png

surabaya2.png

Gizli Dosya , Klasör ve sürücüleri göster seçeneğini işaretliyoruz böylece bilgisayarımızdaki gizli tüm dosyaları görebiliyoruz. Virüs sizin asıl dosyalarınızı gizler ve onun yerine 166kb olan dosyaları gösterir.
Şimdi Virüs Olan USB Belleğinizin yada Pcnizin içinden kurtarmak istediğiniz resimleri dosyalarınızı kurtarabilirsiniz. Yanlız şunuda unutmayın. Virüsü silmek için bilgisayarımıza format atmamız gerekicektir. Bu yüzden başka bir usb belleğiniz varsa önemli dosyalarınızı oraya atın yanlız başka usb belliğinizi taktığınızda virüs onada bulaşmış olacaktır. Onunda çaresine sonra bakacağız.
Virüsü Nasıl Temizleyebilirim?
Virüsü temizlemek için 2 adet programa ihtiyacımız var.
1. USB Disk Security.
(USB Belleğinizi taktığınız an taramaya başlar ve virüsleri bulur isterseniz silebilirsiniz.)
2.Avira İnternet Security 2012
(Bu programda virüslerin direkt olarak bilgisayarımıza girmesini engelleyecektir + olarak silinemeyen autorun.inf dosyasını silebileceğiz.)
Programları kurmadan önce bilgisayarınıza format atmanız gerekiyor ama ondan önce yinede bir avira “C” Ve “D” sürücüsünü tarayınız. Virüs yinede ortaya çıktıysa format atmamız gerekiyor çünkü virüs bios dosyalarına yerleşiyor ve silmenize rağmen tekrar geliyor.
Format attıktan sonra bu 2 programı tekrar kurun. “C” Ve “D” Format atınki virüs tamamen silinsin.
Programlarıda kurduysanız virüslü USB Belleğinizi bilgisayara takabilirsiniz. taktığınız an USB Disk Security programı çalışacaktır . Virüsleri programdan silin. Avira ilede tam tarama yaptırın. (bende 47 tane virüs buldu. ) Büyük ihtimal USB Belleğinizde autorun.inf dosyası kalacaktır.
Bu dosyanın amacı virüsleri çalıştırmaktır. İçindeki komutlar ile virüsleri tıklatır. Bu dosyayı silmek içinse Avira İnternet Security Programınızı Açın. Karantina yazan yere tıklayın. Yeni Karantina ekleyin ve autorun.inf dosyasını gösterin. Dosyayı programa gösterdikten sonra sağ tıklayıp sil e basınız autorun.inf dosyasını silecektir. Daha sonra tekrar gizli dosyaları göster yapın sağ tıklayıp özelliklerden Gizli seçeneğini kaldırdığınızda işlem tamamdır. Bazı dosyalarınıza böylece kurtarmış olacaksınız.
Diğer Virüs Bulaşmış USB Bellekleriniz varsa onlarada aynı işlemleri yapın.
Umarım Faydası Olmuştur. Çok Fazla Resim Koyamadım. Bir Teşekkürünüz Yeter. Bol Virüssüz Günler Dilerim…

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
benim pcyede 22find diye bişey bulaşmış

Josephan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Virüs USB üzerinden bulaştığı için formattan önce USB yi biçimlendirdim. Virüsü USB de hallettikten sonra sistemime format attım. Artık virüsten eser kalmadı yorumlarınız için teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
başlat çalıştır' a herhangi bir kod yazdığımda kullanıcı adı ve parola istiyor oraya ne yazacam acaba ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim bu şeye hecker falan diyolar anlamadım şimdi benim bilgisayarımada bu şey geliyo
heckermi şimdi bu he söylermisiniz!!!!!!!!!!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Surbayayi kim yapiyosa allah belasini versin arkadasimin bilgisayarinda vardi flash tan bana da bulasti acilen bi cozum bulun ben microsoft security essential i tercih ettim insallah iyi bir sonuca varirim sizde deneyin bilgisayarınızı taratın ama tam taratın ıyı bır sonuca ulasıcagınıza emınım